Blavak napisao/la:
Mnoge od prethodno navedenih stvari, koje su i mene nervirale, a i dalje me nerviraju (naročito start na zeleno) sam rešio na veoma jednostavan način. Automobil koristim samo kad baš, ali baš moram. Po gradu se krećem peške ili biciklom. Smatram da nisam mnogo sporiji od automobila, naročito kad se vozila jedva kreću u nekim kolonama, tada se biciklom brže stigne. Idem i na Sremsku stranu biciklom, a i u megamarkete kad treba (jedan od kućnih biciklova ima korpu napred i naravno prtljažnik nazad-bude dovoljno). Čak ni ovo vreme ne smatram preprekom, samo se treba adekvatno obući. Ekološki je potpuno čisto, a i kažu da je dobro za zdravlje. Preporučio bih svakom ko može da se odrekne automobila, da to i uradi.
Ja sam koristio skuter u te svrhe, ali nisam bas najzadovljniji svescu ostalih ucesnika u saobracaju...
A kada sam u saobracaju, najcesce je to terenski posao, pa moram da idem kolima.
Vratio bih se samo na Budimpestu i to kako semafori stoje sa kontra strane ulice (slicno kao u USA) i onda niko ne krivi vrat da vidi svetlo.
Sto se tice pesackih, to bi se resilo pasarelama, ali za to imamo temu.
Sve u svemu, mnogo, ali mnogo lepse se vozilo u NS pre samo 15 godina tj. saobracaj pre 15 god je slicniji onom pre 40, nego ovom danas. Ali ne treba tu mnogo, malo vozaci, malo vlast i sve bi bilo ok. Ovako je samo gore...