Волим да се пецам на овакве изјаве. Јаче је од мене.
Да ли би могао да ми објасниш шта је добро а ште је лоше и у једној и у другој варијанти?
Mogu da ti objasnim... nije komplikovano.
Mislio sam, pre svega, na "konačni proizvod", ako me razumeš. Znači grad nesposoban, napraviće još veće probleme...
Sa druge strane, privatnik će to bolje upakovati ali samo u onoj meri u kojoj njemu to odgovara. Za neku kombinaciju javno privatnu mislim da još nije vreme u ovoj zemlji.
U ovakvoj situaciji, iz mog iskustva, pre sam za to da privatnik radi ali da se na njega izvrši maksimalni pritisak, nego da se grad bavi "velikim projektima".
Razlog je prost, pre ćemo dobiti nešto što će donekle omogućiti razvoj i popularizaciju vrhunskog sporta (što je po meni izuzetno važno) što pre u nekoj optimalnoj meri.
Da je stadion izgrađen kada je trebalo danas bi, sasvim sigurno, drugačije gledali na sport, fudbal i još mnoge stvari.
Namerno ne pominjem bilo kakve cifre jer mislim da ovakvi, po mom mišljenju, kapitalni objekti velike važnosti za grad i ne moraju nužno da donose prihode, dovoljno je da optimalno jer imaju drugu namenu. Pod ovim bitnim objektima podrazumevam i ostale tipa železnička stanica, autobuska, gradska plaža, spens, važni objekti, centralne gradske ulice,....
I da zaključim, za novosađane je najbolje da dobiju moderan, funkcionalan stadion jer je to važno za lokalnu zajednicu, isto kao i železnička stanica, pozorište na primer. Karte se svakako plaćaju...