Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Politika u gradu

Politika u gradu 20 apr 2013 10:03 #301

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Već smo pričali o tome. Treba da se obezbedi nešto za zaslužne drugove članove, a ne mogu svi da sede u javnim preduzećima. Zato uvek uz promenu vlasti ide i promena na nivou MZ.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 10:06 #302

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi koji je donela Skupština Srbije 2007 godine kada su u Vladi Srbije bili Vojislav Koštunica, Boris Tadić i Mlađan Dinkić.

interesantno je da je sajt o mesnim zajednicama pokrenut prošle godina baš od strane Grada Novog Sada

mesnazajednica.rs/
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 20 apr 2013 10:15 od ranko su ns.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 12:26 #303

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ovaj gradonacelnik se bruka, postaje smesno stvarno. Stvarno ispada da covek nema sta pametnije da radi u svojoj fotelji.
Vučević i dalje šalje pisma Pajtiću

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević nastavio je i šest dan za redom da šalje otvorena pisma predsedniku pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću u kojem od njega traži da prihvati TV duel.

Kao i prethodnih pet pisama i ovo vam prenosimo u originalu:

nsonline.rs/vucevic-i-dalje-salje-pisma-pajticu/
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 12:40 #304

• bkey
  • bkey's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 30
  • Primljenih Zahvalnica: 5
vicakur napisao/la:
Steve McQueen napisao/la:
Ja ne mogu da verujem sta to citam. Jel neko od vas zaista veruje da klovnovska vlast, apsurdno dovedena i vestacki odrzavana moze da uopste shvati da treba da se bavi gradom, tekucim projektima i pitanjima? Sta ste vi ocekivali od ove garniture, molim vas? Ako do sad niste shvatili, evo sacu da vam kazem, nece se desiti nista dobro u sledecih 3 godine, najmanje.
:clapping:

Steve, koja`je to "garnitura" za koju ti sigurno mozes reci da ce toliko toga dobrog doneti, da se Novi Sad preporodi?
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 12:49 #305

• bkey
  • bkey's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Otis Driftwood napisao/la:
Ovaj gradonacelnik se bruka, postaje smesno stvarno. Stvarno ispada da covek nema sta pametnije da radi u svojoj fotelji.
Vučević i dalje šalje pisma Pajtiću

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević nastavio je i šest dan za redom da šalje otvorena pisma predsedniku pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću u kojem od njega traži da prihvati TV duel.

Kao i prethodnih pet pisama i ovo vam prenosimo u originalu:

nsonline.rs/vucevic-i-dalje-salje-pisma-pajticu/

Pa veci bi bio gaf da je Bojan rekao, evo dolazim na tv duel,, nego ovako ispada kao`da nesto nije u redu s njegove strane. Tv duel, pa sta je to/Nista. Diskusija, i ugasi tv ,idemo na spavanje.bla bla bla
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 16:07 #306

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
bkey napisao/la:
vicakur napisao/la:
Ja ne mogu da verujem sta to citam. Jel neko od vas zaista veruje da klovnovska vlast, apsurdno dovedena i vestacki odrzavana moze da uopste shvati da treba da se bavi gradom, tekucim projektima i pitanjima? Sta ste vi ocekivali od ove garniture, molim vas? Ako do sad niste shvatili, evo sacu da vam kazem, nece se desiti nista dobro u sledecih 3 godine, najmanje.

Steve, koja`je to "garnitura" za koju ti sigurno mozes reci da ce toliko toga dobrog doneti, da se Novi Sad preporodi?

Bilo koja sastavljena od obrazovanih ljudi, ljudi sa nekakvim iskustvom u upravnim poslovima i ljudi koji su tu zaista da vode grad a ne da sluze kao politicki bilbord za reklamu svoje stranke. Uopste se ne vezem za konkretnu stranku ili program jer je izbor izmedju losih i jos gorih ali ova SNS ekipa je najgora. Interesantno kako je gradonacelnik jedan skroz minoran lik dok je njegov otac, i dalje aktivan u politici, skroz drugaciji i mnogo kvalitetniji lik, bez obzira na radikalski backround.

