Kako smo sami bez pratnje vodica isli, nismo se puno interesovali o pojedinim gradjevinama. Isli smo cisto da uzivamo na toplom primorskom vazduhu i mirisu mora. Puno njih je pricalo kako u samoj Veneciji smrde kanali na ustajalu vodu, mi nismo nista osetili. Da li je slucajnost ne znam, ali meni nije ni bitno.
Prva slika nakon izlaska iz autobusa
Do grada se moze doci pored gradskog prevoza i vozom
Grad je prepun turista iz celog sveta, cene su poprilicno visoke, jedva smo drugi dan tek pronasli relativno povoljnu prodavnicu gde smo mogli da kupujemo hranu i sami smo sebi pravili sendvice i jeli voce. Par puta smo otisli na ribu i pizzu, ali meni se njihova pizza ne svidja. Jeli smo i neko hladno jelo, lici na meksicku tortilju, tanko testo u koje je smotana salama ili sunka, zelena salata, paradajz, sir i jos neko povrce.
Meni je zelja da jednom odem na venecijanski maskenbal, jos kao mali sam u mikijevom zabavniku citao o tome
Maski ima svakojakih, od onih malih plasticnih koje su jeftine do vecih umetnickih koje su pravljene spajanjem slojeva papira na kojima su iscrtane panorame Venecije.