Malo više slobodnog vremena tokom ovih praznika i loše vreme su dovoljan razlog da se napokon i ja nateram da napravim reportažu iz Beča. Verovatno vam ništa ne mogu ispričati o ovom gradu što već ne znate. U pitanju je nama najbliža metropola i grad koji je verovatno većina vas posetila... Pokušaću da ga dočaram iz ugla mog putovanja i na način na koji sam ga ja doživeo zimus. Silom prilika, bio sam potpuno sam u Beču 5 dana. Nisam tako planirao, ali se na kraju ispostavilo da mi je prijalo, jer imao sam priliku da za to vreme radim šta hoću, idem gde hoću i obiđem mesta koja su meni interesantna
. Znači, sve što nisam bio u mogućnosti kada sam ga prethodnih nekoliko puta posetio, jer su se ta ranija putovanja svodila samo na koncerte i svirke... Naravno, ostalo je nešto i za drugi put. Tu je Beč, blizu (što bi Mrkonjić rekao, samo 4 sata vožnje od Beograda
).
Po meni, Beč je fantastičan grad, najlepši u kojem sam bio i velika je šteta ne posetiti ga, s obzirom na to koliko nam je blizu i koliko je lako doći do njega.
Pa.... Da počnemo.
Bio sam smešten u hostelu Meininger. Nalazi se u 10. distriktu (tj. Bezirk-u), 50-tak metara od U-Bahn stanice Keplerplatz. Odlična lokacija, ljubazno osoblje, pristojna cena... Toplo ga preporučujem.
Okolina hostela
U pozadini zgrada za koju sam mislio da je Donauturm.
Ulaz u U-Bahn stanicu Keplerplatz