Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 17 dec 2015 01:19 #2781

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Zar nije Lidl uzeo parcelu u Jaše Tomića, izmedju pumpe i Rumenačke?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 17 dec 2015 01:23 #2782

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Cookie napisao/la:
Uzeli su obe. Uzimace verovatno jos nekoliko. Takve informacije imam.
Zahvalnici: Cookie

Gradske vesti 17 dec 2015 10:59 #2783

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ima li neko info za parcelu preko puta Crown Plaza-e, uz Institut? To, kao i prostor iza objekta je veliko ruglo i tuzno mi je i da pomislim kakav ce pogled imati gosti.

Gradske vesti 17 dec 2015 13:53 #2784

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
kasko napisao/la:
Ima li neko info za parcelu preko puta Crown Plaza-e, uz Institut? To, kao i prostor iza objekta je veliko ruglo i tuzno mi je i da pomislim kakav ce pogled imati gosti.
Pogledaj gore,okacio sam plan za tu parcelu koji je nedavno bio na javnom uvidu,verovatno ima zainteresovanih cim se plan donosi

Gradske vesti 17 dec 2015 14:53 #2785

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36808
djaso napisao/la:
kasko napisao/la:
Pogledaj gore,okacio sam plan za tu parcelu koji je nedavno bio na javnom uvidu,verovatno ima zainteresovanih cim se plan donosi
Pretpostavljam da je kasko je mislio na parcelu oivičenu ulicama R. Boškovića, L. Nančića, Futoškom i BE.
www.google.rs/maps/@45.2486183,19.816809.../data=!3m1!1e3?hl=sr
a tu imamo i ovo www.google.rs/maps/@45.2472073,19.817671...sPL7NzKKxQ!2e0?hl=sr
Poslednja izmena: 17 dec 2015 14:55 od Blavak.

Gradske vesti 17 dec 2015 14:59 #2786

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
Cookie napisao/la:
Trebalo bi da imaju znatno više prodavnica u gradu. U Košicama ( oko 240.000 stanovnika u gradu, 355.000 u algomeraciji) imaju 7. U NS bi trebalo da bude barem isto.

Gradske vesti 17 dec 2015 15:20 #2787

• Schotzie
  • Schotzie's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 59
  • Primljenih Zahvalnica: 67
Blavak napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Cookie napisao/la:
Trebalo bi da imaju znatno više prodavnica u gradu. U Košicama ( oko 240.000 stanovnika u gradu, 355.000 u algomeraciji) imaju 7. U NS bi trebalo da bude barem isto.

Svi imamo razlicite informacije o Lidlu. Neko je pominjao i livadicu izmedju Limana i Telepa...

Moj info za Lidl je parcela iza Tempa kod Centroslavije... Mada vidim tu pominju i cuveni Carrefour...

Mozda neko zna vise...

Gradske vesti 17 dec 2015 15:37 #2788

• tonyk
  • tonyk's Avatar
  • Van mreže
  • Moderator
  • Poruka: 1016
  • Primljenih Zahvalnica: 894
Blavak napisao/la:
Pretpostavljam da je kasko je mislio na parcelu oivičenu ulicama R. Boškovića, L. Nančića, Futoškom i BE.
a tu imamo i ovo www.google.rs/maps/@45.2472073,19.817671...sPL7NzKKxQ!2e0?hl=sr

to drugo je očigledno propalo još u ranoj fazi.
znam da su pukli, i da su retki srećnici izvukli pare.
investitor nije imao para ni tablu da skloni.

Gradske vesti 17 dec 2015 16:03 #2789

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Blavak napisao/la:
djaso napisao/la:
kasko napisao/la:

Da, to sam mislio, hvala.

www.google.rs/maps/@45.2483353,19.816855...7i13312!8i6656?hl=sr
Ima li neki info? To na uglu sa Futoskom je pravo ruglo. Nista manje ruzno je i napusteno gradiliste A Gradnje na uglu L. Nancica.
Poslednja izmena: 17 dec 2015 16:05 od kasko.

Gradske vesti 17 dec 2015 16:05 #2790

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Sutra izmena saobraćaja zbog skupa naprednjaka

Zbog skupa naprednjaka u petak, 18. decembra u Novom Sadu, od 16 do 21 čas privremeno će biti izmenjen saobraćaj u delu Novog Sada.

Zbog parkiranja autobusa, saobraćaj će biti izmenjen na Bulevaru despota Stefana, Bulevaru cara Lazara, Keju žrtava racije i na Beogradskom keju.