Realno, u 4 najvece stranke na gradskom nivou (DS,SPS,SNS,LSV) ima zaista kvalitetnih pojedinaca, ljudi koji bi mogli da naprave cudo. Problem je u tome sto se nikad nece naci na istom mestu, u isto vreme i pod istom strankom
Slobodni Zidar
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 18:10 #307

• sandman
  • sandman's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1209
  • Primljenih Zahvalnica: 639
i ne samo to. nego te ljude nece staviti na odgovarajuce pozicije. vec one koji njima glavnima vise odgovaraju.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 20 apr 2013 19:06 #308

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
U momentima politicke, ekonomske, socijalne, kulturoloske, moralne, intelektualne .... i svake druge oseke, znaju da se pojave ti "greatest hits" momenti. Tokom 90tih smo imali koaliciju "Zajedno", odnosno greatest hits opozicije u tom momentu. Pa je onda dosao DOS i najveci hitovi opozicije iz 2000 godine. Desetak godina nije bilo izdavanja slicnih "albuma" pa se onda pojavila kompilacija "the very best" snimljena od strane radikala, klerofasista, nacionalista sa pratecim vokalima socijalista (ne znam sta im je to trebalo, ali ajde). To znaci da je sad vreme na trenutnoj opoziciji da iza jedan "the best of" dupli cd.. :)

Istorija nas uci da bi takav cd mogao da se prodaje i podseti ljude na hitove tih bendova.
Slobodni Zidar
Tema je zaključana.
Zahvalnici: Buck

Politika u gradu 20 apr 2013 23:56 #309

• bkey
  • bkey's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
bkey napisao/la:
vicakur napisao/la:

Bilo koja sastavljena od obrazovanih ljudi, ljudi sa nekakvim iskustvom u upravnim poslovima i ljudi koji su tu zaista da vode grad a ne da sluze kao politicki bilbord za reklamu svoje stranke. Uopste se ne vezem za konkretnu stranku ili program jer je izbor izmedju losih i jos gorih ali ova SNS ekipa je najgora. Interesantno kako je gradonacelnik jedan skroz minoran lik dok je njegov otac, i dalje aktivan u politici, skroz drugaciji i mnogo kvalitetniji lik, bez obzira na radikalski backround.

Realno, u 4 najvece stranke na gradskom nivou (DS,SPS,SNS,LSV) ima zaista kvalitetnih pojedinaca, ljudi koji bi mogli da naprave cudo. Problem je u tome sto se nikad nece naci na istom mestu, u isto vreme i pod istom strankom

U stvari ti si htio da kazes da na odgovornim mestima koja se ticu upravljanja gradom u svakom smislu,
treba da budu ljudi koji zaista zele da rade i vole svoj posao ,i obavljaju ga na najbolji moguci nacin, i po mogucnosti nemaju nikakav politicki uticaj sa strane, da su nezavisni od bilo kakvih politickih stranaka.
Ja mislim da je upravo ta mjesovita /stranacka politika, unistila privredu u citavoj bivsoj
Yugi, i ne samo unistila nego dovela do apsurdnih ,nemogucih i neocekivanih situacija, i do konacnog unistenjai rasprodaje svega zasto cak i ne znaju koliko vredi.
Ne znam da li je to kod nas usadjeno ili mi ne znamo i ne mozemo drugacije.Sjecam se sedamdesetih, na tv si samo mogao da vidis na dnevniku, otvorena je ova fabrika, kvadrata milion, zaposljava radnika ovoliko, pravimo novu hidrocentralu, kombinat je prekoracio proslogodisnju proizvodnju, i sve pozitivno,,to je bila isto politika,,ali je sve izgledalo kao med i mleko . Mozda sve i nije bilo istina, ali se ostavljao pozitivan utisak i ljudi su radili, zaboravlajlo se na te neke minorne stvari , zivot je tekao dalje.
Danas ti politicari/nebitna stranka/ izgledaju kao da su se nasli u neobranom grozdju, i kroz sistem koji ih ne kontrolise , oni i nemaju neku veliku obavezu sem da sede i primaju cistu platu dok mandat ne istekne. Posto su svesni da ni manndat nije vecan , verovatno svi traze sve vrste kombinacija, na svim nivoima/znas na sta mislim.
Ono sto je mene sokiralo je to da sam primetio da neki ljudi dobro rade, dok se pojedini jedva snalaze i prezivljavaju, da bih saznao da su ovi koji su vezani za politiku ,stranke imaju slobodu tj stite ih u svakom smislu ( na primer, recimo ne plate dugovanja isl),dok ovi drugi nemaju nikakvu sigurnost ,prepusteni sebi i obavezni da plate sve na vreme, postuju sve kao da je sve idealno. Drugim recima jedni funkcionisu a drugi tapkaju u mestu, razlog politika.
Ja mislim da politiku treba odvojiti od privrede svake vrste ,i da ni blizu ne smije prici , ni na jednom nivou, i tako i necemo ni dobijati podobne u zig-ovima,afbrikama, elektro,vodo i svim ostalim institucijama, i siguran sam da bi se vec sutra osetio napredak.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 21 apr 2013 02:02 #310

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Онда не би било "перспективе" у бављењу политиком
NSBuild
Tema je zaključana.

Politika u gradu 21 apr 2013 02:50 #311

• bkey
  • bkey's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
mukyz napisao/la:
Онда не би било "перспективе" у бављењу политиком

Nazalsot , ima i odgovora u toj tvojoj konstataciji, oni koji se bave politikom gledaju samo u svoju perspektivu, zato sve drugo odumire i ne funkcionise, kako bi trebalo. Pa zar zarad malog broja perspektivaca, treba da pati cjelokupna populacija,,, a nazalost takva je situacija vec godinmama,,nije to od juce.
Iskreno imao sam tu cast upoznati nekoliko ljudi iz te sfere , a ne znam koja su stranka...bio sam sokiran/ zivi se na nivou extremnog bogatstva , sutaciji se bolje prilagodjavaju nego kamelon, uvezan sistem , ti meni ja tebi, i previse toga da se nabraja...tek kad sam shvatio sta veoma mlad covek posjeduje u betonskom zlatu a lopate nikad nije uzeo u ruke, shvatio sam sta znaci baviti se politikom ,tj kakvu perspektivu pruza ta grana. u drugim zemljama to zovu krivicno delo a kod nas perspektiva.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 21 apr 2013 09:14 #312

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Све зависи из чије перспективе гледаш. За оне који се баве политиком све функционише и више него добро.
Оно што сам схватио одавно је да овај систем не може да се промени и да су политичке партије само фарса и фатаморгна чији је једина сврха постојања да гласачу дају привид да може да бира и да има избор. У реалности све је то иста дружба и све позиције су исте, само се имена на врху мењају да би народ мислио да је и дошло до неке промене. Пијавице и "перспективци" у таквој ситуацији промене дрес и број жиро рачуна или руке на који уплаћују провизију за наставак и опстанак свог "бизниса". У супротном биће неки други "перспективац" који ће попунити упражњено место.
Такав систем не можеш променити ни споља, ни изнутра, када је све увезано и када је у држави где се једва преживљава највећи послодавац баш та иста држава.
Најбољи пример ми је Динкић. Човек је толико прекобројних људи "запослио" и сместио да је себи обезбедио цензус за наредних 10 "избора".
Због свега тога ми је изразито смешно и занимљиво када видим препирке између наших и њихових.
NSBuild
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 08:21 #313

• bkey
  • bkey's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/378791/Traze...te--za-drzavni-posao

Nije lose procitati ovaj clanak ,sistem koji sam sebe unistava se nastavlja.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 08:52 #314

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
bkey napisao/la:
www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/378791/Traze...te--za-drzavni-posao

Nije lose procitati ovaj clanak ,sistem koji sam sebe unistava se nastavlja.

Državni aparat će u narednih nekoliko godina da se prepolovi zbog EU. Višak ne postoji samo u vojsci, policiji, zdravstvu, školstvu, pravosuđu, itd... Zabrinuo bih se da sam zaposlen u nekom javnom preduzeću na nivou grada, jednoj od 666 agencija, sedištu nekog ministarstva i već sada bih tražio novi posao...
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 09:17 #315

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

evo DS stručnjaka iz doba Pavličića

Poslednja izmena: 22 apr 2013 09:21 od ranko su ns.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 11:48 #316

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
opa opa
Naprednjaci ponovo pregazili demokrate i ligaše na Naselju, Limanu 4 i u centru

Na izborima za Savete mesnih zajednica "Stari Grad" u Centru, "Ostrvo" i "Ivo Andrić" na Limanu 4, i "Gavrilo Princip" na Novom naselju kandidati naprednjaka ponovo su ubedljivo porazili kandidate demokrata i ligaša koji su nastupili zajedno.

U MZ "Stari grad " od devet članova saveta, osam mesta je osvojila SNS, dok je preostalo mesto pripalo koaliciji DS-LSV.
Na Limanu 4, u MZ "Ostrvo" SNS je osvojila svih devet mesta u savetu, dok je u MZ "Ivo Andrić" osvojila osam od devet mesta. Preostalo mesto u savetu pripalo je SPS.

opširnije
Poslednja izmena: 22 apr 2013 11:49 od ranko su ns.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 12:56 #317

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:
opa opa
Naprednjaci ponovo pregazili demokrate i ligaše na Naselju, Limanu 4 i u centru

Na izborima za Savete mesnih zajednica "Stari Grad" u Centru, "Ostrvo" i "Ivo Andrić" na Limanu 4, i "Gavrilo Princip" na Novom naselju kandidati naprednjaka ponovo su ubedljivo porazili kandidate demokrata i ligaša koji su nastupili zajedno.

U MZ "Stari grad " od devet članova saveta, osam mesta je osvojila SNS, dok je preostalo mesto pripalo koaliciji DS-LSV.
Na Limanu 4, u MZ "Ostrvo" SNS je osvojila svih devet mesta u savetu, dok je u MZ "Ivo Andrić" osvojila osam od devet mesta. Preostalo mesto u savetu pripalo je SPS.

opširnije
Moram da kazem nesto za ovo. U sanduce mi je dosao letak naprednjaka za izbore u mesnoj zajednici. Da mi nije stigao ne bih ni znao da se odrzavaju. Dosao uredno sve sa brojevima koje treba da zaokruzim i sta sve ne.
Tema je zaključana.

Politika u gradu 22 apr 2013 15:05 #318

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
A nigde informacije kolika je bila izlaznost?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Tema je zaključana.

Politika u gradu 23 apr 2013 08:01 #319

• pera
  • pera's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 2
ranko su ns napisao/la:

Ne znam zasto se uvek kada se iznesu cinjenice o tome kako nesto ne valja, potezu argumenti kako nije valjalo ni kod prethodne vlasti. Pa valjda poenta promene vlasti i jeste da bude bolje, a ne da dodje ekipa druge boje koja ce isto (ili gore) raditi u narednih X godina...
Tema je zaključana.

Politika u gradu 23 apr 2013 12:02 #320

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
ranko su ns napisao/la:

Strucnjaci iz doba demokrata su bar imali fakultete. I to one oldschool, drzavne. Cesto sa polozenim drzavnim ispitima, specijalizacijama i doktoratima.

Ekipa koja ih je zamenila nema nista od svega toga (nazalost, poznajem par njih). Mislim, prema svecu i tropar pa je jasno kakva je prosecna obrazovanost SNS kadra kad im je sam predsednik polupismeni ljakse sa diplomom iz kinder jajeta.
Slobodni Zidar
Tema je zaključana.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru