evo i mene, da malo upotpunim putopis.
malo za uvod: došli mo pomenutim vozom u 5 ujutro, u minut po redu vožnje. Iako je do subotice kasnio već skoro dva sata. al kad smo ušli na njihovu prugu sa njihovom lokomotivom, čudo...
i opet sam se zaprepastio ležernošću zapadnjaka, bili smo u klasičnom vagonu sa sedištima, beu kupea, i oni se lepo poopružali po podu na vreće, što i nije ništa novo, ali opušteno su ostavili pasoše, karte i novčanike na one mini stočiće/police okolo i komirali se u potpunosti. kondukter je jednog maltene išutirao, dok mu taj nije objasnio da se sam posluži
dakle, još ladnjikavo i mrak kad su nas izbacili iz vagona, a nama soba slobodna od 14h tek.
naravno, mogli smo prtljag ostaviti, pa slobodni u upoznavanje grada. kažem upoznavanje, jer retko koji turista tako obiđe grad. za tri dana nismo ni pomislili na bilo kakav vid prevoza, čak ni bicikl.
prvo sam pomislio da bukvalno ispratim limanca, tj. njegovu rutu, ali se ispostavilo nemogućim.
tako da ću lepo dati BP iz svog ugla, sa preskakanjem nekih stvari koje je limanac već ubacio. a biće i duplikata, ali iz drugog ugla...
slikali smo i te novosređene uličice od stanice do hotela, ali nije još ljudski svanulo, i nisu baš nešto. ali već od hotela ka dunavu je bilo bolje, skoro 6h već
imaju i oni ove "saksije", ali ih i paze
evo već i dunava, a iza se vidi brdo Gelert, gde je i vidikovac
tu imam mali blackout, bar što se tiče fotki, i odjednom smo već povisoko na putu ka "ribarcu"
da ne komplikujem, evo gomile slika ribarskog bastiona i okolnih crkvi.
i onaj hotel među njima je stvarno za nevericu, da dodam