Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Gradske vesti

Gradske vesti 20 nov 2016 20:50 #3441

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Креће равнање ископа за базен на Булевару Јована Дучића
Ажурирано пре 2 минуте 11 секунди

По налогу Грађевинске инспекција у среду, 23. новембра, почеће насипање земљом ископа дубоког два метра на површини која је била намењена за олимпијски базен на Булевару Јована Дучића,

где је словеначка комапнија „Туш“ још 2005. купила земљиште ради изградње спортског центра.

Треба да се наспе укупно 4.000 кубика земље, што ће учинити извршна служба ЈКП „Стан” која је на јавном позиву добила посао уклањања бесправне градње. Почетак радова обрадоваће житеље Новог насеља, посебно оне око базена, јер се у ископаној рупи годинама таложила вода и легли инсекти, о чему је Град Нови Сад имао бројне притужбе грађана.

Главна грађевинска инспектора Славица Лазов казала је да ће прво бити извађене бетонске плоче постављене на дно базена и да тај посао значи практично враћање земљишта у првобитно стање.

– То је равнање терена јер словеначка компанија није имала грађевинску дозоволу за изградњу базена, а решење о томе да започети објекат треба уклонити Инспекција је донела још у јуну 2009. године – казала је главна грађевинска инпекторка. – „Туш“ више није власник објекта, али, без обзира на то, био је инвеститор и сносиће трошкове уклањања, који вреде око 7,2 милиона динара. Новац за то Грађевинска инсекција је добила од Министарства грађевине ради уклањања дивље градње и та сума биће враћена том министарству чим се тршкови рушења наплате од „Туша”.

По њеним речима, до краја године Инспекција ће заједно с Извршном службом „Стана” изаћи на терен још једанпут, ради уклањања металне капије дуге 6,5 метара и ограде од 8,2 метра у Улици Браће Кркљуш, које је на јавној површини изградио непознати инвеститор.

– Није нам се нико јавио да је то урадио па пошто је инвеститор анониман и то постављено на јавној површини, не може бити легализовано – казала је Славица Лазов. – Одустали смо од трећег објекта, широког ископа у близини Основне школе „Иван Гундулић”. На том потесу је првобитни власник још 2010. године кренуо да гради без дозволе, али је сада нови власник добио локацијску дозволу, а ускоро ће имати и грађевинску за изградњу стамбене зграде.

Скренула је пажњу на то да Грађевинска инпекција приликом одабира објеката мора да води рачуна о томе којом сумом новца расплаже јер од пара зависи шта ће од објеката бити уклоњено.

– Када правимо програм уклањања, полазимо од тога колико имамо новца јер је бесмислено кренути у рушење нечега за шта немамо довољно пара. С друге стране, када говоримо о рушењу, мора се знати да објекти нису само куће или зграде већ и темељи, ископи, зидови, капије… – навела је инспекторка.

З. Делић

www.dnevnik.rs/novi-sad/krece-ravnanje-i...levaru-jovana-ducica
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: kasko, Novajlija, Blavak, ZoxInTheBox

Gradske vesti 21 nov 2016 13:03 #3442

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Nešto se kuva...
Predlog da Novi Sad dozvoli gradnju zgrada i od 50 spratova

Novosadski odbor Socijaldemokratske partije Srbije na sednici Skupštine grada predložiće da se promeni Generalni urbanistički plan grada i omogući da se zgrade podižu bez ograničenja visine, odnosno spratnosti.

Predsednik odbora SDPS-a Dejan Kovač kaže da je prema važećem GUP-u dozvoljena gradnja do šest spratova, a da je ovo trebalo promeniti još 1994. godine.

"Našli smo se u situaciji da je mnogo građevinskog zemljišta pod zgradam od četiri ili pet spratova, a zbog loših urbanističkih propisa grad se razvijao u širinu, umesto u visinu. Trebalo je još pre 21 godinu promeniti GUP i omogućiti gradnju od 10, 20, 30, pa i 50 spratova. Da smo to tada uradili, još bismo gradili na Grbavici, umesto da se spajamo sa Veternikom i Rumenkom. Podizanjem visokih zgrada dobio bi se prostor za gradnju dečijih igrališta, zelenih površina, parkinga", navodi Kovač, čija stranka je na vlasti u koaliciji koju predvodi SNS.

On je dodao i da će se ovako omogućiti privlačenje novih investitora. Prema njegovim rečima GUP bi okvirno dozvolio zidanje visokih zgrada, a tačni uslovi bi se definisali nižim planovima, pri čemu bi se staro jezgro sačuvalo od takve gradnje.

Podsetimo da je Novi Sad krajem osamdesetih godina prošlog veka prestao sa zidanjem solitera i da je bilo samo nekoliko objekata koji su bili izuzetak i koji su prešli šest, sedam spratova.

www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/149553/P...-od-50-spratova.html
Zahvalnici: Blavak

Gradske vesti 21 nov 2016 13:52 #3443

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
neko oće nešto da pravi. čisti interes.
meni ne smeta
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: montana

Gradske vesti 21 nov 2016 14:31 #3444

• Djordje Cvarkov
  • Djordje Cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 361
  • Primljenih Zahvalnica: 1486
Ne smeta, ali problem bi opet mogao da bude parking. A i nije samo to u pitanju, već i bezbednost. Koliko se sećam, problem sa izgradnjom takvih solitera je taj da naši vatrogasci nemaju opremu da intervenišu na višim spratovima.
Pozdravite Vašu mamu

Gradske vesti 21 nov 2016 14:57 #3445

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Djordje Cvarkov napisao/la:
Ne smeta, ali problem bi opet mogao da bude parking. A i nije samo to u pitanju, već i bezbednost. Koliko se sećam, problem sa izgradnjom takvih solitera je taj da naši vatrogasci nemaju opremu da intervenišu na višim spratovima.
Mislim da su poslednjih godina nabavili nesto opreme za vise spratove. A i inace se takva oprema uvek moze nabaviti, pogotovo sad kad se izgradi nova stanica.

Gradske vesti 21 nov 2016 15:08 #3446

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ovakve vesti ili "vesti" su neverovatan katalizator za ekipicu na 021.rs
Eno ih vec 68 komentara!
Nema vise staaarog Novog Sada!

"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Buck

Gradske vesti 21 nov 2016 15:51 #3447

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
rone suze opet :lol:
Poslednja izmena: 21 nov 2016 15:52 od ranko su ns.

Gradske vesti 21 nov 2016 16:30 #3448

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Moze ali na ulazima u grad, uz auto put, kao reperi (pogledaj Dubai, ali gde smo mi od toga). U gradu, estetski, to nema sta da trazi. U Gradovima (sa velikim G) kao sto su Minhen i Bec, dakle neki simboli kulture, u uzem centru grada nije dozvoljena gradnja nicega viseg od centralne katedrale, koja je simbol grada. Sad nama treba da dodje objekat na Liman "5" ili sl. visi i od Tvrdjave? Za mene bezukusno.
Sledili bi i problemi sa pritiskom vode, kanalizacijom, itd. na koje grad nije funkcionalno spreman. Novi Sad i treba da se siri, a ne da svi zivimo u tri solitera! Grad treba mnogo vise da se siri nego sto se do sada koncentrisan na Grbavici i Novoj Detelinari. Odavno su se trebali formirati novi gradski centri oko Novog Naselja ili Klise.
Zahvalnici: Blavak, Bogdus

Gradske vesti 21 nov 2016 16:56 #3449

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
"Winter fest" i "Zimska šuma" u centru Novog Sada od decembra do februara

U naredna dva meseca na Trgu slobode i Pozorišnom trgu održavaće se "Winter fest", dok će u Dunavskom parku biti organizovana "Ledena šuma" sa otvorenim klizalištem.

Kako je najavljeno u Gradskoj kući, "Winter fest" će se održati od 1. decembra do 1. februara na Trgu slobode i Pozorišnom trgu, gde će građani moći da vide tezge za prodaju hrane, pića, zanatskih proizvoda, a biće postavljene i dve bine, od kojih će jedna biti namenjena za nastup novosadskih mališana, a druga za koncerte muzičkih grupa.

Na Trgu slobode će biti organizovane i izložbe novosadskih fotografa, prezentacija postavki novosadskih muzeja i drugi prateći programi koji će uskoro biti predstavljeni na sajtu nswinterfest.rs. Takođe, predviđene su i organizovane vožnje fijakerom po centru Novog Sada.

Predstavnik organizatora "Winter festa" i predsednik "Color Press Group" Robert Čoban je izjavio da se manifestacija pravi po ugledu na slične manifestacije u evropskim gradovima tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Što se tiče druge manifestacije, "Ledene šume", koja će se održati od 15. decembra do 15. februara u Dunavskom parku, organizatori su najavili da će pored velikog klizališta i staze za klizanje oko jezera svaki dan biti organizovan i kulturno-umetnički program.

Saopšteno je i da će se klizanje naplaćivati 150 dinara radnim danom, a vikendom 200 dinara. Iako je Grad dao 5,6 miliona dinara, rečeno je da klizanje nije besplatno, jer to pokriva samo troškove kulturno-umetničkog programa.

Grad Novi Sad je podržao organizovanje ovih manifestacija sa 5,6 miliona dinara datih Kvart mediji za kulturno-umetnički program u okviru "Ledene šume", dok su "Ninamedia" i "Color press group" dobili pet miliona za program festivala.

Kažimo i da predstavnici "Ledene šume" nisu znali medijima da kažu koliko će biti plaćeno zauzeće velikog dela Dunavskog parka, koji je javna površina i pri tome zaštićeno prirodno dobro. Kada su u pitanju dozvole i plaćanje taksi, predstavnik "Winter festa", Robert Čoban je naveo da još rade na pribavljanju svih dozvola i da će se tek naknadno znati svi troškovi.
Zahvalnici: limanac, Yokai

Gradske vesti 21 nov 2016 16:59 #3450

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
To sto vatrogasci nemaju visoke merdevine ne znaci da ne treba dozvoljavati visoke zgrade,Mnogi navode primer radnickog,ali ne navode da radnicki nije imao vanjske stepenice koje su po novom zakonu obavezne kod zgrada visih od 30 metara,tj ciji pod poslednje etaze se nalazi na visini vecoj od 30 metara.Prilicno je poostren zakon u tom smislu,ali i neka je posto su zivoti u pitanju.Mislim da je ova vest prenaduvana sa zgradama od 50 spratova,ako uzmemo u obzir da zapadna kapija beograda ima 33 sprata,a u pitanju je ipak glavni grad,milionski.Mislim da Novom Sadu prilice i da bi trebalo dozvoljavati zgrade tamo gde zaista postoje objektivni uslovi za nekih 10-15 spratova.Naravno,ukoliko se pojavi ozbiljan investitor koji zeli vise i koji ce sigurno moci da zavrsi objekat od recimo 20 spratova,naravno da ga ne treba odbiti.Verujte mi da posle ovih zgrada 2+pk,3+pk,4+pk,5+pk da bi vise novih zgrada od desetak spratova sto ce nasi lokalni investitori moci napraviti i u finansijskom i u tehnickom smislu biti sasvim dovoljno da se znacajno promeni monotonija i vizura NS nabolje.

Gradske vesti 21 nov 2016 17:06 #3451

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Da dodam da sam ja prvi bio za to da se na Bulevaru Evrope dozvoli duplo vise spratova ali uz uslov da budu na svakoj drugoj parceli, odnosno da izmedju zgrada budu zelene povrsine. Kako smo sirotinja kakva smo, investitorcici su pokupovali parcelice i napravili Pakistan od najmocnijeg bulevara u gradu. Bogu hvala na Laguni i Zonedu... koji barem formom koliko toliko zadovoljavaju...
Zahvalnici: Novajlija

Gradske vesti 21 nov 2016 17:28 #3452

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
Da dodam da sam ja prvi bio za to da se na Bulevaru Evrope dozvoli duplo vise spratova ali uz uslov da budu na svakoj drugoj parceli, odnosno da izmedju zgrada budu zelene povrsine. Kako smo sirotinja kakva smo, investitorcici su pokupovali parcelice i napravili Pakistan od najmocnijeg bulevara u gradu. Bogu hvala na Laguni i Zonedu... koji barem formom koliko toliko zadovoljavaju...
Sta fali Holiday INN-u recimo?A nije masivan u osnovi.Izmedju Zoneda i LAgune ne vidim nikakvu paralelu,jer je Zoned duplo visi od Lagune.Jedino im je front tu negde.Gradjevinske parcele sa definisanjem gabarita i spratnosti donosi Urbanizam.Bio bi veliki problem da recimo formiraju velike gradjevinske parcele,jer ima puno vlasnika,dovoljno da jedan nece i od realizacije nema nista.Umesto masivnih objekata sa velikim osnovama mislim da bi akcenat trebalo staviti na spratnost.Ne zaboravite da je radnicki u osnovi 27,28 metara puta petnaest.Tako nesto slicno i kula glavne poste.

Gradske vesti 21 nov 2016 18:15 #3453

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Ako zanemarimo dva ili tri solitera u poslednjih nekoliko godina, u gradu se visoke zgrade nisu zidale od osamdesetih, tako kaže 021. Tad je bilo duplo manje stanovnika pa su se ipak gradili megalomanski neboderi, čini mi se da su se građani odvikli od takvih projekata i deluju im strano. Ako je mehanizacija postojala pre 40 godina, postoji i sad, u to ne sumnjam. Slažem se da centar grada treba poštedeti nebodera, ali nemam ništa protiv da na prostoru "Limana 5" budu realizovani, taman uz produžetak Bulevara Evrope i u blizini budućeg mosta i ne vidim kakve veze to područje ima sa tvrđavom i njenom visinom. Slažem se da je zemljište preko puta Detelinare dušu dalo za ovu ideju. Takođe se ne ograničavam na to koji je glavni grad, U Novom Sadu se i zvanično ponovo najviše gradi pa bih prema nekakvoj logici pre očekivao ovako velike projekte ovde nego u Beogradu, Uostalom pogledajte Vašington i Njujork ili neki drugi veliki američki grad, Berlin i Frankfurt, Amsterdam i Roterdam. Priča o vatrogascima je suvišna, a tih 50 spratova svuči prenaduvano, 20 ili 30 podržavam ukoliko su na pravoj lokaciji.

Uzgred, da se od osamdesetih godina nastavila istim tempom izgradnja slitera baš me zanima kako bi grad danas izgledao :naughty:
Poslednja izmena: 21 nov 2016 18:18 od Novajlija.

Gradske vesti 21 nov 2016 19:01 #3454

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
kasko napisao/la:
Sta fali Holiday INN-u recimo?A nije masivan u osnovi.Izmedju Zoneda i LAgune ne vidim nikakvu paralelu,jer je Zoned duplo visi od Lagune.Jedino im je front tu negde.Gradjevinske parcele sa definisanjem gabarita i spratnosti donosi Urbanizam.Bio bi veliki problem da recimo formiraju velike gradjevinske parcele,jer ima puno vlasnika,dovoljno da jedan nece i od realizacije nema nista.Umesto masivnih objekata sa velikim osnovama mislim da bi akcenat trebalo staviti na spratnost.Ne zaboravite da je radnicki u osnovi 27,28 metara puta petnaest.Tako nesto slicno i kula glavne poste.

Paralela je:
1. velicina parcele,
2. vecina ne zna da je prvi Zoned izgradjen na Bulevaru Evrope onaj do "Penthaus Zoneda" i ima iste gabarite kao Laguna.

Gradske vesti 21 nov 2016 19:12 #3455

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
kasko napisao/la:
djaso napisao/la:
kasko napisao/la:

Paralela je:
1. velicina parcele,
2. vecina ne zna da je prvi Zoned izgradjen na Bulevaru Evrope onaj do "Penthaus Zoneda" i ima iste gabarite kao Laguna.
Za parcelu sam ti rekao sta je problem.Da bi formirao gradjevinsku parcelu,pogotovo tako veliku,moras spajati komsijske parcele koje sigurno imaju puno vlasnika.Teorijski naravno da zvuci dobro,ali u praksi jako tesko izvodljivo.Stavise to gde je laguna su 3 parcele ja mislim,ali je sticajem okolnosti investitor uspeo sve da otkupi pa to sad deluje kao jedna celina.Planom su predvidjene koliko se secam tri zasebne parcele,zamisli da su uzela tri razliciita investitora.Ovako je ispalo bolje naravno,ali opet to je sticaj okolnosti

Gradske vesti 21 nov 2016 19:26 #3456

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Svoj komentar bih mogao da sažmem u " Hvala qurcu i Petru Dobrnjcu".

Svi smo mi spratovi!!!

Gradske vesti 21 nov 2016 19:29 #3457

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Još jedna verzija
Novi Sad mora u visinu

NE smemo Novi Sad, ograničenjem visine zgrada, zaustaviti da postane prava svetska metropola. Ovako za "Novosti" Dejan Kovač, predsednik Graskog odbora SDPS, predočava inicijativu za promenu Generalnog urbanističkog plana grada, kojom bi se investitorima omogućilo da grade nove objekte bez ograničenja visine.

Novi Sad je, u međuvremenu, postao važan finansijski centar, u kome sedišta imaju mnogobrojne kompanije.

- Da bismo privukli nove firme, koje će ulagati i realizovati investicije, koje gradu donose veliki profit, kojim se mogu realizovati veliki infrastrukturni, kulturni, socijalni i drugi projekti, moramo omogućiti izgradnju solitera - izričit je Kovač. - GUP treba generalno da omogući izgradnju visokih zgrada, a tačne uslove bi definisali Planovi detaljne regulacije.

Staro gradsko jezgro, pak, ukazuje Kovač, bilo bi izuzeto. Ne bi bilo visokih zgrada, recimo, u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj i u ulicama, koje im gravitiraju.

- U svim ostalim delovima grada trebalo bi omogućiti da se grade visoki objekti u skladu sa pravilima koja će postavljati grad i kojima moraju da se obezbede humaniji uslovi stanovanja i življenja, ali i da se dobije prostor za zelene površine, igrališta, parkinge... - naglašava Kovač.

PARADOKS ZA INVESTITORE

SADA imamo paradoks da može da se pojavi investitor, koji ima novca da podigne zgradu od 100 spratova, po uzoru na Pariz, Moskvu ili London - ukazuje Dejan Kovač. - Grad ne može da mu izađe u susret zbog urbanističkih pravila. Zašto bi grad sebi uskratio novac od koga može da podigne vrtiće, popravi bolnice, uredi sve škole...

www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:6359...vi-Sad-mora-u-visinu

Gradske vesti 21 nov 2016 19:40 #3458

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
od 20-30 solitera koliko ih je u NS niti jedan nije naružio sliku grada. Naprotiv soliteri daju urbani šmek gradu.
Ovo nije sigurno zato što je neko razmišljao kako bi lepo bilo da ns ima puno solitera. Ovo je interes neke kompanije (pretpostavljam Galens).
No bez obzira na to ako se lepo isplanira i ozakoni soliteri mogu biti samo plus u urbanizaciji grada.
Poslednja izmena: 21 nov 2016 19:41 od ranko su ns.
Zahvalnici: montana

Gradske vesti 21 nov 2016 19:58 #3459

• nani021
  • nani021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 89
  • Primljenih Zahvalnica: 39
E ovakvo lupetanje davno nisam čuo!

Prvo, kada takvu temu pokrenu drugorazredne stranke i trećerazredni političari poput ovog ćelavog, onda to ima za cilj samo lupetanje i skretanje pažnje javnosti sa nečeg drugog, ili prosto samo skretanje pažnje na svoje postojanje.

Drugo, ovo je ozbiljna stručna tema, koja nije ni za ovakve likove ali ni za forume.

To da li ovakvih stvarima, grad postaje urban manje ili više, napisano je mnogo knjiga. Svetska metropola Novi Sad nikada neće biti, niti treba da bude a i nema uslova da bude. I ne treba! On treba da bude moderan, urban srednjoevropski grad koji sada ima šansu za potpuno ili delimičnu urbanu transformaciju na krilima Prestonica mladih 2019 i Kulture 2021. Ovo šuketanje sa soliterima je mlaćenje prazne slame.
U NS to nema ko da finansira, nema uglavnom ko ni da isprojektuje niti sagradi na način da bude kako bi trebalo, moderno tehnološko rešenje.

Zar mislite da je ovaj ćelavi , nešto ozbiljno uradio u životu što bi ga kvalifikovalo da daje ovakve izjave i da uopšte on pravi ocene (ili njegova kombi stranka) o gradu i njegovim vrednostima. Al islažem se da su ovakve izjave i ovakvi likovi jako opasni. Takve greške su jako opasne i uglavnom nemaju ispavki posle.
Zahvalnici: Duja

Gradske vesti 21 nov 2016 20:54 #3460

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
^^ @nani021

Sve je za forum, ova diskusija ne može da škodi. Pa, to je i poenta foruma, zar ne? :)

Moramo da shvatimo koliko je naše nasleđe ove, 2016. godine, maleno, čak i mizerno u srednjeevropskim okvirima. Ne ulazeći u razloge za to, jer vreme niko ne može da vrati. Pola trga, Tvrđava i nekoliko ulica u centru su ništa u poređenju sa mnogim srednjeevropskim gradovima koji imaju čak i nekoliko puta manje stanovnika. Novosađanin sam, smatram ovaj grad najboljim za život u Srbiji, sigurno je i među 5 najboljih mesta za život u ex-YU, ali sam i realan. Ne treba graditi na mestu Gradske kuće, ne treba rušiti Zmaj Jovinu, ne treba graditi na Tvrđavi, ali ne treba ni plakati za čardakom ili udžericama u centru. Pobogu, ovo je grad od skoro pola miliona stanovnika, ko hoće da gleda čardak i udžericu može da se provoza do bil kog sela u okolini.
Zahvalnici: ranko su ns, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija, Blavak
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru