nsblues napisao/la:
Ako mislis na mene ja nisam pravoslavac(orthodox). Sto se mene tice ,licno,nek u svakoj uluci u Novom Sadu nikne,najmanje jedan a moze i vise tih kosmopitskih centara.
Ako je u pitanju stav, to nije moj stav, mada nekom nema logike i ne treba objasnjavati da se stvari ne desavaju samo od sebe,tako kako lakomisleni misle, vec sam naveo sta citam po novinama, a odmah i potvrda istog.
vidim da ste svi +1,+1 ,pa lopatu u ruke pa pomozite ljudima, a ne ono kao ja sam za malo da posmatram sa strane,pasivno. to je nepravedan odnos /neiskeren ako ste stvarno ZA, kao sto kazete da jeste.
Ajde sto bi rekli, ne seri. Ja ljude podrzavam, ali nemam vremena da odem i da im fizicki pomognem, niti iskreno imam razloga. Muslimani su usko vezana zejdnica, i ima ih na projkektu sigurno mnogo vise nego sto je potrebno. Moja podrska je u tome sto ih ostavim na miru da rade sta hoce sa svojim zivotima i da razvijaju svoju zajednicu bez straha od odmazde, i pokusavam da sirim toleranciju prema njima, kao i svakoj drugoj verskoj zajednici. U Srbiji je to danas retkost.
Steve McQueen napisao/la:
Ovde se religija nikad nije smatrala problemom. Stotinama godina su pravoslavci ziveli sa katolicima, protestantima, unijatima, jevrejima, muslimanima.... Oko religije se ovde nije ratovalo i nadam se da nece.
Bravo! To je upravo ono sto ja govorim ljudima, ali mnogi to jednostavno nece da shvate.