Dukelander napisao/la:
Stara cigla 100% ide kao second-hand materijal, kao verovatno i krovne grede (dobra tesana građa više ne može da se nađe).
Lično svakako to više cenim nego rušenje kao što je urađeno na zgradi komunalne banke.
Tačno, ide u reciklažu. Ne ruši City gradnja nego su angažovali Saljija iz veternika koji sve to posle proda. Prvi posao koji je imao, a čovek je izbeglca sa Kosova koji je došao u Novi Sad sa ženom i decom i prodavao prvo badnjake koje je sekao na Fruškoj gori jer nije imao od ćega da živi, bio je rušenje kuće pored Čepa, preko puta Futoške, za Kuzman gradnju. Ali se tu bio prešao, uzeo da radi džabe samo za gradju pa se ispostavilo da je kuća bila nabijača. Tako da tu izvukao samo crepove, prozore i krovnu gradju. Posle radio širom grada, radio i deo rekonstrukcije starog Merkatora u BGD, tender za rušenje banke preko puta pošte nije dobio, ali mu ostalo dobro ide pošto je preko 100000 cigala, ili reče kubika cigala, prodao samo u Italiju. Sve reciklira, bio ja danas kod njega na placu u Vererniku gde mu hala i gde su mu kamioni i mehanizacija. Kupuje plac pored da tu zida još jednu halu, tu mu uglavnom krovna gradja i deo cigala. Rekao m idanads da su krovn egrede izuzetno na ceni, zaboravio sam koliko ih je prodao do sada kubika, ali na placu mu stoji puno. Ali baš puno. Ostatak cigala mu je na placu u Adicama. On je poslovan čovek, zapošljava uglavnom Rome ako hoće da rade i primer je kako neko može da napravi novac samo ako hože da radi. Dakle on ne ruši, on rasklapa kuće ne oštećujući materijal i sve nosi i prodaje verovatno većinom u inostranstvo. Što je sasvim dobra fora i što potpuno podržavam.Zato ovo "rušenje" ide sporo, ali po meni i bolje tako. Mislim, oko njegove kuće skroz je ograda od stare austro-ugarske cigle, one sa pečatom. To jako dobro izgleda i po meni šteta bi bila da je neko buldožerom polomio te cigle. Zato strpljenja drugari