Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: City gradnja | stambeno-poslovni soliter

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 04 dec 2016 16:36 #161

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Mračite, opet.
:|

"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, TurboMaximus, Blavak, Bogdus

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 10 dec 2016 23:30 #162

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Kroz maglu
Antonio Gramši
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, Bogdus, Mikins, valjan

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 14 dec 2016 11:06 #163

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Jučerašnje stanje

Antonio Gramši
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, montana, Duja, romanempire, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, valjan

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 17 dec 2016 16:50 #164

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Današnje stanje, sa zemlje.

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, Yokai, mrnjavi, sandman, Novajlija, Bogdus, Mikins, Light, valjan

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 22 dec 2016 23:38 #165

• jmi13
  • jmi13's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Registrovao sam se na forum samo da prokomentarisem gradnju "doticne " zgrade. Kao neko ko poseduje stan u Prezident zgradi odmah iza, ne mogu da verujem da je grad dozvolio gradnju ovako necega. O visini da ne govorim, koja odskace od svega pored, pa do toga da se parking nalazi bukvalno do terasa svih nas koji smo sa dvorisne strane, sve do treceg sprata. Ista prica je i za zgradu pored. Ogorcenost i nemoc povodom ovakve gradnje me navode u ozbiljno razmisljanje cak i da prodam svoj stan... :angry:
Pozdrav svima clanovima

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 00:04 #166

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Sto se tice lokacija stanova vise se ne bira mesto. Samo da se gradi. Npr. na Grbavici ja zivim dosta blizu groblja i pogled na levo mi je na groblje ali pravo je ok druge zgrade su. Da je samo groblje nema sanse da bih uzeo stan u takvoj zgradi. Sad znam da ima dosta starijih zgrada na Grbavici koje gledaju direktno na groblje ali ne znam ko je tad smisljao gradnju i verovatno su to uzimali ljudi koji su morali.
Elem vidim da se u Doza Djerdja gradi zgrada bukvalno do samog ulaza u Groblje. Ja zaista ne razumem ljude koji ce tu da uzmu stan, mislim ok nije da se tripujem ili nesto ali da li je zaista neophodno graditi zgrade gdegod je to moguce i u kakvim god uslovima ljudi ziveli, gledali komsijama u prozor direktno, u garazu direktno i tome slicno.

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 09:08 #167

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
@jmi13
prouči ovo:

"Kod objekata u naseljima gradskog karaktera, vlasnici susednih nepokretnosti ne mogu ostvarivati pravo na naknadu samo usled toga što drugi objekat ograničava njihovo pravo svojine ili im otežava ko-
rišćenje nepokretnosti, i ukoliko pomenuta ograničenja ne prelaze uobičajenu meru, imajući u vidu prirodu i namenu nepokretnosti, kao i mesne prilike, budući da takva ograničenja,
zapravo predstavljaju susedska prava vlasnika tog objekta koja su uobičajena za gradske sredine i vlasnik susedne nepokretnosti je dužan da ih trpi. Međutim, ukoliko je usled izgradnje novog objekta, njegovog
korišćenja ili vršenja susedskih prava vezanih za objekat vlasniku susedne nepokretnosti prouzrokovana znatnija šteta, ovaj ima pravo na naknadu,

čak i kada je ovaj objekat izgrađen u skladu sa odobrenjem nadležnog organa.
Prema tome, vlasnik nepokretnosti, odnosno nosilac prava korišćenja koji vršenjem prava svojine odnosno korišćenja, ili vršenjem susedskih prava prouzrokuje znatniju štetu vlasniku susedne nepokretnosti,
dužan je da ovu štetu naknadi prema opštim pravilima obligacionog prava.
Budući da iz utvrđenog činjeničnog stanja, proizilazi da je usled izgradnje i korišćenja objekta tuženog umanjena tržišna vrednost tužiočevog stana za 20% usled umanjenja funkcionalnosti stana,
to prema stanovištu Vrhovnog suda izgradnjom i korišćenjem ovog objekta tu žiocu jeste prouzroko vana znatnija šteta, te je stoga tuženi u obavezi da istu naknadi.
(Vrhovni sud Srbije, Rev. 6866/97 od 12. 05.1998. godine)

Dokažite da vam je učinjena znatnija materijalna šteta, umanjena vrednost stanova i nađite advokata.
Poslednja izmena: 23 dec 2016 09:09 od Billy.
Zahvalnici: ranko su ns, Mikica86, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, jmi13

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 09:26 #168

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
Bogdus, to mora tržište da reguliše, Mislim da je ključno ovo:
Bogdus napisao/la:
Ja zaista ne razumem ljude koji ce tu da uzmu stan,

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 12:34 #169

• jmi13
  • jmi13's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Billy,
to bi verovatno bila borba sa vetrenjacama, ali hvala puno na prilozenom tekstu, popricacu i sa ostalim stanarima da vidim da li je neko razmisljao o tako necemu. Svakako cu pitati prijatelja koji je advokat sta misli o celom slucaju, da li ima prostora za tuzbu, mada sve je to kod nas tesko, i procesi traju godinama...

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 13:02 #170

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 41
  • Primljenih Zahvalnica: 53
@Bogdus

Pa bolje groblje 100x nego ovo, tj garaža na pola metra, sunca nikad, al zato smoga koliko hoćeš direkt kroz prozor. Niži spratovi će tek da se vesele, a problem je posle i prodati (obavezno primati potencijalne kupce predveče ili u sumrak. I spustiti roletne :)
U stvari kad bolje razmislim šta uopšte fali groblju? Mirno, tišina, zelenilo, pitičice cvrkuću, čist vazduh...skoro pa idealno. Osim ako zombiji ne prave pi*darije noću :D

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 13:14 #171

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
@robertb

Zavisi šta voliš. U poređenju sa garažom na pola metra groblje jeste bolje.

Generalno teško je u NS naći stan na nekoj dobroj lokaciji, da nije buka, da ne gleda komšiji par metara u prozor direktno i slično. Ali to je sve posledica divnog planiranja kao i jurnjavom investitora za novcem.

Drugar je baš skoro uzeo stan, lep stan tamo na kraju BPP Galens, ali komšije maltene mogu da mu uđu na terasu a i on njima. Tako da je idealno skoro nemoguće (osim ako se nema puno novca).

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 13:20 #172

• robertb
  • robertb's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 41
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Prijatelju, voleo bih i ja da gledam u alpsko jezero, ali da budemo realni, živimo u Novom Sadu.
I pošto kažeš "da nije buka, da ne gleda komšiji par metara u prozor i slično.." ja te ozbiljno pitam ŠTA fali pogledu na gorblje, pošto je to upravo ovo šta si opisao?

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 13:46 #173

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Osim groblja, protiv kojeg nemam ništa protiv (na Zapadu ljudi idu da trče, čitaju knjige i sl. u miru groblja i meni se to sviđa), pada mi na pamet Sajam kompleks sa pogledom na Jug, Buha u Kamenici, Južni Telep i eventualno red zgrada sa južne strane BPP sa pogledom ka Jugu.
Edit: prostor oko Jevrejskog/Katoličkog groblja, oko Futoškog Parka.
Poslednja izmena: 23 dec 2016 13:59 od kasko.

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 17:27 #174

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
kasko napisao/la:
Buha u Kamenici,
Po meni najidealnija lokacija u gradu za sad. Dodao bih i Okrugićevu i u Fruškogorskog odreda u Pezosu.

