Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 14:28 #161

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
SSJ5 napisao/la:
Hteo sam da kazem da treba postaviti realnije ciljeve i menjati plan regulacije, tj dati da gradi nekom ko ima sta da gradi, i kome treba zemljiste.

pretpostavljam da misliš "dati nekom ko ima šta da gradi pod uslovom da nije pravoslavna crkva. To zabraniti

Taj tvoj stav "dati da gradi onome ko ima a ne po urbanističkom planu je totalno pogrešan (blago rečeno). Pa Veternik, Klisa, su građeni van plana tj po principu dati onome ko ima neka gradi. :gaah:
SSJ5 napisao/la:
Nekoliko puta sam, kada se spominjalo gradjenje dzamije u Novom Sadu, prisustvovao planovima da se baci zaklano prase na temelje.

ovo sam siguran da lažeš, ti na skupove pravoslavnih vernika i to na one na kojima se odlučuje o nečemu, ne ideš.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 14:44 #162

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
ranko su ns napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Hteo sam da kazem da treba postaviti realnije ciljeve i menjati plan regulacije, tj dati da gradi nekom ko ima sta da gradi, i kome treba zemljiste.

pretpostavljam da misliš "dati nekom ko ima šta da gradi pod uslovom da nije pravoslavna crkva. To zabraniti

Taj tvoj stav "dati da gradi onome ko ima a ne po urbanističkom planu je totalno pogrešan (blago rečeno). Pa Veternik, Klisa, su građeni van plana tj po principu dati onome ko ima neka gradi. :gaah:
Zato sam rekao menjati plan regulacije. Znaci mora sve ici kroz legalne tokove, i ne moze se graditi divlje ko na Veterniku. Kao sto rekoh pravoslavih crkvi nam vise ne treba. Imamo ih previse. Zvrje prazne skoro tokom cele godine.
ranko su ns napisao/la:
ovo sam siguran da lažeš, ti na skupove pravoslavnih vernika i to na one na kojima se odlučuje o nečemu, ne ideš.
Ranko, ti ocigledno hoces da me napravis lazovom. Da li sam ikada rekao da sam bio na skupu pravoslavih vernika? Govorio sam o drustvenim okupljanjima i o mentalitetu nasih ljudi.

Znas sta ranko? Pocinjes da mene licno tesko vredjas, a ja tebe nikad ne bih vredjao, jer te postujem kao NSbuildera.
Poslednja izmena: 29 okt 2012 14:46 od Yokai.
Zahvalnici: ranko su ns

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 15:21 #163

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270

Znas sta ranko? Pocinjes da mene licno tesko vredjas, a ja tebe nikad ne bih vredjao, jer te postujem kao NSbuildera.

Nisi jedini
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Zahvalnici: Yokai

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 15:21 #164

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ja tebe ne želim da uvredim ali ti ne verujem da ideš na takva okupljanja.
Dobro ajde bio si na nekom sastanku gde predlažu da bace prase na temelje džamije i šta si radio. Jel si reko "Pa bre ljudi vi grešite, nemojte da lupetate". Ili si ćutao.
Ja znam da pravoslavna crkva nema metod bacanja prasadi po temeljima. Oni idu na praštanje i mir Božji.

Ja i dalje tvrdim da si izmislio to, blago rečeno. A i da si bio i čuo od neke budale takav predlog, to nije stav pravoslavne crkve. A ti ga poturaš pravoslavnim vernicima.
Ti vređaš a ne ja.

E sad to dali ima puno pravoslavnih crkava ili ne reći ću jedno: Ima ih manje od ostalih verskih objekata u NS.

Da se razumemo ja mislim da su verske zajednice interesne zajednice, ali to mi ne daje za pravo da bi neke zabranio a da bi neke dozvoljavo.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 15:29 #165

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
Nekoliko puta sam, kada se spominjalo gradjenje dzamije u Novom Sadu, prisustvovao planovima da se baci zaklano prase na temelje.

