mmirkovic napisao/la:
RM77 napisao/la:
mmirkovic napisao/la:
Ако ће већ да га руше комплет, онда је боље нека друга локација. Када је грађен то је био стадион на крају града. Сада је то густо насељен део града. Не би био први клуб да промени локацију. Погледајте где је на мапи стари Бајернов олимпијски стадион, а где је сада Алијанц арена. Мада примера има безброј, овог сам се првог сетио.
Može i drugačijih primera da se nađe. Pogledaj gde igra najtrofejniji tim na svetu, Real. Ako on može da ima i usput renovira svoj skoro 7x veći stadion od Vošinog usred zbijenog kvarta, sa 3 strane je na desetak metara od rezidencijalnih zgrada.
Није баш 10так метара. Пре ће бити 30так. Чак колико видим да су око стадиона доста и расчистили па имају са једне стране булевар и плато, а са друге трг. Увек сам присталица ако може да се направи модеран стадион са прилазима како треба, са довољно паркинга, са отвореним простором око њега. Као што ето има Атлетико Мадрид који је срушио Винсенте Калдерон који је био у сред града и изградио нови поред аутопута.
Али добро, то су велики клубови са огромним посетама. На месту Карађорђа може да се направи стадион да буде ужи јер не би било атлетске стазе, а капацитет исти као и сад и мирна Бачка.
Sa dve strane je bukvalno na 10-15, treće nešto više ali ne više od 30 metara. Bio sam pre par meseci tamo a sad kako se renovira je pogotovo ozbiljan haos u okolini, ali snalaze se.
Stvar sa poređenjima koja si naveo Atletiko i Bajern i novim lokacijama...jeste, periferija, ali oba sa metroom si za 15 minuta tamo. Ovde možda kad bi imali tramvaj, pa da se kaže moglo bi se izmestiti. Ovako, ja recimo do BIGa kad idem sa Limana busom, to je začetak Homerove odiseje. A kad bi slučajno bio izgrađen negde drugde, ne vidim gde sem Klise gde bi ga mogli nataknuti. Jedino još kod Jugovićeva.
Gradski prevoz u ovom gradu ne dozvoljava da se tako nešto uradi, znam da će neko da tvrdi drugačije, ali to su ionako oni koji ne izlaze iz svojih kola.