Ah taj bulevar D.Stefana, par sam puta automobilom skrećući iz Balzakove levo uspeo da pogodim onaj patrljak koji bi trebalo da bude druga cesta 'bulevara'.
A takođe, kao neko ko se 2000 doselio u ns, imao sam mnogo nejasnoća i oko imena i oko izgleda ulica. Nelogičnosti koje sam video sam kasnije počeo da shvatam kao posledicu nespretne izmene aglomerije grada. Primećujem da se najviše izgubilo rotiranjem glavnih ulićnih pravaca za 45 stepeni, izgradnjom više bulevara. Dosta lepih ulica je ispresecano i izgubljeno. Ostao samo stidljivo žuti klinker da svedoči o ranijem izgledu. Trgovi i prostori koji su time nastali mi deluju nedovršeno, a u isto vreme je izgubljeno mnoštvo zanimljivih kutaka i celina. Ukrštanja građevina koje idu uz te bulevare i starih ulica su stvorile dosta pejzažno ružnih mesta. Najviše mi smeta braće jovandić koja se naslanja na zgrade u pravcu bulevara, Bul. M.Pupina sa Ul. Kralja Aleksanda.
Usudio bih se možda i da kažem da bulevari oslobođenja i m.pupina uopšte nije trebalo ni da postoje, već da se poslovni delovi grada izmeste ka novom naselju, nešto slično kao što je urađeno sa Novim Bg. Eventualno da zauzimaju drugi pravac, kao produžetak temerinske ulice, mada bi i tako presecao staro gradsko jezgro, ali bar malo spretnije. Svakako mislim da je trebalo da budu dosta udaljeniji od centra grada. Saobraćajne gužve u samom centru bi se na drugi način rešavale, gradskim prevozom, šinama, ili jednostavnim izmeštanjem i destimulisanjem vožnje u centru. Znam da nije tema, ali nisam izdržao da se ne nadovežem. Verujem da je dosta o tome i pisano na forumu.