Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Trebinje

Trebinje 01 jan 2019 11:18 #1

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Trebinje se nalazi na jugu R. srpske (BIH), odnosno ovo drugo slovo u Hercegovini. Kroz grad protiče reka Trebišnjica koja je nestvarno prozirna. Krajolikom iznad grada dominira Leotar. Grad je poznat po Jovanu Dučiću koji je ovde rođen i u čiju čast se održavaju Dučićevi dani poezije, kao i po mnogim drugim poznatim ličnostima koje su ovde rođene ili vode poreklo odavde, a pre svega Srđan Aleksić koji je po cenu sopstvenog života svima nama pokazao šta znači biti čovek. Grad je poznat i po, kažu čuvenoj, pijaci a u poslednje vreme i po tv seriji. Trebinje se može posetiti na proputovanju do i od mora (kada se ide u Boku ili Župu Dubrovačku) i treba odvojiti skoro ceo dan za grad i okolinu. Ja sam se zadržao samo nekih 2 sata, te će ovo biti Trebinje na brzaka.

Jedna od kapija starog grada koja se nalazi preko puta trga na kojem je pijaca, a ima i drugih zanimljivosti.

Čim se uđe u stari grad, vidi se žamija. Inače crkve su van zidina starog grada.

Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: limanac, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:19 #2

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Stari grad je mali, te se brzo izađe na drugu stranu, a u međuvremenu prođete pored dela scenografije za seriju.

Zahvalnici: Dukelander, limanac, TurboMaximus, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:22 #3

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Uprkos tome što je Hercegovina uglavnom krševita, u gradu ima zaista puno zelenila.

Spomen obeležje palima u otadžbinskom ratu

Zahvalnici: Nicisy1, mrnjavi, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:25 #4

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Spominjani Leotar, park, spomenici Dučiću i Njegošu.

Zahvalnici: ranko su ns, mrnjavi, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:27 #5

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ima i nekih drugih skulptura na ulazu u park.

Kada se prođe kroz park, sa jedne strane se dolazi do spomenika palima u 2. sv. ratu i Kulturnog centra.

Zahvalnici: mrnjavi, Brane, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:29 #6

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Sa druge strane se nalazi Crkva Preobraženja, sa zanimljivom portom (zelena je naravno)

Zahvalnici: mrnjavi, Brane, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 11:32 #7

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Blizu ulaza u park, na početku Njegoševe ulice nalazi se katolička crkva.

Nekoliko fotografija nestvarne Trebišnjice i pogled na stari grad i jedan od mostova i vreme je bilo za polazak.

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, ranko su ns, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, Light, valjan, Eldarion

Trebinje 01 jan 2019 12:06 #8

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
svaka čast na lepoj kratkoj reportaži. čist lep gradić sa lepom prirodom i rekom istorijom arhitekturom. :okay:
Ja kad uđem u Trebinje samo protutnjim jer žurim na jug ili jugoistok a kad se vraćam protutnjim jer žurim na sever. Big mistake
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 01 jan 2019 12:07 od ranko su ns.

Trebinje 01 jan 2019 13:14 #9

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
svaka čast na lepoj kratkoj reportaži. čist lep gradić sa lepom prirodom i rekom istorijom arhitekturom. :okay:
Ja kad uđem u Trebinje samo protutnjim jer žurim na jug ili jugoistok a kad se vraćam protutnjim jer žurim na sever. Big mistake
Hvala. Inače, nažalost potpuno si u pravu, zaista velika greška. Nađi sledeći put makar 2 sata, koje sam ja našao. Trebinje je čaroban gradić (moj utisak) i svakako ga treba doživeti makar na kratko.
Poslednja izmena: 01 jan 2019 13:43 od Blavak.

Trebinje 01 jan 2019 17:31 #10

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
Одлична репортажа :okay: штета што није било времена да се попнеш на брдо где поред нове цркве има и предобар видиковац и поглед на цео град.
Zahvalnici: Brane

Trebinje 01 jan 2019 20:31 #11

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
^^ Hvala. Tako se sklopilo vreme. Želeo sam da se zaustavim i prošetam po Arslanagića mostu (u paketu sa Višegradskim jer je isti paša-Bajica Nenadić dao da se sagradi), skoknem da vidim Hercegovačku Gračanicu, kao i Tvrdoš, no to je bilo zaista nemoguće prošle godine. Na svu sreću mnogo novih je pred nama :) .
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru