Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 12 feb 2016 10:27 #2941

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 195
  • Primljenih Zahvalnica: 909
Ja bih park produžio za još jednu parcelu. Čini mi se da ima više smisla da se park proteže od Bulevara vojvode Stepe do Radomira Raše Radujkova.

Pre oko godinu dana je obećan mnogo veći park na toj lokaciji www.021.rs/story/103031/Park-izmeu-Nove-...do-kraja-godine.html
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Gradske vesti 12 feb 2016 11:14 #2942

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
U zadnje vreme primecujem na dosta lokacija da se spominju opstegradski centri.Prva asocijacija na to su neke drzavne ili gradske institucije ili nesto sto je od znacaja za grad.Radnicka 2 je recimo dobar primer,tu pise da je predvidjen opstegradski centar.Ali u poslednje vreme primecujem i na Miseluku da su predvidjeni,kod Sajam kompleksa,evo ovde na ovom planu gde je park,pa kod Master centra tamo preko puta velikog parkinga...Ima li iko neku pribliznu definiciju sta opstegradski centar predstavlja?

Gradske vesti 12 feb 2016 11:23 #2943

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
djaso napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Nista od tog parka nema. Dok ne rese sa Zeleznicom pitanje vlasnistva zemlje, nista ne moze da se radi. A nisu ga resili proslih 40 godina.
Pa sto onda donose planove?
Nemam pojma. Valjda za neku buducnost ili cisto da se kaze da planovi postoje. Ovako kako stoji sada ne moze nista da se uradi.

Gradske vesti 12 feb 2016 11:32 #2944

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
U Branka Bajića kod SU bulevara soliter, interesantan video

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: kasko, Novajlija, Blavak, Bogdus

Gradske vesti 12 feb 2016 12:18 #2945

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Taj park na Bulevaru Evrope bi trebalo da ima oko 3 hektara, negde kao Železnički park. Dopada mi se što je prostor uz bulevar ostavljen za gradnju.

Za kompleks Tehnogradnje na forumu znamo poslednje 3 godine, ne razumem čemu sad medijska pažnja, jel da se obavesti javnost da se konačno razmišlja o parking mestima? Da li se i urbanizam hvališe sa tom "kulom" koja ce imati od 8 do 10 spratova? To da kažu kako su dozvolili gradnju nečeg višeg od dosadašnje spratnosti na Detelinari? Ne kontram. Takvih zgrada ima gomila na Bulevaru Oslobođenja i Limanu pa uglavnom dominiraju konkretne kule sa 16 ili 18 spratova.

Gradske vesti 12 feb 2016 12:31 #2946

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
novajlija napisao/la:
Taj park na Bulevaru Evrope bi trebalo da ima oko 3 hektara, negde kao Železnički park. Dopada mi se što je prostor uz bulevar ostavljen za gradnju.

Za kompleks Tehnogradnje na forumu znamo poslednje 3 godine, ne razumem čemu sad medijska pažnja, jel da se obavesti javnost da se konačno razmišlja o parking mestima? Da li se i urbanizam hvališe sa tom "kulom" koja ce imati od 8 do 10 spratova? To da kažu kako su dozvolili gradnju nečeg višeg od dosadašnje spratnosti na Detelinari? Ne kontram. Takvih zgrada ima gomila na Bulevaru Oslobođenja i Limanu pa uglavnom dominiraju konkretne kule sa 16 ili 18 spratova.
I meni nije jasno!Za tu kulu se zna da ce biti tu jos od pre 4,5 godina kad je krenuo sajam kompleks da se gradi!Bila je na svim mogucim maketama.A i ne verujem da ce uskoro poceti da se gradi dok se ostatak sajam kompleksa ne zavrsi,jer je taj plac gde je kula predvidjena jos uvek nerasciscen,ima i objekata na njemu,dok je onaj deo sa leve strane zavrsenog bloka ociscen i spreman za gradnju

Gradske vesti 12 feb 2016 12:46 #2947

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Raščišćen je i taj prostor za soliter, ali im se na tom mestu trenutno nalaze mašine, materijal...Gradnja može da počne bilo kad, nezavisno od radova na stambenim lamelama, samo da se javi ozbiljan investitor, a bilo je zainteresovanih. Planiran je tu hotel, ne znam da li su i dalje pri tome.

Gradske vesti 12 feb 2016 13:09 #2948

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4952
  • Primljenih Zahvalnica: 8346
Ja ne bih dozvolio izgradnju zgrada između 8 i 20 spratova.
Ako postoji mesto predviđeno za soliter, neka to bure pravi soliter.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Gradske vesti 12 feb 2016 13:25 #2949

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
I ja bih voleo da se grade konkretni soliteri, al posle godina izgradnje stambenjaka po 5 spratova raduje i nešto od 12 ili 14 spratova. Da se gradi samo jedan pravi neboder od 20+ spratova bio bih presrećan.

Gradske vesti 12 feb 2016 13:46 #2950

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
novajlija napisao/la:
Raščišćen je i taj prostor za soliter, ali im se na tom mestu trenutno nalaze mašine, materijal...Gradnja može da počne bilo kad, nezavisno od radova na stambenim lamelama, samo da se javi ozbiljan investitor, a bilo je zainteresovanih. Planiran je tu hotel, ne znam da li su i dalje pri tome.
Nije rasciscen koliko ja znam,jer taj ,,soliter‚‚ bi trebao da bude skoro do Bulevara Evrope tj do Veselina Maslese,a tu ima i neporusenih kuca,to je na mestu gde je Rotor bio zar ne?!

Gradske vesti 12 feb 2016 13:50 #2951

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
novajlija napisao/la:
Nije rasciscen koliko ja znam,jer taj ,,soliter‚‚ bi trebao da bude skoro do Bulevara Evrope tj do Veselina Maslese,a tu ima i neporusenih kuca,to je na mestu gde je Rotor bio zar ne?!
Ovde:

Zahvalnici: djaso

Gradske vesti 12 feb 2016 14:00 #2952

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Ja ne bih dozvolio izgradnju zgrada između 8 i 20 spratova.
Ako postoji mesto predviđeno za soliter, neka to bure pravi soliter.
I sta bi dobio time?Ne kontam poentu uopste ovoga sto pises,al stvarno? :ohno: Upravo su te zgrade oko 8,9,10 spratova po meni najbolje za Novi Sad,nove zgrade od 20 + spratova u Srbiji bi jedino Beogradu pristajale,sa obzirom na broj stanovnika,povrsinu samog grada itd...Slazem se da su novosadski urbanisti imali palanački mentalitet do nedavno i mene su ti propisi sa ogranicavanjem spratnosti izludjivali,jer tamo gde ima uslova i ako ima interesa treba dozvoljavati vecu spratnost!Stalno je spominjem,ali ugao Sremske i Vase Stajica je najbolji primer toj gluposti.Vidim da u zadnjih godinu dana su poceli tako da razmisljaju i to je veoma pohvalno,oni i postoje da bi tu mogli da procene gde sta moze,koliko,kako,da menjaju ako ima uslova itd.Trebali bi gde god je moguce i ako postoji zainteresovani investitor koji zeli da napravi zgradu sa 10,11,12 ili vise spratova da mu to i omoguce sto brze i bez velike medijske pompe kao sto je ova prethodnih dana i meseci pocev od Galensa pa sve do u ovih prethodnih par dana gde se odmah nagadja da li je stvarni vlasnik Dodik,ovaj-onaj...
Poslednja izmena: 12 feb 2016 14:03 od djaso.

Gradske vesti 12 feb 2016 14:02 #2953

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
djaso napisao/la:
novajlija napisao/la:
Ovde:

A vidis to nisam znao,ja sam mislio da je njihovo skroz do Bulevara Evrope,znaci soliter je predvidjen odmah pored ove zgrade koju su zavrsili gde se Idea nalazi?

Gradske vesti 12 feb 2016 14:15 #2954

• Bijeljinac
  • Bijeljinac's Avatar
NS inženjering krece ove godine da gradi zgradu na Bulevaru Kralja Petra najverovatnije. Bice i to poveliko gradiliste na udarnoj lokaciji,nadajmo se da ce biti nesto lijepo.I Erker krece na Futoskoj.Dobicemo u ovoj godini izgleda nekoliko soliterčića.To je nova kategorija zgrada za ove izmedju 8 i 20 spratova, hahaha :)

Gradske vesti 12 feb 2016 14:25 #2955

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
djaso napisao/la:
novajlija napisao/la:
Ovde:

A vidis to nisam znao,ja sam mislio da je njihovo skroz do Bulevara Evrope,znaci soliter je predvidjen odmah pored ove zgrade koju su zavrsili gde se Idea nalazi?
Tako je. Odmah pored ovih ostalih zgrada. Tu ce biti nadvoznjak koji ce spojiti Novosadskog Sajma sa Branka Bajica.
Poslednja izmena: 12 feb 2016 14:25 od Yokai.

Gradske vesti 12 feb 2016 16:29 #2956

• Light
  • Light's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 162
  • Primljenih Zahvalnica: 307
Tako je. Odmah pored ovih ostalih zgrada. Tu ce biti nadvoznjak koji ce spojiti Novosadskog Sajma sa Branka Bajica.
@SSJ
Jel možeš da nađeš sliku ili projekat kako će to izgledati?
"Politicians, ugly buildings, and whores all get respectable if they last long enough!" - Noah Cross, Chinatown (1974)

Gradske vesti 12 feb 2016 17:15 #2957

• Djordje Cvarkov
  • Djordje Cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 361
  • Primljenih Zahvalnica: 1486
Mislim da je za nadvoznjak bio sarkastican :lol: ali evo ostatka.
Pozdravite Vašu mamu
Zahvalnici: kasko, Blavak, Light

Gradske vesti 12 feb 2016 17:43 #2958

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Neboder, nema šta. Nebeski.
Poslednja izmena: 12 feb 2016 17:45 od TurboMaximus.

Gradske vesti 12 feb 2016 18:12 #2959

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Pa kod nas je neboder sve preko P+4

Gradske vesti 17 feb 2016 15:06 #2960

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
FOTO: Objavljena mapa Dino parka

Otvaranje Dino parka planirano je za početak aprila.

www.021.rs/story/129066/FOTO-Objavljena-mapa-Dino-parka.html
Zahvalnici: kasko, Blavak
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru