E pa pošto mi je juče kunena pojela temu pre nego što je otišla u etar da probam ponovo. Mada teško ću dosegnuti onu inspiraciju od juče
Daklem, imao sam priliku da ponovo posetim Francusku posle skoro 15 godina. Doduše, ovaj put malo na drugu stranu ali naravno Pariz je bio i početna i krajnja tačka u oba puta. Odmah da se ogradim, meni lično Pariz je jedan fenomenalan grad, istinska metropola i jedan od glavnih gradova sveta tako da ću verovatno biti subjektivan ali pokušaću da prenesem utiske konkretno i što je moguće objektivnije.
Put je iskreno bio poslovni, međutim kada se ide u domovinu vina a posao je vezan za isto to vino onda je i onaj aspekt zadovoljstva garantovan. Naravno, i sjajno društvo u kom sam bio je doprinelo užitku. Jedini problem je bila kiša ali šta je kiša
...
Plan putovanja: jutarnji let do Pariza, dan u Parizu, voz do Bordoa, 5 dnevna poseta sajmu i upoznavanje Bordoa, povratak i trodenvni boravak u Parizu...
Da krenem, let je naravno kasnio
ali malo... prijatan let ovaj put bez zapušenih ušiju i sa panoramskim letom iznad grada (nažalost ni ovaj put nisam bio do prozora).
Aerodrom Charles de Gaulle nije mnogo velik odnosno jeste ali je dobro podeljen i organizovan tako da nije bilo problema.
Shutle koji vozi do grada je nekih 10 evra o osobi tako da smo se mi odlučili za taksi za 50 iako inače košta oko 60 evra. Vožnja traje nekih pola sata +- što zavisi od gužve.
Hotelčić na idealnoj lokaciji koju preporučujem, negde kod Opere...
Naravno nakon obilnog zalogaja u jatovim avionima svratili smo na snack odmah po čekiranju.