Saobraćaj će biti zabranjen na krajnjoj desnoj traci na Keju žrtava racije, Beogradskom keju i Bulevaru cara Lazara počev od ulice Marka Miljanova do Bulevara oslobođenja.
Saobraćaj će biti izmenjen u levoj kolovoznoj traci Bulevara despota Stefana od Fruškogorske do Balzakove ulice tako da se u desnoj kolovoznoj traci odvija jednosmerni saobraćaj u smeru ka Balzakovoj ulici.
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 17 dec 2015 17:06 #2791

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Stoka neopevana, jbte treba ceo grad da stane da bi se bagra slobodno setkala... [HEJT]

Gradske vesti 17 dec 2015 17:07 #2792

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
A za sutra je zakazana i skupistina grada oko Lear-a. Bice zanimljiv dan...

Gradske vesti 17 dec 2015 18:42 #2793

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Bogdus napisao/la:
A za sutra je zakazana i skupistina grada oko Lear-a. Bice zanimljiv dan...
Sednica skupštine grada je sada u toku (direktno na Novosadskoj televiziji). Ipak i gradski odbornici moraju sutra da prisustvuju tom skupu.
Poslednja izmena: 17 dec 2015 18:42 od Blavak.

Gradske vesti 17 dec 2015 18:55 #2794

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Da posle sam skontao da sam pogresio.
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 18 dec 2015 16:26 #2795

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Potpisan ugovor između Grada i Lear-a, evo šta je u njemu

Gradonačelnik Miloš Vučević je danas u Beogradu potpisao ugovore sa američkom kompanijom "Lear" o izgradnji i iznajmljivanju hale u radnoj zoni Sever IV na deset godina.
ugovor_lear_velik_sajt
Ovaj ugovor su juče na vanrednoj sednici Skupštine grada kritikovali predstavnici opozicije, a 021.rs je imao uvid u detalje Ugovora.
Prvi dokument je Sporazum o kvalitetu i standardu uređenja parcele i neophodne infrastrukture i izgradnji hale u radnoj zoni Sever IV. Prema ovom dokumentu, Grad se obavezao da će finansirati uredjenje zemljišta površine od skoro 80.000 kvadrata i na njemu sagraditi halu od oko 28.000 kvadrata do 1. novembra 2016. godine. Sporazum predviđa da će Novi Sad sve platiti, a predviđeno ulaganje od oko 4 milijarde dinara iz budžeta.
U sporazumu, sem što se navodi da Lear ima pravo da sve vreme obavlja nadzor i učestvuje u promeni projekta hale u slučaju potrebe, dati su i svi rokovi za radove, kao i visine novčanih penala ukoliko Grad ne ispoštuje potpisano. Kako je precizirano odredbama sporazuma, Grad će najkasnije do 22. februara pribaviti građevinske dozvole, završiti radove na nivelaciji i nasipanju terena do 30. aprila, završiti radove na podzemnoj instalaciji do 14. septembra, a građevinske radove na hali do 15. septembra.
Ugovorom je predviđeno da, ukoliko dođe do kašnjenja radova, Lear gradu po danu kašnjenja naplati 4.000 evra, kao i da ukoliko rok pređe 30 dana američka kompanija može da raskine sporazum. Takođe, ugovor predviđa da za svaki dan kašnjenja sa primopredajom objekta nakon 1. novembra Lear ima pravo da naplati po 20.000 evra po danu od Grada.
S druge strane, Grad ima garanciju da će Lear, ukoliko odbije da preuzme objekat, a on bude urađen u skladu sa sporazumom, naplatiti mesečno 70.000 evra kazne. Lear će takođe Gradu dati garanciju od 12 mesečnih zakupnina (840.000 evra) za to da će preuzeti objekat.
Drugi dokument koji je potpisan sa Learom, koji posluje u Srbiji pod imenom "Lear Corporation d.oo Beograd - Stari Grad" na adresi Cincar Jankovića 3, je Ugovor o zakupu na 10 godina hale u zoni Sever IV. Ovaj Ugovor će stupiti na snagu nakon što se obavi primopredaja objekta, što bi trebalo da bude 1. novembra ako se ispuštuju svi rokovi o gradnji.
Prema odredbama ugovora, zakupac hale, odnosno Lear je u obavezi da tu zaposli između 1.600 i 2.000 ljudi na neodređeno vreme u pogonu za sklapanje, izradu, servisiranje i testiranje automobilskih sedišta i električnih delova. U ugovoru se navodi da se u zakup daje objekat - hala od 28.000 kvadrata, pri čemu će tačna kvadratura biti poznata kada objekat bude sagrađen.
Zakup će se računati od dana primopredaje objekta i važiće 10 godina. Ugovor predviđa da je zakupnina 2,5 evra sa PDV-om po kvadratnom metru i plaća se mesečno u roku od 30 dana. Lear je u obavezi da plaća i sve troškove za vodu, struju i druge komunalne usluge.
Objektom će u ime grada upravljati JP "Poslovni prostor", a Grad se obavezao da obavlja investiciona održavanja objekta. Ukoliko Grad ne bude u roku obavljao investiciono ulaganje, Lear će moći da angažuje treće lice i fakturu potom pošalje Gradu da plati troškove. Ukoliko Grad ne plati, Lear će imati pravo da za tu sumu umanji iznos koji daje za zakupninu.
Grad je u obavezi i da u garantnom roku otkloni sve nedostatke na objektu. Predviđeno je da osiguranje objekta bude obaveza Grada, a radnika i opreme Leara.
Konačno, Ugovorom je predviđeno da se on može produžiti nakon 10 godina, a pravo prečeg ugovaranja ima zakupac, tj. Lear pri čemu će tada biti revidiran iznos zakupnine. U završnim odredbama dokumenta su navedeni i razlozi za raskid ugovora, ali se u njima ne navodi da grad ima pravo na naknadu štete koja bi nastala ako bi Lear raskinuo ugovor i napustio halu, sem što ima garanciju od 6 mesečnih zakupnina u slučaju neplaćanja zakupnine.

Gradske vesti 18 dec 2015 18:48 #2796

• Kvizac Haderak
  • Kvizac Haderak's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 4
kasko napisao/la:
Potpisan ugovor između Grada i Lear-a, evo šta je u njemu

Gradonačelnik Miloš Vučević je danas u Beogradu potpisao ugovore sa američkom kompanijom "Lear" o izgradnji i iznajmljivanju hale u radnoj zoni Sever IV na deset godina.
ugovor_lear_velik_sajt
Ovaj ugovor su juče na vanrednoj sednici Skupštine grada kritikovali predstavnici opozicije, a 021.rs je imao uvid u detalje Ugovora.
Prvi dokument je Sporazum o kvalitetu i standardu uređenja parcele i neophodne infrastrukture i izgradnji hale u radnoj zoni Sever IV. Prema ovom dokumentu, Grad se obavezao da će finansirati uredjenje zemljišta površine od skoro 80.000 kvadrata i na njemu sagraditi halu od oko 28.000 kvadrata do 1. novembra 2016. godine. Sporazum predviđa da će Novi Sad sve platiti, a predviđeno ulaganje od oko 4 milijarde dinara iz budžeta.
U sporazumu, sem što se navodi da Lear ima pravo da sve vreme obavlja nadzor i učestvuje u promeni projekta hale u slučaju potrebe, dati su i svi rokovi za radove, kao i visine novčanih penala ukoliko Grad ne ispoštuje potpisano. Kako je precizirano odredbama sporazuma, Grad će najkasnije do 22. februara pribaviti građevinske dozvole, završiti radove na nivelaciji i nasipanju terena do 30. aprila, završiti radove na podzemnoj instalaciji do 14. septembra, a građevinske radove na hali do 15. septembra.
Ugovorom je predviđeno da, ukoliko dođe do kašnjenja radova, Lear gradu po danu kašnjenja naplati 4.000 evra, kao i da ukoliko rok pređe 30 dana američka kompanija može da raskine sporazum. Takođe, ugovor predviđa da za svaki dan kašnjenja sa primopredajom objekta nakon 1. novembra Lear ima pravo da naplati po 20.000 evra po danu od Grada.
S druge strane, Grad ima garanciju da će Lear, ukoliko odbije da preuzme objekat, a on bude urađen u skladu sa sporazumom, naplatiti mesečno 70.000 evra kazne. Lear će takođe Gradu dati garanciju od 12 mesečnih zakupnina (840.000 evra) za to da će preuzeti objekat.
Drugi dokument koji je potpisan sa Learom, koji posluje u Srbiji pod imenom "Lear Corporation d.oo Beograd - Stari Grad" na adresi Cincar Jankovića 3, je Ugovor o zakupu na 10 godina hale u zoni Sever IV. Ovaj Ugovor će stupiti na snagu nakon što se obavi primopredaja objekta, što bi trebalo da bude 1. novembra ako se ispuštuju svi rokovi o gradnji.
Prema odredbama ugovora, zakupac hale, odnosno Lear je u obavezi da tu zaposli između 1.600 i 2.000 ljudi na neodređeno vreme u pogonu za sklapanje, izradu, servisiranje i testiranje automobilskih sedišta i električnih delova. U ugovoru se navodi da se u zakup daje objekat - hala od 28.000 kvadrata, pri čemu će tačna kvadratura biti poznata kada objekat bude sagrađen.
Zakup će se računati od dana primopredaje objekta i važiće 10 godina. Ugovor predviđa da je zakupnina 2,5 evra sa PDV-om po kvadratnom metru i plaća se mesečno u roku od 30 dana. Lear je u obavezi da plaća i sve troškove za vodu, struju i druge komunalne usluge.
Objektom će u ime grada upravljati JP "Poslovni prostor", a Grad se obavezao da obavlja investiciona održavanja objekta. Ukoliko Grad ne bude u roku obavljao investiciono ulaganje, Lear će moći da angažuje treće lice i fakturu potom pošalje Gradu da plati troškove. Ukoliko Grad ne plati, Lear će imati pravo da za tu sumu umanji iznos koji daje za zakupninu.
Grad je u obavezi i da u garantnom roku otkloni sve nedostatke na objektu. Predviđeno je da osiguranje objekta bude obaveza Grada, a radnika i opreme Leara.
Konačno, Ugovorom je predviđeno da se on može produžiti nakon 10 godina, a pravo prečeg ugovaranja ima zakupac, tj. Lear pri čemu će tada biti revidiran iznos zakupnine. U završnim odredbama dokumenta su navedeni i razlozi za raskid ugovora, ali se u njima ne navodi da grad ima pravo na naknadu štete koja bi nastala ako bi Lear raskinuo ugovor i napustio halu, sem što ima garanciju od 6 mesečnih zakupnina u slučaju neplaćanja zakupnine.

Samo me zanima ako je planiran završetak objekta tek za 15 septembar 2016 godine gde će da vrše obuku i potom rade radnici koje već sad testiraju i ugovore treba da potpišu u februaru 2016 godine??

Gradske vesti 18 dec 2015 18:51 #2797

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Kvizac Haderak napisao/la:
Samo me zanima ako je planiran završetak objekta tek za 15 septembar 2016 godine gde će da vrše obuku i potom rade radnici koje već sad testiraju i ugovore treba da potpišu u februaru 2016 godine??
Posredno imam informaciju da se neki ljudi već obučavaju u Rumuniji. Tokom radne nedelje su tamo, a bus ih svaki petak dovede u NS i u nedelju uveče vraća u RO.

Gradske vesti 18 dec 2015 18:52 #2798

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Za sada ide ovde, pa kad bude tabla - premestićemo.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Pocelo-ru...-Vojvode-Misica.html
Zahvalnici: limanac, Novajlija, Bogdus

Gradske vesti 18 dec 2015 19:02 #2799

• Kvizac Haderak
  • Kvizac Haderak's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 4
Blavak napisao/la:
Posredno imam informaciju da se neki ljudi već obučavaju u Rumuniji. Tokom radne nedelje su tamo, a bus ih svaki petak dovede u NS i u nedelju uveče vraća u RO.
Ok, možda su već neke primili i šalju na obuku koja će čisto sumnjam trajati celu godinu dok se objekat ne završi.
A ako obuka bude trajala nekoliko meseci nemoguće je da očekuju da ljudi posle sede kući i ne rade ništa dok ih ovi iz Lear-a pozovu da rade i jave da je fabrika gotova.
Inače meni ovih dana nisu ništa spominjali gde je obuka, a kamoli da mi neko kaže da je u Rumuniji i da mi treba pasoš.
Rečeno je da će me zvati u februaru radi obuke i potpisivanja ugovora i to je to.

Gradske vesti 18 dec 2015 20:01 #2800

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ok, možda su već neke primili i šalju na obuku koja će čisto sumnjam trajati celu godinu dok se objekat ne završi.
A ako obuka bude trajala nekoliko meseci nemoguće je da očekuju da ljudi posle sede kući i ne rade ništa dok ih ovi iz Lear-a pozovu da rade i jave da je fabrika gotova.
Inače meni ovih dana nisu ništa spominjali gde je obuka, a kamoli da mi neko kaže da je u Rumuniji i da mi treba pasoš.
Rečeno je da će me zvati u februaru radi obuke i potpisivanja ugovora i to je to.
Pre svega dobro došao na forum.
Kao što napisah informacija je posredna, treba je uzeti sa nekakvom rezervom,obzirom da je nisam saznao direktno od nekog odgovornog bilo u institucijama vlasti, bilo kod pravnih lica koja imaju veze sa ovim poslovima (posrednici u zapošljavanju, firme koje će otvoriti svoje pogone,...).
Postoji mogućnost da su na toj obuci ljudi koji će obučavati vas koji ćete raditi u NS, a oni će biti na "šefovskim" pozicijama kada počne proizvodnja. No to je samo moje nagađanje koje polazi od pretpostavke da će i ovi pogoni u NS funkcionisati po sličnim principima kao i, npr. firme tog tipa u Slovačkoj.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru