Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 03 apr 2018 17:28 #3721

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Cookie, limanac, Zex021, Blavak, Posmatrac, Mikins, valjan, mdinic, AeroDron, DL

Re:Novi Žeželjev most 03 apr 2018 23:51 #3722

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 62
kasko napisao/la:
ZAPANJUJUCE JE koliko ovaj dogadjaj nije ispracen u medijima, a najtuznije je sto nije ni u lokalnim.

Bruka i sramota za grad!

zato sto je novinarima zabranjen pristup, sem ako ne dodju politicari ..eto vidis i u dnevniku su fotke van gradilista ... od pocetka od 2011 godine nisu dozvoljavali novinarima pristup.. eto nek kaze inzinjer , on moze prvi da posvedoci da novinari i ne znaju ko je on , jer nisu im davali ni da dodju do mosta ..

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 00:02 #3723

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-04-03; Probno opterećenje – dan prvi.

Sledi kratak izveštaj sa prvog dana probnog opterećivanja mosta.

Odmah da kažem glavno: prvi dan je u potpunosti uspeo.
Sve izmerene vrednosti deformacija se izvanredno slažu sa proračunskim!
Osim toga, sve predviđene aktivnosti planirane za 1. dan ispitivanja, su izvršene veoma uspešno.

Danas je bilo na programu opterećivanje drumskim vozilima, kamiona mase oko 24 tone svaki.
Lučni mostovi su opterećivani podužno nesimetrično (samo polovina raspona) i celim rasponom.
Prilazni mostovi – koliko stane kamiona.

Najinteresantniji su rezultati kad je broj kamiona bio maksimalan. Rezultati su preliminarni, ne još i zvanični.

Na manjem lučnom mostu: 30 kamiona x 24 t/kamion = 720 tona; najveći ugib mosta na uzvodnoj strani = 16 mm, (za raspon od 177 m).

Na većem lučnom mostu: 38 kamiona x 24 t/kamion = 912 tona; najveći ugib mosta na uzvodnoj strani = 23 mm, (za raspon od 219 m).

Da bi publika imala neku orijentaciju o pomenutim veličinama opterećenja i ugiba dva poređenja:

- na starom mostu, na većem luku je bilo ukupno opterećenje kamionima i vagonima 741 tona; maksimalnu ugib konstrukcije (na rasponu od 211 m) je bio 28 mm;
očigledno je da je današnje probno opterećenje novog mosta, i to samo kamionima, na manjem luku skoro jednako celom probnom opterećenju starog, a na većem luku je i značajno veće!

- nosivost samo jedne vešaljke novog mosta u stanju granične upotrebljivosti je 700 tona, tj. samo jedna vešaljka novog mosta bi mogla da ponese celo probno opterećenje starog – i kamione, i lokomotivu, i vagone!

Sutra je drugi, završni dan probnog opterećenja. Uključuju se hiljade tona železnice! Danas je prošla pored gradilišta duga kompletno natovarena kompozicija teškog teretnog voza koji sutra treba da se nađe na mostu. U završnoj fazi statičkih ispitivanja na mostu će se naći puna vagonima oba železnička koloseka I obe drumske trake sa kamionima od danas. Ukupno oko 6700 tona tereta! (Već smo razgovarali o tome, post od 11. februara).
Najveće probno opterećenje ikad na jednom mostu u Srbiji, pri čemu se jedva dostiže 50% opterećenja na koje je most projektovan i izveden!

Na kraju testa, u okviru dinamičkih ispitivanja, mostom će protutnjati 3 lokomotive, vezane u jednu kompoziciju.

Očekuje nas, dakle, jedan dugi dan krajnje uzbudljiv i – očekujem – uspešan kao danas.

Zahvalnici: mukyz, Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, Dunavski, Brane, Zex021, sasar, Blavak, Bogdus, Posmatrac, Mikins, Light, mdinic, AeroDron i ovaj član ima 8 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 00:04 #3724

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Zahvalnici: mukyz, Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, ranko su ns, Pripadnik, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, Boda Tajson, TurboMaximus, Brane, Zex021, sasar, Blavak, Bogdus, Billy, Mikins i ovaj član ima 13 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 00:16 #3725

• Dalmatinac
  • Dalmatinac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 133
  • Primljenih Zahvalnica: 194
Kakva su ovo ojacanja na svakon drugom pragu? I zasto su neki pragovi na prelazima sa konstrukcije na drugu konstrukciju razliciti, deluju kao second hand?
Poslednja izmena: 04 apr 2018 00:18 od Dalmatinac.

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 07:09 #3726

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
zarns napisao/la:
kasko napisao/la:
ZAPANJUJUCE JE koliko ovaj dogadjaj nije ispracen u medijima, a najtuznije je sto nije ni u lokalnim.

Bruka i sramota za grad!

zato sto je novinarima zabranjen pristup, sem ako ne dodju politicari ..eto vidis i u dnevniku su fotke van gradilista ... od pocetka od 2011 godine nisu dozvoljavali novinarima pristup.. eto nek kaze inzinjer , on moze prvi da posvedoci da novinari i ne znaju ko je on , jer nisu im davali ni da dodju do mosta ..
Svašta!
Ko ih sprečava da izveštavaju kao mi? Da kontaktiraju "Inženjera" i izvodjače? Da obaveste, što je njihova funkcija, javnost o aktivnostima i aktuelnostima...

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 07:32 #3727

• Ivica NS
  • Ivica NS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 25
  • Primljenih Zahvalnica: 91
Pozdrav svima, pratim desevanja na temi u zadnje vreme ali sam tek sad resio da se registrujem,
Imam dva pitanja:
Prvo sto mi je palo na pamet kod ovog zadnjeg snega je da li postoji neka zastita na poprecnim vezacima mosta koji spajaju dva luka sto se tice klizanja snega sa njih, rekao bih da su sirine oko 2m (ispravice me neko ko zna). Sta ce se desiti kad padne veliki sneg i kad krene da se topi, kada taj sneg klizne sa grede sa visine od 15-20m i padne nekom na soferku, to moze biti jako opasna situacija.
A drugo pitanje se odnosi na stari most, kada ce se on ukloniti, i da li ce se izvaditi sipovi koji stoje sa sremske strane za koje su prikacene dve barze. I do kad ce te barze stajati na sipovima.
Hvala unapred
Zahvalnici: Trpovski, Inzenjer

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 07:45 #3728

• miki_NS
  • miki_NS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 158
  • Primljenih Zahvalnica: 397
Dalmatinac napisao/la:
Kakva su ovo ojacanja na svakon drugom pragu? I zasto su neki pragovi na prelazima sa konstrukcije na drugu konstrukciju razliciti, deluju kao second hand?
Nisu to ojačanja, to je podloga za pričvršćivanje unutrašnje šine, obično su na mostovima šine udvojene kako bi se minimizovala mogućnost iskliznuća voza iz koloseka, tako da obod točka (izdignuti deo koji je vođen šinom) praktično prolazi između dve šine
Zahvalnici: Inzenjer

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 08:36 #3729

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
sta ti nije jasno u reci "ZABRANJEN PRISTUP" ...

al ako vec nije jasno, da pojasnim, nema izjava, nema pristupa, nema razgovora, nema nista .. niko nece da prica sa novinarima, ne dozvoljavaju pristup gradilistu nista ne sme .. sve je pod velom tajne od pocetka .. da nema inzinjera ovde ne bi se verovatno nigde ni znalo za neke detalje... pa mediji se pozivaju na ovaj forum jer nemaju nikakve druge informacije sa gradilista i tako od pocetka ...

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 08:47 #3730

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ti si iz nekog medija?
Necu ponavljati svoj post, ko zeli neka ga procita vise puta, ako nije jasan.

Niko nije bio sprecen da izadje i slika kao sto smo mi ovde. Aerodron je dobio pristup gradilistu, a jedan medij ne moze? Zelim da cujem od Inzinjera da mu je bilo zabranjeno da ga mediji kontaktiraju. Cak i da jeste, a siguran sam da nije, jer se i sam vise puta zalio na manjak interesovanja i obavestavanja o radovima, niko ih nije sprecavao da makar prenesu vesti sa ovog portala. Ni RTV ni 021 nisu objavili nista o testiranju mosta. Obican covek, sem ako nije pratio NSBuild, nije mogao da zna kada da izadje na kej i prati nesto sto mozda samo jednom u zivotu vidi.
Poslednja izmena: 04 apr 2018 08:54 od kasko.
Zahvalnici: Savke

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 09:46 #3731

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
kasko napisao/la:
Niko nije bio sprecen da izadje i slika kao sto smo mi ovde.

To se tako ne radi.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 09:46 #3732

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
ti citas sta mislis da treba da pise

lepo sam ti napisao, da su ZABRANILI PRISTUP; sta mislis sto ni 1 mediji u Srbiji nikad nije imao izjavu projektanta, tj nama poznatog kao inzinjera sa foruma ? sto mislis sto Dnevnik ima slike van gradilista, sto RTV ili 021 nemaju nista (doduse 021 je imao juce ujutru vest da ce u utorak i sredu biti probno opterecenje i jos su naveli da je nezavnicna informacija) ? Sta da objave? Da su videli neke kamione na mostu? Sta znaci to videli smo neke kamione na mostu? mediji ne mogu da obajvljuje informacije "eto mislimo da mozda rade neke probno opterecenje", a nece niko da im to potvrdi ili bilo sta kaze o tome sta se desava na gradilistu.
Poslednja izmena: 04 apr 2018 09:51 od zarns.

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 09:55 #3733

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36807
kasko napisao/la:
Ni RTV ni 021 nisu objavili nista o testiranju mosta.

021 je objavio, a čini mi se da je informacije dobio, baš kako si i napisao, sa ovog foruma.

Počinje probno opterećenje novog mosta, vozovi preko njega od vikenda

Asfaltiranje novog drumsko-železničkog mosta, među Novosađanima poznatog i kao novi Žeželjev most, završeno je sinoć oko 23 časa, a za danas je najavljeno probno opterećenje mosta.
NOVI SAD 03.04.2018. | 06:48
Počinje probno opterećenje novog mosta, vozovi preko njega od vikenda
Kako 021.rs nezvanično saznaje, probno opterećenje će trajati dva dana i na novom mostu će se i na drumskoj traci, kao i na železničkim kolosecima naći kamioni sa teretom, odnosno vozovi sa kompozicijama.

Ukoliko testiranje prođe bez problema, to će biti znak da bi od vikenda most trebalo da bude otvoren za železnički saobraćaj kako su pre nekoliko dana i najavili izvođači radova.

S druge strane, drumski, pešački i biciklistički saobraćaj će sačekati još dva-tri meseca jer će toliko biti potrebno da se naprave prilazni putevi, a oni ne mogu da se sagrade dok se ne uklone nasipi koji vode ka privremenom drumsko-železničkom mostu.
Autor: 021.rs

www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/185583/P...jega-od-vikenda.html
Poslednja izmena: 04 apr 2018 10:50 od Blavak.

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 09:58 #3734

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Molim te da navedes izvor o zabrani kontaktiranja izvodjaca. Hvala.

Niko ne sprecava ni jedan medij da vrsi istrazno novinarstvo. TO SE TAKO RADI.
Niko ne sprecava ni jedan medij da, kao sto je Blavak naveo, prenese izjavu Inzenjera sa foruma, ako nemaju mogucnost, volje, energije, zivaca, radne i moralne etike da sami dodju do informacije.

Hvala Blavak.
Poslednja izmena: 04 apr 2018 10:00 od kasko.

Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 10:27 #3735

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Ne znam da li je već prošlo testiranje, vagoni su spremni sa obe strane

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Zahvalnici: Cookie, kasko, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Bogdus, Posmatrac, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, Eldarion, mdinic, AeroDron, DL, Бојовићев мост i ovaj član ima 2 ostalih zahvalnica

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 11:07 #3736

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Zeleznica Srbije, AZVI, Vlada Srbije, Pokrajna, Grad izaberi koga hoces jer svi su u fazonu ne pitaj nas o mostu ... ako ti se niko ne javlja na telefon 7 godina, ako ti niko ne daje dozvolu da ides na most i itd .. eto kazem vam pogledajte arhive svih medija u Srbiji za ovih 7 godina, ni 1 jedina reportaza ili inforamcija sa gradilista, sem ako nisu politicari bili tu. Zar mislis da je moguce da svi, ali svi novinari i mediji u srbiji su toliko lenji da nisu probali 7 godina da dobiju neku zvanicnu informaciju?

i vidi se da o tome kako rade mediji nemas blage veze po tome kako pises.. ne moze mediji da se pozivaju na forum, to nije zvanican izvor informacija, ko uopste moze da garantuje da je inzinjer bas taj za koga se predstavlja (iako npr ja sam siguran da je inzinjer projektant). I na kraju 021 i ostali mediji su jer ne znaju vise sta da rade kako bi dobili bilo kakvu zvanicnu inforamciju, a moraju da nesto napisu jer se ipak nesto desava i ljudi to vide poceli da kao poluzvanicne/nezvanicne informacije uzeli da citiraju inzinjera sa ovog foruma.

Dobro razmisli u kojoj zemlji zivis i zasto je nekome u interesu da za most cija gradnja kasni vec godinama odgovara da se krije od medija sve vreme i da im ne dozvoljava da fotografisu sa gradilista (ne sa strane preko ograde), da pricaju sa projektantima, inzinjerima i itd .. i konacno zasto izvodjac radova , zeleznica ili bilo ko od njih nije npr pozvao medije ili dao bar saopstenje za javnost o probnom opterecenju (a da pomenem da za ovih 7 godian nikada nisu imali konferenciej za medije, saopstenja za javnost i jedino kad se nesto culo je bilo od politicara kada su oni bili na gradiistu)

Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 11:12 #3737

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zahvalnici: Cookie, kasko, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Light, valjan, mdinic, AeroDron, DL, Бојовићев мост, Savke, slobasum

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 11:14 #3738

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pitao sam te za izvor, a ti pausalno redjas firme i vlasti. Ako si u nekom mediju, ne znaci da imas pravo da vredjas "moje neznanje" i ponasas se na ovaj nacin. Ako si trazio dozvolu za posetu mostu, sigurno imas i odgovor koji ti zabranjuje istu. Sve ostalo je tipa "veruj mi na rec, jer ti nemas pojma".

"Zar mislis da je moguce da svi, ali svi novinari i mediji u srbiji su toliko lenji da nisu probali 7 godina da dobiju neku zvanicnu informaciju?"
Da, 99% njih se uklapa u sivilo i apatiju drustva.

Mediji su bili pozvani i prisutni na mostu prosle nedelje.

Ostavicu te sad da tvoja bude poslednja, jer smatram da nema smisla nastavljati se sa nekimko je u skorije vreme pojavio ovde da me etiketira negativnim pridevima, a administrator neka razmisli o tonu i nacinu tvog pisanja.
Zahvalnici: Duja

Re:RE: Re:Novi Žeželjev most 04 apr 2018 11:24 #3739

• zarns
  • zarns's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Jel sam ti napisao da ne daju Zeleznica Srbije, Azvi, Vlada Srbije, Pokrajna, Grad .. sta tu nije jasno ?

I mediji su prosle nedelje bilo pozvani od strane ministarke i tako su i dosli na most. Sto mislis sto juce ili danas nema ni 1 medija kod mosta?

Mislis da niko nije pisao i pitao iste gore pomenute po ko zna koji put sa molbom da mozda eto kad je vec sve gotovo konacno dozvole da se nesto zabelezi, ono bar zbog istorije?

p.s. a o tome od kada sam na forumu, pa od 1 dana, samo nema obicaj da pisem nego citam..
Poslednja izmena: 04 apr 2018 11:28 od zarns.

Novi Žeželjev most 04 apr 2018 11:26 #3740

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
Impresivne slike železničkog opterećenja.
Pitao sam se gde su lokomotive, a onda sam negde na udaljenom kraju video dizel Kenedijevke.
Imam takođe utisak i da se između stubova ne vidi razapeta kontaktna mreža.
Možda to može da se postavi za jedan ili dva dana, nemam iskustva, ali sadašnji putnički vozovi mogu da krenu tek kada se postave žice, osm ako ih dizelka ne bude vukla - gurala preko mosta, između dve skretnice. To bi bilo pomalo komično.

Međutim, tih par dana pre ili kasnije, zaista ne znači mnogo.

Takođe, polako počinjem da se radujem skorom puštanju keja u saobraćaj, a i to će (pored mosta) svima značiti dosta.

April ili maj ili koji dan u junu, stvarno više nije tako važno. :cheer: :cheer: :cheer:
Zahvalnici: Inzenjer
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru