@cookie - pa nebitno je, to je bio više odgovor na ono na šta si ti odgovarao, da je za OCR-ovanje nebitna rezolucija i neraspoznavanje lica učesnika, znači mogu se kamerom nahvatati tablice i automatizovati proces kažnjavanja.
Na izlasku iz tunela kada se spuštate ka Štrandu je recimo kamera koja "meri brzinu" vozila (u stvari u softver je uneta razdaljina od jedne do druge ivice merenog pravougaonika pa na osnovu vremena koje je vozilu potrebno da pređe od tačke A do tačke B izračuna se prosečna brzina kretanja i prikaže iznad vozila na snimku), video sam to i u praksi kada sam komucajcima postavljao neki server a oni koriste isti video nadzor kao i policija i još nekoliko službi u gradu. Sećam se da je pre mnogo godina negde na YT postojao i snimak od par minuta rada te kamere. Svojevremeno su me i u krugu fabrike Filip Moris u Nišu upozorili da sve njihove kamere imaju ugrađen i sistem za merenje brzine, i ako neko prekorači 20km/h trajno mu se zabranjuje ulazak vozilom u krug fabrike (ja u jednom trenutku "jurio" 30 ali nisu mi ništa rekli
). Tako da kamere nisu nikakav problem, nego je samo pitanje ko će i kako da ih koristi...