Iz spavaće sobe liftom do kafića ili spa centra
Ko ne bi poželeo da na 20 metara od ulaza u stan ima radno mesto, igraonicu, salon lepote, teretanu, banku, apoteku, restoran? Upravo takav život vode stanovnici Park sitija, luksuznog naselja smeštenog u samo tri zgrade.
Polovina kompleksa već je useljena. Polako se popunjavaju i penthausi sa vrha zgrade: 100 kvadrata u španskoj keramici, hrastovom drvetu, sa video-nadzorom i staklenim zidom iz filmova sa koga puca pogled na Limanski park i Dunav. Minut vožnje liftom, za koji poseduje ključ, vlasnika dovodi u salon, teretanu, spa, restoran...
U prizemlju salon automobila sa modelima od 50.000 evra, salon nameštaja u kome klupski sto košta 1.000 evra. Tu su, naravno, i šalteri banke, apoteka, kiosk... Ulaz zgrade sa alarmom, u podrumu parking za stanare. Onih 250.000 do 750.000 evra koliko mora da se izdvoji za stan od preko sto kvadrata mora da se isplati u potpunosti.
- Ma, nismo mi svi bogataši. Istina, na vrhu su luksuzni stanovi, lokali su za one sa dubokim džepom, ali na nižim spratovima živi običan svet. I supruga i ja smo ekonomisti i kupili smo ovde dvoiposoban stan po ceni koja je tada bila normalna za centar, nekih 1.200 evra po kvadratu. I to na kredit. I ne znam da li je i ko kupio te stanove gore - priča Borko Todorić, jedan od stanara “grada u gradu”.
Koliko god on ubeđivao da u Park sitiju živi neki običan svet, sam izgled kompleksa stvorio je među Novosađanima mit ko sve tu poseduje nekretninu, a brojne glasine, uglavnom bez osnova, zasenile su čak i legendu o Lipovom gaju.
Ovo naselje nadomak Veternika, opasano zidinama, rampom i obezbeđenjem odmah je privuklo pažnju Novosađana. Do elitnih kuća na dve i tri etaže sa luksuznim stanovima u nivoima moglo se stići samo uz prethodno najavljivanje i legitimaciju na ulazu. Najčuveniji stanovnik ovog naselja donedavno je bila Nataša Bekvalac, a i danas ovo je kvart predsednika LSV Nenada Čanka.
Stanovi su rađeni u nivoima, po američkom sistemu, pa se na vrhu nalaze spavaće sobe, u sredini dnevni boravak, a na dnu su trpezarija, kuhinja i sobe za zabavu.
www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/iz-spa...a-centra/22358.phtml