zarns napisao/la:
Dakle, Levi 9, deo devastacije centra (isti vlansik sad rusi kuce iza ove zgrade i zida sklameriju, plus da vas podsetim njegov kran je zauzeo ulaz u Laze Teleckog blokirao prolaz vatrogascima..dakle sramota), Radijator, jedno unisteno na arhitektonskom projektu dobijeno resenje, koje ama svi Novosadjani zovu Radijator i spominju uvek kao primer kako zgrada ne treba da izgleda, plus deo je sire devastaciej centra, i Aleksandar Bulevar Centar, objekat koji je prevelik za tu lokaciju, plus jasno je vidi da je i promasena inevsticija jer je i dalje najveci broj stanova prazan. Plus totalo je ruzna i izlgeda ko debeli covek zategnut kajsom koji samo sto nije pukao.
Toliko od mene.
A sta je to bilo iza Levi 9 zgrade? Seca li se iko?
Za postavljanje krana na tom mestu, siguran sam da je morao imati dozvolu za zauzece javne povrsine. Kolika god dzamahirija bio ovaj grad, bar se takve stvari ne rade stihijski. Dakle, on je trazio, a neko nadlezan i nije morao da mu da dozvolu. Ali jeste!
Ja je ne zovem Radijator. A ovdasnji sam
mislim da dobar deo strucne javnosti takodje ne smatra ovu zgradu "Zlocinom". Naprotiv. A to sta babe na pijaci pricaju, mislim da je tema za neki tabloid, a ne ovaj forum.
Edit: Moj predlog bi bila ona mala poslovna zgradica u jos manjoj ulici u zaledju Dunavske (kraj Ilije Ognjanovica, pa desno, cini mi se Ise Bajica), crvena opeka, dosta stakla, brisoleji... savremeno+tradicionalno+ispostovan tabakovic preko puta=bombonica (u onom kosmarnom nizu prema Lupusu).