Laki napisao/la:
Poz momci, samo da vas pohvalim sto prenosite sve ove informacije nama ostalima. Ja sam mas. inzenjer pa me u neku ruku ovo zanima.
Pohvale za snimke i fotografije, sa predlogom da se pokusa snimati sa tripoda ili nekog stabilnijeg mesta da bi samo kretanje mosta bilo uocljivije.
Da li ima neki zvanican raspored i satnica kad ce opet da pokrenu most? cisto da ne moramo ceo dan tamo camiti i gledati fazu za fazom a da ni ne znamo sta gledamo?
Jos jednom, poz od komsije podbarca
Probaću sutra da snimim sa stativa, ako ne snimak onda bar fotografije za kvalitetniji gif od jučerašnjeg. Zvaničnog rasporeda i satnice nema. Radi se posao za poslom pa kada se sve pripremi onda počnu sa guranjem. Odprilike procenimo situaciju i šta treba da se uradi pa iskalkulišemo kada će opet biti guranje. Mada je najbolja opcija biti tamo i čekati. Usput se upoznaju i zanimljivi ljudi. Ja sam bio juče od 16h do 19.30h.
AeroDron napisao/la:
Slikano u 13 h
Slučajno sam čuo razgovor dvoje zaposlenih na mostu .( Za danas je ovoliko dosta još da podignu baržu a sutra pauza . Sutra se premeštaju prednji hidraulični nosači do zadnjeg dela luka i onda se u četvrtak nastavlja prevlačenje do stuba )
Ne verujem da će sutra biti pauza jer mi deluje, po Kaskovim večerašnjim fotografijama, da je most pričvršćen za konstrukciju na barži. A i neće premeštati hidraulične nosače jer su na početku luka montirana druga dva para tako da prva dva treba samo da izvade. Eventualno da ih izmeste unutar zatega, unutar širine osa nosača na stubu broj dva jer i tamo ima postavljenih šina.