Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Taj park sto si preporucio ulazim jako malim delom u taj buduci arheoloski park, ako ga ikada urade, lol.
Inace, vojska na velikom delu ovog terena i dalje ima poligon.
Sto se tice tvog predloga za staze i klupe, apsolutno bi to bilo pogresno. Treba sto divlje da ostane.
To ti je kao sto bi usred Koviljskog rita ti napravio pesacke staze i posadio klupe.
Nisam mislio svugde postaviti klupe, naravno, samo na par mesta da moze da se sedne, sto manje invanzivno. Ne znam bas da li je poredjenje sa Koviljskim ritom prigodno, ipak je ovo u gradu, i u buducnosti ce biti sve vise gradnje oko te povrsine. Ne znam da li znas, ali vec ima staza tu, utabanih. Samo duz njih se mogu postaviti klupe. Moja zamisao za ovo je da se preuredi u park iz razloga sto ce se, po mom misljenju godinama cepati deo po deo zelene povrsine, kada su bez po pardona vec usli u zonu zastite i nikom nista, generalno ljude i ne interesuje jer je to neki sumarak tamo gde skoro niko i ne ide. Mislim da se pretvori u park (opet kao sto rekoh sa minimalnim uredjenjem), generalna javnost ce se vise pobuniti ako neko pokusa da zadje u prostor parka. Vojska ce se iseliti na Majursku Adu uskoro, barem po gradonacelnikovim najavama, sto me i plasi za opstanak ove povrsine. I najave gradonacelnika da grad mora da se siri bas u tom pravcu me dodatno brinu. Zato mislim da je park-suma jedino resenje da opstane barem u nekoj meri. Jer kako je sada po njima to je neka neuredjena zabit zrela za stanogradnju, nije bitno sto je pod zastitom. Mnoge stvari su u ovoj drzavi pod zastitom pa su fasovale.
Mislim da varamo sebe kada kazemo da ovo moze u ovoj drzavi da ostane takvo kako jeste sada. Pricao sam ranije, nekada je ovde bila velika bara koja je nestala nekako kada se izgradio Bulevar Evrope. Ne znam sta se desilo, ali deo stanista je garantovano unisten.