Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Odg: Gradske vesti 09 maj 2012 18:30 #1041

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Moji prijatelji koji žive na 10 m od kafića su prošli tuda 5 minuta pre događaja, čulo se sve, a pandurska stanica je na 20 m...

Još par slika od pre 15 min, stigli forenzičari, verovatno traže čaure i rupe od metkova:

Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Cookie

Odg: Gradske vesti 09 maj 2012 18:34 #1042

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Pinki napisao/la:
Moji prijatelji koji žive na 10 m od kafića su prošli tuda 5 minuta pre događaja, čulo se sve, a pandurska stanica je na 20 m...

E to.
Nije meni problem, nek' se zverke proređuju kako već priroda nalaže, nego taj potencijal bivanja kolateralnom štetom.
Stvarno me užasava to sve. Sad sam se setio i onog pucanja ispred bioskopa "Arena"...
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Odg: Gradske vesti 09 maj 2012 19:02 #1043

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
  • Poruka: 862
  • Primljenih Zahvalnica: 330
Pinki napisao/la:

To sto su kerovi na 20 m, to je totalno irelevantno. I onako su to kerovi, dakle, gomila sub mediokriteta u svakom pogledu.

Ono sto je meni licno najapsurdnije je sto je tacno preko puta kafane vrtic/igraonica. Govorimo o razadaljini od 7-8 metara od mesta zlocina. Pored toga sto je neki metak mogao da zaluta, neko dete je moglo da vidi "ciku koji puca u ciku" :wallbash:
Slobodni Zidar

Odg: Gradske vesti 09 maj 2012 22:35 #1044

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Brate aj lupi bas tako glavom o zid..jel ti mislis da je ikog od njih briga za to? msm na zalutali metak...
Sto se mene tice ,steta je sto je samo tog garija pogodio ,mogao je vise muva od jedared.

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 10:33 #1045

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Ja preko puta stao da kupim cigare, nema prodavačice... tražim je napolju kaže ona nešto je jako puklo valjda je saobraćajka... ne vidim gužva je od kola. Jedan policajac stoji verovatno od preko, konobar valjda drži krpu na glavi čoveku koji sedi na stolici, rupe na zidu... 5, 6 ljudi se skupilo na raskrsnici, kola staju... 5 minuta kasnije možda i 10 stiže hitna pomoć :ohmy: Užasan osećaj!

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 22:23 #1046

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Jedan čovek iz komšiluka je pogledao kroz prozor čim je čuo pucnje i video lika kako trči sa heklerom niz Miše Dimitrijevića ka centru, dakle definitivno nije došao kolima (što ne znači da nije otišao odmah iza ćoška, mada sumnjam), videla ga je gomila ljudi od kojih bi ga neki sigurno i prepoznali da se kasnije pojavio na licu mesta. Dakle neki relativno profi lik koji je obavio posao ne trepnuvši. Moguće je da je u blizini imao pripremljeno skrovište u nekom od stanova u obližnjim zgradama, a klopu i ostalo mogu da mu donose saradnici. Otprilike kao ono što se pričalo za Mladića.

Meni je najveća misterija kako je on peške došao sa heklerom u ruci neopažen (ili uzijem ili čime već, balističari već znju šta je u pitanju). Znači da je imao jaknu ili nešto preko ruke (ne pitah onog komšiju, ali biće prilike). Izbrojao sam 7 metaka u zidu kafića-picerije i to u nivou iznad glave, što će reći da je lik ciljao u glavu i pucao naviše. Tragovi metaka su prilično gusto raspoređeni, ali nisu kolinearni - verovatno je tip opalio rafal prosto držeći automat. Videću sutra da uslikam pošto danas kad sam prolazio nisam imao foto, a posle su me odvukle obaveze. Krv sa poda bašte je uklonjena.

E sad što je ubica promašio, u smislu da ga nije ubio na mestu, to je kao atentat na Vuka u Budvi gde je metak okrznuo slepoočnicu. Imao je Žabac neviđene sreće, a ubica možda baš i nije toliko profi kako izgleda u prvi mah ili mu prosto nije bio dan.

Nakon pucnjave Žabac je pao na pod pa su ga pridigli, jedva je disao i posle nekoliko minuta je stigla hitna (verovatno iz limanskog doma zdravlja), a i panduri su se razmileli okolo.

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 22:48 #1047

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Sumnjam da je lik profi, jer nije uspeo da pogodi šta je hteo. Hekler (ako je stvarno iz njega pucano) je izuzetno precizan, lagan i prilično je lako rukovati sa njim. Ako je prebacio na automatsko pucanje i držao prst na obaraču, onda je 100% amater. Znači neki klinac ili narkić. ;)

Pinki, svaka čast na iscrpnom izveštaju i rekonstrukciji događaja. :okay: Mislim da si to uradio bolje od policije. :)

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:01 #1048

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Hahaha hvala ti, iskreno verujem da će forenzičari bolje odraditi svoj posao od ovog mog amaterskog opisa. E sad šta će panduri učiniti na osnovu tih informacija to je nešto sasvim drugo.

Nisam držao hekler u ruci ali sam ga video uživo (kad je jedan lik trčao prema meni s tim čudom, nije baš prijatan osećaj). Ono što ne znam je koliki je trzaj tog oružja pri opaljivanju, možda se zbog toga ugao gađanja tako pomerao. Uostalom slikaću pa ću moći bolje da procenim.

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:02 #1049

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Ima jedna interesantna teorija.

Naime, Zaba je bio deo Sariceve piramide. Ne znam kakva mu je uloga tacno bila ali ju je imao. Navodno, kad je Saricev advogat otisao u pritvor, Zaba je propevao. Kako sam cuo pre nedelju dana advokat je skoro izasao iz pritvora i verovatno odlucio da se osveti. To objasnjava blagu neprofesionalnost pri izvodjenju jer advokat izvodeci privatnu osvetu nije imao kapacitete neke sluzbe ili slicnih struktura koje ubijaju bez greske. Verovatno je unajmio nekog manje iskusnog.

Ako je to to, onda advokat moze biti zadovoljan, preneo je poruku. Zaba,cak i ako prezivi, nece bas biti sposoban za mnogo toga.

Najjaca fora je sto se sad obezbedjenje oko Mileta Jerkovica 3x vece, pa im je potreban autobus na sprat da se svi popakuju.... :D
Slobodni Zidar

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:07 #1050

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Pinki napisao/la:
Ono što ne znam je koliki je trzaj tog oružja pri opaljivanju, možda se zbog toga ugao gađanja tako pomerao.

Mali je trzaj.

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:07 #1051

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
Steve McQueen napisao/la:

Naime, Zaba je bio deo Sariceve piramide. Ne znam kakva mu je uloga tacno bila ali ju je imao. Navodno, kad je Saricev advogat otisao u pritvor, Zaba je propevao. Kako sam cuo pre nedelju dana advokat je skoro izasao iz pritvora i verovatno odlucio da se osveti. To objasnjava blagu neprofesionalnost pri izvodjenju jer advokat izvodeci privatnu osvetu nije imao kapacitete neke sluzbe ili slicnih struktura koje ubijaju bez greske. Verovatno je unajmio nekog manje iskusnog.

Ako je to to, onda advokat moze biti zadovoljan, preneo je poruku. Zaba,cak i ako prezivi, nece bas biti sposoban za mnogo toga.

Najjaca fora je sto se sad obezbedjenje oko Mileta Jerkovica 3x vece, pa im je potreban autobus na sprat da se svi popakuju.... :D

Ovo je zanimljivo. :clapping:

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:24 #1052

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Sta da ti kazem, excluziva je moje drugo ime... :lol:
Slobodni Zidar

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:39 #1053

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Napravio sam malu analizu na osnovu jedne postojeće fotke. Na prvoj slici su označeni tragovi metaka, a na drugoj procenjeni uglovi gađanja. Možda ima još koji trag metka, ali to ću videti sutra. Nisam primetio da je oštećena stolarija ili stakla, samo zid.

Odg: Gradske vesti 10 maj 2012 23:59 #1054

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Još malo amaterskog rada... Bila su dvojica za stolom, vidi se šta su pili. Ostali stolovi su bili prazni. Bicikl ne znam čiji je, torba takođe.

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 00:30 #1055

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
FUTOG napisao/la:
Steve McQueen napisao/la:

Ovo je zanimljivo. :clapping:

Advokat zivi u mojoj zgradi :D
Zahvalnici: SZPDNEVEN

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 07:07 #1056

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
@ Nixija, čuvaj se. Možda budu letela kola u vazduh ispred tvoje zgrade :)

@ Pinkija: :D

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 07:30 #1057

• Steve McQueen
  • Steve McQueen's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Vintage race cars
Bez zezanja, pazi se Nixivoje, samo ti jos fali da najebes zbog idiota.

@ Pinki & Futog

Ako je Futog u pravu i Hekler je precizan i ne trza mnogo, onda raspored metaka u zidu i to da ga je od toliko metaka pogodio samo jedan, sugerise da nije bio Hekler nego nesto sto vise trza. Tipa Skorpion ili Uzi. Prvi izvestaji su rekli da je lik pucao iz kalasa, kalas je tako neprecizan na rafalu ali je i najglomazniji pa je tesko prosverati ga a da te niko ne vidi.
Slobodni Zidar

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 09:25 #1058

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Pinki napisao/la:
Napravio sam malu analizu na osnovu jedne postojeće fotke. Na prvoj slici su označeni tragovi metaka, a na drugoj procenjeni uglovi gađanja. Možda ima još koji trag metka, ali to ću videti sutra. Nisam primetio da je oštećena stolarija ili stakla, samo zid.

Nisi uzeo u obzir Koriolisovu silu.

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 09:48 #1059

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Koji ste ludaci :lol:

Požuri pinki jutros je majstor krpio rupe i krečio...

Odg: Gradske vesti 11 maj 2012 11:08 #1060

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
Pripadnik napisao/la:
Koji ste ludaci :lol:

Požuri pinki jutros je majstor krpio rupe i krečio...
Zezaš, zar već. Jbg šta je tu je dok ja stignem zid će biti kao nov. Videću za jedno pola čuke.

Nego buni me jedna stvar, a to je u kom pravcu je ubica odjurio. Ako je stvarno otrčao ka medicinskoj onda je prošao tačno pandurima ispred nosa... sa oružjem u ruci. Raspitaću se kod ovog što ga je video.

@Turbo
Mislim da veći uticaj imaju mesečeve mene :D
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru