kimi napisao/la:
Ljudi..a meni posle neko kaze da ja sanjarim u vezi tramvaja...
Novom Sadu fali urbanog duha! Eto sta najvise fali,fali ono da i kad je dobro mora jos bolje a pogotovo kad nesto/nista ne valja!
Pa nas ,verovatno i nas gradonacelnik zajebava a i sama drzava!
Novi Sad +- 400.000 ljudi ,grad na Dunavu pored auto-puta..ups sorry nema ovde auto-puta! Da ..i to nam fali...
Aaamm .. kacka petlja? Pf.. nekad poznata po "damama" a sad po tome da nesposobni lezilebovici ne mogu za vise od godinu dana da zakrpe nadvoznjak!
Ai onaj kod auto..o da..nemamo mi auto-put...
Imamo FK Vojvodinu kojoj pred celoj domacoj javnosti kradu eventualno osvajanje nacionalnog kupa a mi cutimo! A nema veze...i onako je 80% grada cigansko-grobarsko drustvo,tako da su CZ i PAR ponos Novog Sada!
Grad je vlasnik stadiona i treba jos jedno 34god. da ga dovede u red,a pa da..imamo mi i tvrdjavu! Ponos grada..koji se raspada i gde je lakse odrzati neki polu-narkomanski festival(da se razumemo NISAM protiv EXITA nego samo protiv muzike koja dominira tamo) nego obonoviti nesto sto nema ni jedan drugi grad na svetu! A o gradicu i da ne pricamo..
Izuzetan smo grad, ali samo u nasim mislima.
1. Novom Sadu nikako ne fali urbanog duha. Naprotiv. Rekao bih da je više prisutan nego u BG-u, koji je po meni selo od milion i po stanovnika (moje lično mišljenje, možete se složiti ili ne, zasnovano na odličnom poznavanju BG-a i životu i radu u istom). Naravno, uvek možemo da fantaziramo kako su na zapadu neke stvari bolje rešene, ali moramo shvatiti da živimo u zemlji Srbiji, koja je tu gde jeste, i u takvoj nesretnoj situaciji NS izvlači skoro pa ono najbolje što je u mogućnosti. Moja ocena je, dobro, može i mora bolje, ali daleko od lošeg.
2. Otezanje sa određenim projektima je bezveze, svi će se složiti sa tim, ali ni to ne može toliko uticati na kvalitet našeg grada. Niti je neko ogromno poboljšanje ako se završi, niti je katastrofa ako budu otezali još 5 godina sa npr. Kaćkim mostom. Ja bih se više jedio kada bih sa jednog kraja grada na drugi putovao sat-dva, kada autobusi ne bi dolazili na vreme, kada bih živeo u gradu u kojem vlada kriminal, kada ne bih bio u situaciji da studiram u mom gradu, itd...
3. Ne bih rekao da 80% ljudi u NS-u navija za CZ i PAR.
Neke statistike koje sam gledao govore totalno suprotno.
Da smo pokradeni - jesmo. Da smo ispali smešni kad smo ispali od Luksemburžana - takođe jesmo. Jbg, takva je situacija u našem fudbalu, on je odraz društva u kojem vlada mafija, u kojem državne firme, koje dižu cene usluga svake godine, sklapaju milionske sponzorske ugovore sa CZ i PAR, itd... Ja sam, iskreno, srećan što je u ovakvoj situaciji Vojvodina skoro pa ravnopravna sa Beograđanima.
4. Na koju konkretno muziku misliš kada pričaš o Exit-u? Realno, ne postoji žanr kojeg tamo nema.
Ja ga nisam posetio, takođe zbog muzike
, još od 2004-te. Šta ću, malo je bilo kvalitetnog metala, HC-a i punka od početka festivala (mnogi i tu muziku karakterišu kao narkomansku
), a brzo mi je dosadio kao događaj. Ali, ipak mislim da je odlična stvar koja je stavila NS na turističku mapu ovog dela Evrope. Ne želim da branim festival, kritikovao bih ga zbog hiljadu stvari, ali NS bi bio dosta siromašniji bez istog.