Hvala svima!
I na karmama
Drago mi je da vam se dopada, i meni je prijalo sve ponovo da prodjem preko slika i podsetim se
Samo brzo da odgvorim na nekoliko postova
@Cookie, kakvo brisanje i cuda, tvoja reportaza mi je isto znacila pre puta, ti si samo imao mnogo manje vremena i losije vreme za obilazak secam se.
@Ranko, deluje da jesu podzemni ovi u Luganu, naravno sve separisano. Tamo je sistem recilaze fantastican, i generalno zavisi od kantona do kantona kako je organizovano. Konkretno u Cirihu dobije se jedna kesa od 25l za dve nedelje po domacinstvu, ispravice me kolega Puramoca021, tu se baca sve sto nije staklo, metal, papir, karton, boce, ostatke hrane... I stvarno bude dovoljno
A sve ostalo ima svoje mesto po kvartovima. To izgleda kao mini deponija sa raznoraznim kontejnerima, naravno skroz cistim i uredno rasporedjenim i obelezenim. Karton i papir se raznose nekim danima u nedlji, pa svako ispred zgrade iznese svoje uredno svetzano, a na toj mini deponiji staklo ide na tri-cetiri vrste po boji, ulja isto takom kao i metali, konzerve... Kuhinjski otpad ide u neke posebne kante pored zgrada, gde su svaciji ruckovi i vecere od te nedelje. Prepuno je zdravih belih crva naravno, prave kompost valjda. To sam naravno preuzeo na sebe posto se mojoj lepsoj polovini malko gadilo
Inace Cirih ne preradjuje plastiku, ali u Ticinu i PET recikliraju npr... U sustini, jako se brzo i lako navikne covek na sve to, prosto postane neprijatno drugacije.
@Blavak, ima nekoliko uspinjaca u Luganu kako mi se cini, veoma je brdovit tako da je to znacajna pomoc. Ova konkretno je van funkcije i misim da je pisalo da se rekonstuise uskoro. Za nemacki konzulat ne znam, moguce
Nadam se da stizem nastavak veceras ili sutra, a vidimo se i u petak uvece ko uspe do Bezeca