Хомер napisao/la:
Знам да су политичари криви за оволику негативу, али .. Ја сам из Петроварадина и памтив каква је ж.станица овде била: прљава, прескачеш шине да дођеш до перона, без wc-а, мрачно, дође воз треба ти хоклица да се попнеш у њега.. Сада је немерљиво другачије. Кажу скупа карта, поготову ако иде двоје троје заједно. Ја ћу радо то платити, само да не идем колима у БГ. Док уђеш у њега, нађеш паркинг, платиш га, док изађеш из њега, одоше ми живци.
И без намере да покрећем неку дискусију, опет кажем, где би били да се све ово почело одмах 2000-дите.
Verujem da je tako bilo. Vaš post me podestio na najveći horor koji sam doživeo pre nekoliko godina - Železničku stanicu Rumi. Ono je odlična scenografija za horor film. Zgrada stanice na kraju mesta, zapuštena, prljava, u "čekaonici" ogromna rupa na plafonu, visi neki malter, zidovi išarani. Povremeno radi samo jedan šalter i to je jedina sigurnost da ima nekog normalnog u toj zgradi.
Inače, nigde nikog. Preko puta neki kostur napuštene autobuske stanice. Ma, užas. A tu sam čekao međunarodni voz za Zagreb... Šta li tek turisti koji putuju istom rutom misle o nama...