Selenča može da privuče i mogućnošću zapošljavanja. Za selo koje ima manje od 4.000 stanovnika, industrijski su veoma razvijeni.
Zemljoradnička zadruga, privatizovana oporavlja se rekao bih zahvaljujući privatniku.
Građevina je razvijena, betonjerka je bila u punom pogonu iako je nedelja.
Zdravo organic ima sedište, hladnjaču i proizvodnju ovde.
Centar za organsku proizvodnju Srbije se nalazi u Selenči ( zgrada je valjda u rekosntrukciji )
Trgovina je takođe razvijena
Mali "BIG"- poslovni centrić.
Još malo trgovine
Poslednja izmena: 13 okt 2014 08:42 od Blavak.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Selenča može da privuče odličnom komunalnom opremljenošću.
Dom zdravlja sa apotekom ( državnom ) i stanom za lekara. Inače u selu živi više lekara različitih specijalizacija.
Škola
Vrtić
Sportska hala ( između vrtića i škole )
Parkić kod škole
Eko česma
Vatrogasni dom sa tornjem i trgovinom
Da bi sve ovo ovako lepo izgledalo i funkcionisalo pobrinuli su se članovi saveta mesne zajednice, koji zasedaju baš ovde.
Kao što vidimo poštuju se svi istorijski periodi naše zemlje.
Poslednja izmena: 13 okt 2014 09:01 od Blavak.
U Selenči se možete odmoriti, dobro najesti i zabaviti se.
Restoran Business club sa smeštajnim kapacitetima ima 4 zvezdice.
Tu se nalazi i sedište građevinske firme Slovan Progres
Veoma zanimljiv klub gde preovlađuje rock i punk muzika što uživo što sa nosača zvuka.
Pogled na glavnu ulicu M. Tita prema protestantskoj crkvi.
( čudna mi je ova kriva bandera ispred Zone maxima? )
Za pop-ularnu i narodnu ( izvornu slovačku ) muziku i umetnost tu je dom kulture. U njemu je i sedište slovačke redakcije radia Bačka.
Ovde će se sledeće nedelje održati tradicionalni festival popularne muzike Zlatý kľúč
( www.selenca.rs/index.php/zlaty-kluc )
i jedna, meni od najomiljenijih, pesma pobednik festivala 2008. godine
Poslednja izmena: 13 okt 2014 10:53 od Blavak.
Zahvalnici: Cookie, limanac, ranko su ns, das ivon, valjan
Među Slovacima u Vojvodini kruže urbane legende o Selenči kao vojvođanskoj severnoj Irskoj - pola sela su katolici, pola protestanti, postoji maltene linija razdvajanja, nema mešanja brakova... Maltene kada čuješ priče očekuješ barikade i vojsku kako čuva dve polovine sela
Inače većina Slovaka u Vojvodini su protestanti, oni koji su bili katoličke veroispovesti danas uglavnom pričaju mađarski i jedino se u Selenči zadržala enklava Slovaka katolika. Ali te urbane legende su bile baš (s)lovačke priče za uz zimska porodična okupljanja (svinjikolji, rođendani, imendani i slične manifestacije), posle sam upoznao priličan broj Selenčana i bio tamo par puta, i video da to sve nije baš tako
Linija razdvajanja je nekada bila kod raspeća u centru. Levo su katolici, a desno protestanti. Nema tenkova, barikada, a i ljudi u selu je sve manje, otišli su kući, nakon dva i po veka na donjoj zemlji.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Linija razdvajanja je nekada bila kod raspeća u centru. Levo su katolici, a desno protestanti. Nema tenkova, barikada, a i ljudi u selu je sve manje, otišli su kući, nakon dva i po veka na donjoj zemlji.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Oni koji su ostali juče su promenili krst i postolje (valjda da uverljivije simboliše Golgotu)
(na pločii piše: Od svakog zla oslobodi nas Isuse.)
Poslednja izmena: 09 avg 2020 22:37 od Blavak.
Luterani su danas osveštali novo zvono i podigli ga u toranj crkve.
Inače sam slučajno prolazio (video sam na fb stranici da će to biti, al sam od svojih obaveza zaboravio) i zastao da napravim koju fotku da bih to podelio sa vama.
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.