lepo, lepo
Humano – Predstavnici političke organizacije ”Treća Srbija” organizovali su danas u svojim prostorijama akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvao veliki broj članova, simpatizera i funkcionera ove političke grupacije. Akcija je sprovedena kao deo nastojanja da se podstakne društveno odgovorno i humano ponašanje u našem društvu, dok je ista izvedena uz nadzor stručnog lekarskog tima. Prema rečima organizatora, poznato je da su zalihe krvi u Srbiji, pa tako i u Vojvodini i Novom Sadu, na izuzetno niskom nivou, na šta svakodnevno upozorava i republički Institut za transfuziju krvi, čime se direktno ugrožava izvođenje samih operacionih zahvata, ali i lečenje pacijenata i tretiranje hitnih slučajeva. Upravo otuda Treća Srbija je sprovela čitavu akciju u delo.
treca srbija dobrovoljno dala krv 01
- Skrećući pažnju na sam problem, Treća Srbija je ovim putem želela svojim primerom da pokaže koliko je značajno dobrovoljno davanje krvi i drago nam je što je akcija bila izuzetno uspešna, sa jako dobrim odzivom. U Srbiji se stalno priča o problemima, često o stvarima na koje mi kao građani svojim postupkom možemo da utičemo, a ovo je bio način da to i učinimo svi, jer nečiji životi i zdravlje zavise upravo i od svih nas kao građana koji smo na ovaj način od pomoći. Među našim članovima i inače ima veliki broj redovnih dobrovoljnih davalaca krvi – istakao je odbornik Treće Srbije u gradskoj Skupštini, Aleksandar Đurđev.
Akciji, koja je organizovana u saradnji za ovdašnjim Zavodom za transfuziju, odazvalo se nekoliko desetina pripadnika Treće Srbije, s tim da će ubuduće ovakav način pomoći prerasti u tradiciju ove političke organizacije. – Redovni sam davalac krvi i suština je upravo u davanju. U Srbiji postoji problem sa zalihama krvi, svi smo svesni toga i ovo je način da se pomogne. Naš stav i jeste da kad društvu nešto treba, a i ako nema ko, mi ćemo svakako učiniti sve što je potrebno – kazao je ovom prilikom za Novine novosadske direktor Kulturnog centra Novog Sada, dr Andrej Fajgelj. Akciji su se odazvali i šef Odborničke grupe Treće Srbije, Miroslav Parović, Član Gradskog veća za privredu, Goran Sečujski, zamenik predsednika Skupštine grada, Miroslav Ilić, portparol Treće Srbije Sava Stambolić i mnogi drugi.
link