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 19:56 #175

• Alibunar
  • Alibunar's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 201
Realno ljudi kome je pogled i mir bitan Novo Naselje je raj, tamo oko osnovne skole PVB gde sam ja ziveo izadjes na terasu gledas na livadu punu drveca, pticice cvrkucu -divota :)

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 23 dec 2016 21:11 #176

• Mikica86
  • Mikica86's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 106
  • Primljenih Zahvalnica: 538
Alibunar napisao/la:
Realno ljudi kome je pogled i mir bitan Novo Naselje je raj, tamo oko osnovne skole PVB gde sam ja ziveo izadjes na terasu gledas na livadu punu drveca, pticice cvrkucu -divota :)

A ja zivim na Somborskom bulevaru, imamo divno dvoriste izmedju zgrada, isto cvrkut ptica, zelenilo, itd, ali se pre dve godine u dvoriste doselio kafic "Prica" .
Sto je najgore, oni su ozidali jedan deo dvorista, i napravili sebi bastu ... Od tada mira nemamo, sad su u zimskom periodu barem ugasili muziku, ali u prolece, leto, jesen, to bude uzas., posto imaju zvucnike i u basti, tj. dvoristu ...

U letnjem periodu smo posle 22h u dvoristu smo znali da izmerimo oko 85-90 decibela ... I to decibel metrom ... A oni ne gase muziku po ceo dan, i nikad pre 24h. Pokusali smo fino da razgovaramo sa njima, ali briga njih, rekose nam da se iselimo, sto pre to bolje ... Komunalna se ne pojavljuje... Mi imamo drvenu stolariju, tako da mozete da zamislite kako nam je... Ali sad kad su stavili nove basove, cak i komsije u novijoj zgradi (pvc prozori) u dvoristu kazu da nemaju mira ...

Koliko sam cuo, a i video, u par dvorista na N. Naselju su se otvorili kafici, tako da vise nigde nisi bezbedan ...
Poslednja izmena: 23 dec 2016 21:32 od Mikica86.

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 24 dec 2016 12:12 #177

• Alibunar
  • Alibunar's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 201
Mikica86 napisao/la:
Alibunar napisao/la:

A ja zivim na Somborskom bulevaru, imamo divno dvoriste izmedju zgrada, isto cvrkut ptica, zelenilo, itd, ali se pre dve godine u dvoriste doselio kafic "Prica" .
Sto je najgore, oni su ozidali jedan deo dvorista, i napravili sebi bastu ... Od tada mira nemamo, sad su u zimskom periodu barem ugasili muziku, ali u prolece, leto, jesen, to bude uzas., posto imaju zvucnike i u basti, tj. dvoristu ...

U letnjem periodu smo posle 22h u dvoristu smo znali da izmerimo oko 85-90 decibela ... I to decibel metrom ... A oni ne gase muziku po ceo dan, i nikad pre 24h. Pokusali smo fino da razgovaramo sa njima, ali briga njih, rekose nam da se iselimo, sto pre to bolje ... Komunalna se ne pojavljuje... Mi imamo drvenu stolariju, tako da mozete da zamislite kako nam je... Ali sad kad su stavili nove basove, cak i komsije u novijoj zgradi (pvc prozori) u dvoristu kazu da nemaju mira ...

Koliko sam cuo, a i video, u par dvorista na N. Naselju su se otvorili kafici, tako da vise nigde nisi bezbedan ...

Bas sam naveo taj deo oko osnovne skole na Bulevaru vojvode Stepe posto nema kafica, pogotovo sa tih dvorisnih strana gde su ogromne livade. :)
Verovatno mislis na kafice u Stevana Hristica i Partizanskih baza :)
U off smo otisli :D
Zahvalnici: Mikica86

Re:City gradnja | stambeno-poslovni soliter 26 dec 2016 11:21 #178

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac, mrnjavi, Duja, Novajlija, Blavak, Mikins, valjan

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 26 dec 2016 13:26 #179

• Pakula
  • Pakula's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 90
  • Primljenih Zahvalnica: 462
Evo jedna sa veće visine. Lepo se na "tlocrtu" vidi levo krilo, desno krilo i centralni deo zgrade.

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Novajlija, Blavak, Bogdus, Mikins, valjan

City gradnja | stambeno-poslovni soliter 26 dec 2016 16:00 #180

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
e sad
odakle tebi ta fotka? Jel si leteo, ili bio na kranu ili imaš helikopter
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru