Nakon dužeg vremena most u vojvođanskim medijima.
Uobičajeno kratak prilog u dnevniku RTV bez mnogo detalja, sa dosta politike i rekao bih nejasnih informacija jer ne razumem šta gledaocima znači podatak da ...."do kraja godine treba da se izvedu radovi u vrednosti od tri i po miliona eura, od toga 2/3 Pokrajina a 1/3 grad Novi Sad"....
To je 10% vrednosti mosta, da li je od tih radova za 10% već nešto urađeno, ili će toliko biti urađeno od danas do kraja godine, ili....
Međutim, veoma mi je interesantno sledeće: čovek iz Pokrajine kaže ..."mi ćemo ta sredstva predvideti rebalansom budžeta"....
Ja odavde vidim da sredstva nisu bila predviđena u budžetu nego će biti predviđena rebalansom budžeta.
Dakle, rekao bih da nema još svih para, nego se čeka rebalans.
Nema ni središnjeg stuba jer okrutni Dunav ne da.
...."Šesti poplavni talas je u toku. Šest meseci nije moglo da se radi ove godine."....
Možda je u pitanju greška koju je projektant uradio u tumačenju statističkih podataka o vodostaju, ili je jednostavno u pitanju cena:
Ako hoćete stub za toliko i toliko para, onda pravimo talpe na 320cm i gledamo u nebo nad Austrijom.
Meni je ipak važnije od politike to što radovi na farbanju očigledno napreduju.
Poslednja izmena: 18 avg 2016 05:52 od Trpovski.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Možda je u pitanju greška koju je projektant uradio u tumačenju statističkih podataka o vodostaju, ili je jednostavno u pitanju cena:
Istini za volju, leto je bilo retko kišovito i kod nas i u gornjem vodostaju. Nemam statističke podatke i ne bih da ih iskopavam, ali subjektivni utisak mi je da letnji vodostaj nije odavno bio viši, i to konstantno celog leta. Možda zloglasne 2014, ali ta je bila van svih statistika.
Svaki dobar projekat može da se oskrnavi pri izvođenju.
Nijedan loš projekat ne može da se popravi pri izvođenju.
Danas sam razgovarao sa radnikom Mostogradnje i moram da podelim s vama ono što mi je rekao.
Ako nije govorio istinu, onda i ja ne govorim istinu.
AZVI trenutno traži izvođača radova na skidanju privremene konstrukcije na novosadskom luku.
Niko se ne javlja jer niko nema hrabrosti (ni ludosti) da se prihvati tog posla za cenu koju bi AZVI hteo da plati.
Konstrukciju je napravila Mostogradnja, za slabo pogođenu cenu, i najveći deo para potrošila na iznajmljivanje velikih dizalica koje su tu korišćene.
AZVI je odbio ponudu Mostogradnje za skidanje jer im je bila preskupa, a za sada izgleda niko neće da to uradi za male pare.
Kao epilog, desetak radnika Mostogradnje još uvek je na gradilištu, većina je otišla na Ostružnicu, a posle će na druge pogođene projekte, kao prugu BG-Budapest, jer to Rusi plaćaju kako treba, a AZVI nastavlja da moli boga da vodostaj bude velik pa da im to bude opravdanje što most stoji.
Svi bi da im se zavrsi posao ako je moguce za dz, to i nije nova vest
Kada se konacno ocekuje pad vodostaja?
Mali off:
Mene trenutno najvise nervira izgled ovog foruma, preko racunara ajde jos i nekako ali preko telefona se ne moze razgraniciti sta je sta... Bilo bi dobro kada bi mogli da biramo izgled foruma samostalno (po korisnicima) ili da se vrati stari izgled. Ne vidim da negde na forumu postoji ova tema pokrenuta.
Ako redovno citas forum sigurno si primetio temu suggestion box i rad sajta, tamo pitaj sve što je vezano za sajt. Poslednja u kojoj je nešto postovano juce.
Sve dostupne prognoze, slovačke, mađarske i naše, kao i statistika, ukazuju na to da sledećih 10-15 dana neće biti porasta koji bi mogao da ugrozi naše gradilište.
Da li će danas početi ili su već počeli da ispumpavaju, videću popodne kad krenem prema Karlovcima.
Ostalo je u rukama onog gore.
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.