Kvizac Haderak napisao/la:
Ok, možda su već neke primili i šalju na obuku koja će čisto sumnjam trajati celu godinu dok se objekat ne završi.
A ako obuka bude trajala nekoliko meseci nemoguće je da očekuju da ljudi posle sede kući i ne rade ništa dok ih ovi iz Lear-a pozovu da rade i jave da je fabrika gotova.
Inače meni ovih dana nisu ništa spominjali gde je obuka, a kamoli da mi neko kaže da je u Rumuniji i da mi treba pasoš.
Rečeno je da će me zvati u februaru radi obuke i potpisivanja ugovora i to je to.
Pre svega dobro došao na forum.
Kao što napisah informacija je posredna, treba je uzeti sa nekakvom rezervom,obzirom da je nisam saznao direktno od nekog odgovornog bilo u institucijama vlasti, bilo kod pravnih lica koja imaju veze sa ovim poslovima (posrednici u zapošljavanju, firme koje će otvoriti svoje pogone,...).
Postoji mogućnost da su na toj obuci ljudi koji će obučavati vas koji ćete raditi u NS, a oni će biti na "šefovskim" pozicijama kada počne proizvodnja. No to je samo moje nagađanje koje polazi od pretpostavke da će i ovi pogoni u NS funkcionisati po sličnim principima kao i, npr. firme tog tipa u Slovačkoj.
Hvala na dobrodošlici.