Steve McQueen napisao/la:
bkey napisao/la:
vicakur napisao/la:
Steve McQueen napisao/la:
Ja ne mogu da verujem sta to citam. Jel neko od vas zaista veruje da klovnovska vlast, apsurdno dovedena i vestacki odrzavana moze da uopste shvati da treba da se bavi gradom, tekucim projektima i pitanjima? Sta ste vi ocekivali od ove garniture, molim vas? Ako do sad niste shvatili, evo sacu da vam kazem, nece se desiti nista dobro u sledecih 3 godine, najmanje.
Steve, koja`je to "
garnitura" za koju
ti sigurno mozes reci da ce toliko toga dobrog doneti, da se Novi Sad preporodi?
Bilo koja sastavljena od obrazovanih ljudi, ljudi sa nekakvim iskustvom u upravnim poslovima i ljudi koji su tu zaista da vode grad a ne da sluze kao politicki bilbord za reklamu svoje stranke. Uopste se ne vezem za konkretnu stranku ili program jer je izbor izmedju losih i jos gorih ali ova SNS ekipa je najgora. Interesantno kako je gradonacelnik jedan skroz minoran lik dok je njegov otac, i dalje aktivan u politici, skroz drugaciji i mnogo kvalitetniji lik, bez obzira na radikalski backround.
Realno, u 4 najvece stranke na gradskom nivou (DS,SPS,SNS,LSV) ima zaista kvalitetnih pojedinaca, ljudi koji bi mogli da naprave cudo. Problem je u tome sto se nikad nece naci na istom mestu, u isto vreme i pod istom strankom
U stvari ti si htio da kazes da na odgovornim mestima koja se ticu upravljanja gradom u svakom smislu,
treba da budu ljudi koji zaista zele da rade i vole svoj posao ,i obavljaju ga na najbolji moguci nacin, i po mogucnosti nemaju nikakav politicki uticaj sa strane, da su nezavisni od bilo kakvih politickih stranaka.
Ja mislim da je upravo ta mjesovita /stranacka politika, unistila privredu u citavoj bivsoj
Yugi, i ne samo unistila nego dovela do apsurdnih ,nemogucih i neocekivanih situacija, i do konacnog unistenjai rasprodaje svega zasto cak i ne znaju koliko vredi.
Ne znam da li je to kod nas usadjeno ili mi ne znamo i ne mozemo drugacije.Sjecam se sedamdesetih, na tv si samo mogao da vidis na dnevniku, otvorena je ova fabrika, kvadrata milion, zaposljava radnika ovoliko, pravimo novu hidrocentralu, kombinat je prekoracio proslogodisnju proizvodnju, i sve pozitivno,,to je bila isto politika,,ali je sve izgledalo kao med i mleko . Mozda sve i nije bilo istina, ali se ostavljao pozitivan utisak i ljudi su radili, zaboravlajlo se na te neke minorne stvari , zivot je tekao dalje.
Danas ti politicari/nebitna stranka/ izgledaju kao da su se nasli u neobranom grozdju, i kroz sistem koji ih ne kontrolise , oni i nemaju neku veliku obavezu sem da sede i primaju cistu platu dok mandat ne istekne. Posto su svesni da ni manndat nije vecan , verovatno svi traze sve vrste kombinacija, na svim nivoima/znas na sta mislim.
Ono sto je mene sokiralo je to da sam primetio da neki ljudi dobro rade, dok se pojedini jedva snalaze i prezivljavaju, da bih saznao da su ovi koji su vezani za politiku ,stranke imaju slobodu tj stite ih u svakom smislu ( na primer, recimo ne plate dugovanja isl),dok ovi drugi nemaju nikakvu sigurnost ,prepusteni sebi i obavezni da plate sve na vreme, postuju sve kao da je sve idealno. Drugim recima jedni funkcionisu a drugi tapkaju u mestu, razlog politika.
Ja mislim da politiku treba odvojiti od privrede svake vrste ,i da ni blizu ne smije prici , ni na jednom nivou, i tako i necemo ni dobijati podobne u zig-ovima,afbrikama, elektro,vodo i svim ostalim institucijama, i siguran sam da bi se vec sutra osetio napredak.