Alibunar napisao/la:
Realno ljudi kome je pogled i mir bitan Novo Naselje je raj, tamo oko osnovne skole PVB gde sam ja ziveo izadjes na terasu gledas na livadu punu drveca, pticice cvrkucu -divota
A ja zivim na Somborskom bulevaru, imamo divno dvoriste izmedju zgrada, isto cvrkut ptica, zelenilo, itd, ali se pre dve godine u dvoriste doselio kafic "Prica" .
Sto je najgore, oni su ozidali jedan deo dvorista, i napravili sebi bastu ... Od tada mira nemamo, sad su u zimskom periodu barem ugasili muziku, ali u prolece, leto, jesen, to bude uzas., posto imaju zvucnike i u basti, tj. dvoristu ...
U letnjem periodu smo posle 22h u dvoristu smo znali da izmerimo oko 85-90 decibela ... I to decibel metrom ... A oni ne gase muziku po ceo dan, i nikad pre 24h. Pokusali smo fino da razgovaramo sa njima, ali briga njih, rekose nam da se iselimo, sto pre to bolje ... Komunalna se ne pojavljuje... Mi imamo drvenu stolariju, tako da mozete da zamislite kako nam je... Ali sad kad su stavili nove basove, cak i komsije u novijoj zgradi (pvc prozori) u dvoristu kazu da nemaju mira ...
Koliko sam cuo, a i video, u par dvorista na N. Naselju su se otvorili kafici, tako da vise nigde nisi bezbedan ...