Na žalost ne sećam se vise imena čoveka koji je puštao filmove, ali se sećam da je domar bio cika Ilija, koji se priučio i ponekad i sam puštao filmove. Tamo sam gledao pored igranih filmova i ono sto je škola organizovala kao npr Le monde du silence ili Svet tišine čuvenog Žaka Kustoa i to je, koliko znam, bio prvi kolor film tamo prikazan... naravno pamtim i Bubnjeve preko reke i Do pakla i nazad sa onda popularnim Odi Marfijem.
Tamo je OŠ Vasa Stajić imala dramsku sekciju.
Inače u toj zgradi je ondašnji Narodni Front, kasnije SSRN, organizovao PAZ kurseve na koji je morala da ide i moja majka pa je i mene vodila. Valjda da naučim nešto...
Oni koji ne znaju PAZ je skraćenica za Protiv Avionska Zastita i kurs se sastojao od saveta za ličnu yaštitu u slučaju rata, npr bombardovanja iz vazduha, zatim izbegavanje rukovanja sa nepoznatim predmetima koji mogu biti eksplozivne naprave, jer je u to vreme bilo slučajeva da su ljudi na ulici pronalazili npr naliv pero - penkalu koja bi eksplodirala kada bi se odvrnuo poklopac.
Što se biblioteke tiče više sam išao u Gradsku biblioteku na početku Dunavske, jer mi je to bio izgovor da idem do varoši i pojedem u Progresu one fenomenalne sendviče... sa ruskom salatom, sardinom, sirom, jajetom...