deran napisao/la:
Veliki broj građana je protiv izgradnje ovog TC-a a većinu manje više to ni ne zanima ali je jedno jedna velika činjenica. Tržni centar će raditi i biće prepun svako ali svako pa i onaj koji je najviše pljuvao po njemu će biti prvi ispred tih radnji i izloga. Takvi smo mi Novosađani budimo iskreni. Meni je iskreno ovaj TC pun pogodak zato što je alternativa zapustela prljava livada pored Spensa i Merkatora. Takođe mislim da će zbog Promenade i SPENS i Merkator raditi bolje i to će biti činjenica videćete. Uostalom masa ljudi misli isto ovo što sam napisao ali svi bukvalno SVI su dežurni pljuvači itd. nezadovoljni da je stanje ostalo pre izgradnje nezadovoljni sada uvek u suštini namćori. Da li je mogao lepše da izgleda slažem se mogao je mada još nije ni gotov do kraja u tom smislu. Ako ništa drugo 1000 ljudi će dobiti posao kakav takav plaćen bedno nažalost kao i svuda u državi. Nadam se da će sređivanjem stadiona i okoline ovaj deo grada postati jedan od najlepših.
Daleko od toga da je pun pogodak.Ovakva skalamerija u centru grada praktično je po mom skromnom mišljenju veliki minus.
Ali ko pita građane šta bi trebalo ili pak šta je dobro a šta nije.Eno Industrijska zona plače za ovakvim objektima.Evo i Novkabel se ugasio,pa mogli su tamo da grade tržne centre.
Mada,najbitnije je namiriti džepove gradskih otaca,a građani neka se uklope ko njih J.To se vidi po urbanističkim planovima,kako nam se grad pretvara u jednu letargičnu,jednoličnu
betonsku sliku,gde zelenilo vidimo samo kao boju demit fasade.
Pominješ alternativu,zapustelu livadu.Ako si iskren prema sebi,ako razmišljaš šta je najbolje za tebe,našu decu,grad,stavi prst na čelo,pa razmišljaj šta je sve moglo da se sagradi i napravi na toj
zapusteloj livadi umesto ovog fantoma od TC?Malo ih imamo,pa nam je samo on falio baš ovde,na ovom mestu da poboljša kvalitet života novosadjana.
Slažem se da će bolje raditi i Merkator i Spens,koristiće se njihovi parkinzi.Svako dalje poboljšanje rada ova dva pomenuta objekta,zarad Promenade,je komična ili u rangu naučne fantastike.