Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 03 jul 2016 18:26 #1721

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Brate, koji su ti trol: bezveznjaci, beton, nakaza, bela boja, lepo i jednostavno betonom...

Ajde uzmi i pročitaj od prve strane sve tekstove Inzinjera, pa ćeš shvatiti neke stvari. Ako nećeš da išta naučiš i sebe nazivaš laikom ne bi smeo sebi da uzimaš za pravo da ocenjuješ nešto i ovako odvaljuješ.
Poslednja izmena: 03 jul 2016 18:27 od kasko.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Cookie, limanac, Brane, Bogdus, Light, ćosa

Novi Žeželjev most 03 jul 2016 19:24 #1722

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36807
dado28 napisao/la:
i da ako most treba biti dio koridora 10 aonda je trebao ici u 4 trake kao autoput.
Most je deo koridora 10, železničkog, tako da je kolovoz tu skoro pa "višak" (ne znam kako jednostavnije ovo da napišem, da ne dužim previše).

sr.wikipedia.org/sr/Panevropski_koridor_10

www.mc.rs/upload/documents/Koridor_10/zeleznicki_koridorx.pdf
Poslednja izmena: 03 jul 2016 19:27 od Blavak.
Zahvalnici: Brane, Light, ćosa

Novi Žeželjev most 03 jul 2016 23:02 #1723

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
dado28 napisao/la:
pa ljudi ja jesam laik za građevinu ali i laiku kao meni je sasvim jasno da radovi idu jako jako sporo. bice opet da je u placanju problem. uostalom pogledajte samo te lukove, uzas bozji koliko su puni rđe. ne znam ko je bio projektaant mosta ali ocito su neki bezveznjaci u pitanju. pa gdje su vidjeli lukove bijele boje, to nema nigdje u svijetu samo kod nas. lukovi su trebali biti od betona a ne ove nakaze.

De gustibus non disputandum est.
(onlinerecnik.com/recnik/latinski/srpski/...%20est%20disputandum)

Nemoj dado28 da pljuješ po mostu. Ako ti je ružan, nemoj da ga gledaš.
Idi preko drugih mostova, bar sad imaš bogat izbor.

I sremski luk je bio sav zarđao pre dve godine pa je sada lep kao vitka devojka.

Da je sporo, presporo je. Ko je kriv, ja verujem da je neko od "naših".
Vreme betona za ovakve projekte je, čini mi se, prošlo.

Hajde da razbijemo monotoniju i da napravimo glasanje o lepoti.

Idite na link:

doodle.com/poll/i4avvmm5s7vieytx

pritisnite "Show all options", unesite nickname (ili ime ako ste samo čitalac - posetilac) i izaberite jednu od prve tri, za lepotu i jednu od druge tri, da vidimo koliko nas ima mladih, starijih, novodošlih...

Ne košta ništa. Rezultate glasanja javiću vam kad počnu radovi na stubu broj 3. :-)
A i do tada možete da ih vidite. Svaka zloupotreba se kažnjava, nemojte više od tri puta da glasate :-).
Zahvalnici: Novajlija, Inzenjer, Blavak

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 00:03 #1724

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Već možemo da vidimo koji most nam se više sviđa, bolje da si sakrio te opcije, čak nije ni anonimno. Inače bravo za ideju. :cheer:

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 00:16 #1725

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Poluproverena informacija, od osobe povezane sa jednom firmom koja radi na izgradnji mosta, je da je neko od šefova (ne znam čijih) pravio problem zbog velikog broja fotografija izgradnje koje su kačene na razne FB profile i naš forum, kao i da je dosta ljudi dobilo packe zbog toga.

Možda je to razlog zašto nema Inženjera? :dunno:

Ne deluje mi logično, jer sve što se ovde postavi je odličan vid promocije, reklama za izvođače i sl..
Zahvalnici: Dalmatinac

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 03:05 #1726

• Dalmatinac
  • Dalmatinac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 133
  • Primljenih Zahvalnica: 194
:wallbash: :ohno: :facepalm:

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 03:18 #1727

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: O beloj boji mostova.

Posle duže pauze evo me ponovo na Forumu.

Za početak, da krenemo od uzgredne teme: Naš most je obojen belo ali “ne znam ko je bio projektaant mosta ali ocito su neki bezveznjaci u pitanju. pa gdje su vidjeli lukove bijele boje, to nema nigdje u svijetu samo kod nas ....”.

Noćas sam na brzinu napravio malu zbirku belih lučnih mostova, drumskih (road) i železničkih (railway), odabranih po godini izvođenja, inženjerskom rešenju i rasponu.

O izboru boje smo već razgovarali na Forumu, ali ako je potrebno, ponovićemo kasnije tehničke razloge.

O našem mostu u idućem postu ...

Zahvalnici: Nicisy1, solimns, Cookie, Buck, limanac, kasko, mrnjavi, Pinki, TurboMaximus, das ivon, Novajlija, Trpovski, Blavak, Bogdus, Posmatrac, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, mdinic, Dalmatinac

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 12:57 #1728

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Cookie napisao/la:
Poluproverena informacija, od osobe povezane sa jednom firmom koja radi na izgradnji mosta, je da je neko od šefova (ne znam čijih) pravio problem zbog velikog broja fotografija izgradnje koje su kačene na razne FB profile i naš forum, kao i da je dosta ljudi dobilo packe zbog toga.

Možda je to razlog zašto nema Inženjera? :dunno:

Ne deluje mi logično, jer sve što se ovde postavi je odličan vid promocije, reklama za izvođače i sl..

Demantovao nas je upravo, i laknulo mi je :D

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 17:44 #1729

• dado28
  • dado28's Avatar
džaba su krečili odnosno kreče most se radi pa radi sporo. koja korupcija pa to je za nepovjerovati. u normalnoj državi takav most se završi za najvise2-3 godine a u srbiji gradnja traje vec 5!

Novi Žeželjev most 04 jul 2016 23:48 #1730

• Dalmatinac
  • Dalmatinac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 133
  • Primljenih Zahvalnica: 194
A zamisli Narodno pozorište u Subotici su srušili pre skoro 10 godina i kraj gradnje jos nije ni na vidiku. A pozorište stoji na zemlji, vrlo lako se gradi cigla na ciglu... Most čija je gradnja složena u odnosu na običnu zgradu - simbol Subotice ide punom parom... sve zavisi iz kog ugla posmatraš. :troll:

Novi Žeželjev most 05 jul 2016 14:43 #1731

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Nastavlja se montiranje donjih segmenata ispod staza. Deluje da ce biti gotovo do kraja meseca kao sto sam predvidjao:
Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, limanac, kasko, TurboMaximus, das ivon, Blavak, Posmatrac, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, mdinic, Dalmatinac

Novi Žeželjev most 07 jul 2016 13:02 #1732

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pad Dunava od 1,5m sledećih nedelju dana
:cheer:
Poslednja izmena: 07 jul 2016 13:02 od kasko.
Zahvalnici: Cookie, Novajlija, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, mdinic

Novi Žeželjev most 07 jul 2016 14:54 #1733

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Na "zavrsenom" luku se postavljaju neki kockasti metalni elementi. Ne znam cemu sluze:

Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, kasko, Pinki, Trpovski, Blavak, Posmatrac, Mikins, Light, mdinic, Dalmatinac

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 14:37 #1734

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 310
  • Primljenih Zahvalnica: 3472
Dunav je oko 310cm i u konstantom je opadanju!

Mislim da od sutra ili najdalje prekosutra moze da krene ispumpavanje vode :)

Trenutna situacija na trecem stubu

Poslednja izmena: 09 jul 2016 14:40 od Posmatrac. Razlog: dodavanje slike
Zahvalnici: Cookie, limanac, mrnjavi, Duja, Trpovski, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, mdinic, Dalmatinac

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 17:19 #1735

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Prelazio sam i jutros privremeni i zavirivao u Dunav. Talpe su valjda juče provirile, posle pet nedelja.
Plašim se da će količina mulja, granja i drugog materijala (lepo vidljivo i na Posmatračevom postu) ovaj put mnogo duže da se prazni i ispira nego prošli put.

Osim toga, veoma je preteća prognoza koja se javila juče, a danas već ima ozbiljan i preteći oblik.

Ova visina će se rasplinuti do Novog Sada čak i ako se desi toliko uzvodno (to je skoro 600km uzvodno od NS), pod uslovom da ne potraje duže od desetak dana.
A za desetak dana polako i mnogogodišnji prosek vodostaja kod Novog Sada silazi ispod 300 cm.

Ako betoniranje krene krajem jula ili u avgustu, ne bi trebalo da se više prekida do kraja radova zbog visokog vodostaja.
Baš me interesuje da li stub može da bude gotov pre Nove 2017.

Na sremskom luku zaista nešto donose, kako reče Bogdus prekjuče. Moja mašta ne dobacuje do namene tih konstrukcija, opet čekam(o) Inženjera.

Na anketi jedan simpatizer starog mosta, jedan neodlučan i dvadesetak simpatizera novog mosta
Zahvalnici: Posmatrac

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 18:05 #1736

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Nejasno mi je odakle ova voda. Ako kod Budimpešte bude 450 i kod nas će doći do 400 :(
Zahvalnici: Trpovski, Light

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 19:51 #1737

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Za mene su ove mađarske prognoze velika misterija (mislim da bi Zagor i Čiko Felipe Kaetano Gomez...to zvali Velika medicina pre četrdeset i kusur godina :-)).

Ovo mesto Nagybajcs nalazi se pored Đera, na mestu gde Dunav ulazi u Mađarsku, na oko 1800 km od ušća Dunava, ili oko 545 km od Novog Sada. Sva merenja uzvodno od Nagybajcs imaju merenja koja pokazuju lagano opadanje a oni hrabro, i do sada uglavnom tačno, prognoziraju porast od preko dva i po metra. Porast će se desiti u toku dva dana, od sledećeg četvrtka do subote.

Gledao sam neke od prethodnih maksimuma tamo i pratio ga do Novog Sada. Stigao je do NS sedam dana kasnije, dosta manje izražen, ali ipak vidljiv. No, pre toga je Dunav bio visok.
Sad će korito biti znatno praznije, a to znači da će ritovi, rukavci i kanali imati mesta da prime dosta vode.

Voleo bih da su pogrešili, ali se plašim da nisu. Samo je još pitanje koliko će talas trajati i da li će se rasplinuti do nas. To se u prognozama još ne vidi.

Velika medicina.

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 22:36 #1738

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36807
Velika medicina zaista. U Slovačkoj je Dunav takođe u opadanju.

Morava takođe

Vah je u nekom manjem porastu, ali ništa značajno. On ima doduše dosta oscilacija.

Ostali vodotokovi su praktično nebitni za tako veliki porast nivoa.
Zahvalnici: kasko, Posmatrac, Light

Novi Žeželjev most 09 jul 2016 22:51 #1739

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ako su ovi dani iskorišćeni za pripremu za betoniranje potpore, onda će se ona veoma brzo betonirati. Ne treba tu puno vremena, da ne licitiram ali do polovine septembra je gotova potpora. A u isto vreme se mogu raditi i pripreme za lansiranje.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 09 jul 2016 22:52 od ranko su ns.

Novi Žeželjev most 10 jul 2016 10:29 #1740

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
5 dana kiše uzvodno + topljenje vrhova u Alpima. Ugasili smo
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru