Dukelander napisao/la:
Ja ne bih dozvolio izgradnju zgrada između 8 i 20 spratova.
Ako postoji mesto predviđeno za soliter, neka to bure pravi soliter.
I sta bi dobio time?Ne kontam poentu uopste ovoga sto pises,al stvarno?
Upravo su te zgrade oko 8,9,10 spratova po meni najbolje za Novi Sad,nove zgrade od 20 + spratova u Srbiji bi jedino Beogradu pristajale,sa obzirom na broj stanovnika,povrsinu samog grada itd...Slazem se da su novosadski urbanisti imali palanački mentalitet do nedavno i mene su ti propisi sa ogranicavanjem spratnosti izludjivali,jer tamo gde ima uslova i ako ima interesa treba dozvoljavati vecu spratnost!Stalno je spominjem,ali ugao Sremske i Vase Stajica je najbolji primer toj gluposti.Vidim da u zadnjih godinu dana su poceli tako da razmisljaju i to je veoma pohvalno,oni i postoje da bi tu mogli da procene gde sta moze,koliko,kako,da menjaju ako ima uslova itd.Trebali bi gde god je moguce i ako postoji zainteresovani investitor koji zeli da napravi zgradu sa 10,11,12 ili vise spratova da mu to i omoguce sto brze i bez velike medijske pompe kao sto je ova prethodnih dana i meseci pocev od Galensa pa sve do u ovih prethodnih par dana gde se odmah nagadja da li je stvarni vlasnik Dodik,ovaj-onaj...