VIDEO, FOTO: Tender koči gradnju zgrade Muzičke i Baletske škole
Dugo najavljivana izgradnje zgrade na Limanu IV za potrebe Baletske i Muzičke škole "Isidor Bajić" stoji jer je tender stopiran zbog prigovara ponuđača Komisiji za zaštitu prava ponuđača, saznaje 021.rs.
Prigovor je podnet još u septembru, a kako se vidi na sajtu škole novi prigovor je podnet i početkom decembra.
S druge strane, to što su podneti prigovori nije zaustavilo postupak izbora izvođača na gradnji I faze, pa je komisija pri Muzičkoj školi odabrala kao najpovoljniju ponudu beogradskog preduzeća "M enterijer gradnja" sa podizvođačima "INTEC" Novi Sad i "Hidrozavod" Novi Sad.
Vrednost ugovora je 274 miliona dinara bez PDV-a. Inače, drugi ponuđač je bio Graditelj NS sa nekoliko podizvođača koji je ponudio cenu od 230 miliona dinara, ali je njihova ponuda odbijena zbog nedostatka dokumentacije. Kada će biti doneta odluka republičke komisije je nepoznato jer ne postoji rok u kome treba da odluče, pri čemu to već traje predugo.
Ukoliko tender bude oboren, ovim će se produžiti čekanje na izgradnju zgrade koju bi koristili Muzička i Baletska škola koji su podstanari već decenijama.
Podsetimo da je procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta oko 1,7 milijardi dinara i da je predviđeno da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.
Procena je da bi izgradnja moderne škole trajala dve godine od početka gradnje, tako da sa svim ovim odlaganjima jasno je da škola ne bi mogla da bude gotova pre 2018. godine.
Inače, od ranije je poznat arhitektonski projekat koji predviđa da zgrada ima tri sprata, da kapacitet Muzičke škole bude oko 1.500 učenika, a Baletske škole 600 učenika. Površina objekta bi sa koncertnom dvoranom, prvom koju će dobiti Novi Sad za takve namene, bila skoro 15.000 kvadrata bruto. Kako će izgledati škola pogledaje u videu:
Obavestavaju se svi clanovi i simpatizeri da OO SNS Vrbas organizuje odlazak na veliki miting podrske politici nase stranke koji se odrzava u petak 18.12.2015. u Novom Sadu na Spens-u. Polazak je u 16h ispred poslasticarnice Vucko. Bice obezbedjen i autobus koji ce ici preko Kucure,Savinog sela i Ravnog sela. Za sve dodatne informacije pozovite sledece brojeve 706-355 i 705-349.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Sumnjam da ce imati smisla graditi 23 sprata uz Gornje Livade (mozda u nekoj daljoj buducnosti), ali tamo negde prema limanu sto da ne. Kao onaj Zoned npr.
Mislio sam da nece biti bukvalno shvaceno deo preko puta Detelinare.
Pa pazi to je moglo i do sada da se gradi (negde od 2010-2011. kada je izgradjen taj deo). Tako da je logicno da sam shvatio da si mislio da ce se graditi oko novootvorenog dela
Tu izmedju Detelinare i Naselja mozda i ima smisla, mada svasta su pisali da ce se tu graditi a najmanje neboderi - pisali su o muzejima, parkovima itd...
Ma kako god, uglavnom razumeli smo se tu je bilo prvo plan za solitere od 20 spratova, nesto je menjano i sad je mislim smanjeno na 10, a u zbijenom centru ce se graditi kompleks jos zbijeniji i to na 13 spratova...lepa logika.
Bulevar Evrope(dijagonalno od buduceg CROWNE plaza hotela)
Trenutno na javnom uvidu
Kod sajma,preko puta parkinga
Plus kod poste glavne na mestu parkinga i kod Spensa o cemu je bilo reci na danasnjoj skupstini.I Tehnogradnji je odobren objekat od 10 ak spratova tamo gde rade Sajam kompleks prema Bulevaru Evrope.To ce najverovatnije krenuti na kraju da rade,kad ostatak zavrse!
Po meni je pohvalno sto su krenuli da razmisljaju u pravcu podizanja spratnosti.Okacio sam nekoliko planova sa sajta urbanizma gde se predvidja dvocifren broj spratova.Kad i ko ce krenuti u realizaciju tih objekata ostaje da se vidi...U svakom slucaju podrzavam!
Sto se tice Bulevara Evrope, ponavljam tu je problem vlasnistva zemljista. Prvo izmedju grada i zeleznice, a drugo restitucije zemljista Zeleznice vlasnicima stanova i kuca.
Mislio sam da nece biti bukvalno shvaceno deo preko puta Detelinare.
Pa pazi to je moglo i do sada da se gradi (negde od 2010-2011. kada je izgradjen taj deo). Tako da je logicno da sam shvatio da si mislio da ce se graditi oko novootvorenog dela
Tu izmedju Detelinare i Naselja mozda i ima smisla, mada svasta su pisali da ce se tu graditi a najmanje neboderi - pisali su o muzejima, parkovima itd...
Pisali su da ce Lidl i Ikea biti otvoreni na toj lokaciji oko Kornelija Stankovica,da li se zna da li ce biti ili se u medjuvremenu nesto promijenilo?
Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.
S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.