Pozdrav svima, ovom prilikom želim da vam prezentujem svoju ideju o izgradnji manje zgrade, mojim planovima, i nadam se u budućnosti, da vam pokažem uspešno realizovan projekat
Pre oko mesec dana sam obavešten da će grad kupiti parcelu do moje, a zbog proširenja ulice (ne bih navodi još uvek lokaciju). Bio sam u Urbanizmu, gde sam obavešten da će se mojoj parceli pridodati (tj da je u njihovim planovima već pridodat) deo parcele koju grad planira da kupi, i to 5 metara širine, pa dužinom cele moje parcele. Ovo bi značilo da će moj plac biti na uglu dve ulice.
Predlažem vam da pogledate skicu koju ću dole staviti, kako biste lakše shvatili o čemu sve pričam. Dakle, broj 7 je deo koji se meni pripaja. Objekat pod brojem 5 je stara kuća koju svakako planiram da srušim u budućnosti. Objekat 2 je kuća u kojoj sad živim, dok je pod brojem 1 poslovni prostor koji izdajem.
Moja ideja je spajanjem stare kuće (br 5) i dela nove parcele (br 7) napravim novi objekat koji sam obeležio pod brojem 8. Veličina tog objekta bi bila oko 8*10m spoljne dimenzije. Koliko sam obavešten, dozvoljena je izgradnja prizemlja, prvog sprata i potkrovlja, na teritoriji gde ja živim. Plan mi je da u prizemlju napravim poslovni prostor (iz razloga što će se on nalaziti na uglu dve ulice), dok bi na prvom spratu i potkrovlju napravio 4 ili 2 stana (mada bih ja više voleo 4, al otom potom).
Jedan od problema koje očekujem je taj da će na praceli biti previše objekata. Kao jedno od rešenja je da srušim šupu koja je pod brojem 3 na slici, koja mi nešto i ne treba posebno. Pod brojem 9 sam planirao da napravim dve garaže, koje bi više bile montažne, krov na jednu vodu i kapija, Pretpostavljam da ovo neću moći legalno da napravim, opet zbog problema preizgrađenosti na parceli.
Pod brojem 6 je trenutno parkign prostor u okviru moje parcele, Kada bi se sve proširilo, mislim da bi bilo dovoljno za normalno parkiranje 7 vozila + 2 u garažama (br 9).
Ovo je sve ideja koja se još uvek razvija u mojoj glavi, svestan sam da ću na putu do realizacije naići na bezbroj problema, ali mislim da su svi oni premostivi uz volju koju posedujem.
Što se tiče finansiranja izgradnje, moja neka procena je da bi za izgradnju ovakvog objekta trebalo oko 100 000e, dok bi za dozvole i ostalu papirologiju trebalo još oko 20 000e. Mislim da bih mogao da skupim jednu trećinu ili malo više novca, za ostalo bi još video, imam tri neke ideje, a to su: 1. kredit, 2. potraga za investitorom koji bi uložio ostatak, uz doplatu od npr 20% kada se proda sve, ili 3. izgradnja, pa prodaja unapred kvadrata, i tim novcem finansiranje ostatka.
Voleo bih da čujem vaše mišljenje, predloge, sugestije itd
LEGENDA:
1 - poslovni prostor veličine 8*10m
2 - kuća u kojoj sad živim veličine 75m2 u osnovi
3 - stara šupa
4 - dvorište
5 - stara kuća koja je za rušenje
6 - parking za tri vozila
7 - deo parcele koju bi trebao da otkupim od grada
8 - NOVI objekat koji planiram
9 - dve garaže koje bih izgradio naknadno