Odlučismo da i deci pokažemo Veneciju. Deo utisaka ću podeliti i sa vama, naravno biće nešto novo, što do sada nije viđeno. Deo grada, kako ga ja doživljavam, a oni ga smatraju metropolitenskim područjem Venecije je Lido di Jezolo, koji se nalazi nekih 20-tak km od samog centra VE.Položaj u odnosu na sam grad je prikazan na mapi
LdJ je potpuno turističko mesto gde su hoteli jedan do drugog i sve je podređeno turistima. Čuo sam da ima dugu plažu (neki kažu 7, neki 12 km). Mesto je postalo turističko za vreme Musolinijeve fašističke vlasti. Obzirom da su fašisti želeli da se prikažu kao populisti i da naprave mesto za odmor srednjeg staleža i radničke klase. To im je i uspelo, a naravno nastavilo se i nakon drugog svetskog rata i danas imamo ovako nešto
ima naravno i crkava, a u pozadini se vide neboder hoteli kojih ovde ima nekoliko i nastavljaju da ih grade.
deo plaže i Jadrana
Ovuda se može izaći, a i ući
. Zanimljiv ulaz/izlaz sa parkinga
Fotografije su nažalost lošeg kvaliteta,zato što su fotkane u praskozorje jer nismo imali baš vremena, a i vremenske prilike su bile ko u februaru.