Kojim to planovima si prisustvovao. Pretpostavljam da misliš na skupove a ne planove. Ko je to organizovao, gde i zašto si ti bio tamo. Koja je tvoja uloga u tome. Jel su to bili vernici, možda su to bili katolici, možda jevreji (oni ne voli islam). Tvoje reči aludiraju da su neki pravoslavci planirali da bace siroto prase i da si ti više puta prisustvovao takvim okupljanjima.

Ja nikad nisam prisustvovao takvim "planovima", tj skupovima. Niti bi prisustvovao. I nikad nisam pričao kako neki štatijaznam planiraju zla dela.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 15:41 #166

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
ja tebe ne želim da uvredim ali ti ne verujem da ideš na takva okupljanja.
Dobro ajde bio si na nekom sastanku gde predlažu da bace prase na temelje džamije i šta si radio. Jel si reko "Pa bre ljudi vi grešite, nemojte da lupetate". Ili si ćutao.
Ja znam da pravoslavna crkva nema metod bacanja prasadi po temeljima. Oni idu na praštanje i mir Božji.

Ja i dalje tvrdim da si izmislio to, blago rečeno. A i da si bio i čuo od neke budale takav predlog, to nije stav pravoslavne crkve. A ti ga poturaš pravoslavnim vernicima.
Ti vređaš a ne ja.

E sad to dali ima puno pravoslavnih crkava ili ne reći ću jedno: Ima ih manje od ostalih verskih objekata u NS.

Da se razumemo ja mislim da su verske zajednice interesne zajednice, ali to mi ne daje za pravo da bi neke zabranio a da bi neke dozvoljavo.
Ranko, ja nisam uopste rekao da je bio pravoslavni skup, ali su ti ljudi su Srbi koji se mahom izjasnjavaju kao pravoslavni vernici (kao sto se vecina Srba, jelte izjasnjava), i to u mom okruzenju. Ne mozes da verujes da poznajem ljude koji me zovu na rodjendane, krstenja, svadbe itd...? Naravno da to nije stav pravoslavne crkve. Mislio sam da sam se jasno izrazio. Sad ja treba da kazem da ljudi lupetaju sto hoce da skrnave dzamiju, pa da dobijem batine zato sto podrzavam muslimane? Ti si stavio meni reci u usta, i tim napravio uvredu. Znaci nema nikakve veze sa pravoslavnim okupima kao sto si ti rekao, nego sa time sto mnogi nasi ljudi nece da dopuste da se uopste gradi dzamija. Ti meni ne moras verovati Ranko, i ako nisi spreman da poverujes da takvi ljudi postoje u ovoj drzavi i ovom gradu, ova rasprava je bila totalno besmislena.

Sto se tice pravoslavih crkava, ja mogu reci ono sto vidim i ono sto mi je rekao profesor veronauke jos davnih dana, a to je da su prazne veci deo godine. I da zato nema potrebe za gradnjom novih. Vise puta sam rekao ovde da crkva moze te pare da udeli siromasima ili za gradnju kuca vernicima koji nemaju gde da zive (ima crkva jelte, puno zemlje). To su po meni bolje utrosene pare u ovom trenutku. Moze ce u buducnosti trebati jos pravoslavnih crkava. Verovatno hoce u daljoj buducnosti kako grad bude rastao. Ali sada apsolutno nema potrebe.
ranko su ns napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Kojim to planovima si prisustvovao. Pretpostavljam da misliš na skupove a ne planove. Ko je to organizovao, gde i zašto si ti bio tamo. Koja je tvoja uloga u tome. Jel su to bili vernici, možda su to bili katolici, možda jevreji (oni ne voli islam). Tvoje reči aludiraju da su neki pravoslavci planirali da bace siroto prase i da si ti više puta prisustvovao takvim okupljanjima.

Ja nikad nisam prisustvovao takvim "planovima", tj skupovima. Niti bi prisustvovao. I nikad nisam pričao kako neki štatijaznam planiraju zla dela.
Izvini ranko, mozda sam se pogresno izjasnio. Jednom se siguno secam da je bilo posle sestrine svadbe (ne rodjene). Znaci, nisu nikakvi tajni skupovi. Ljudi sedeli za stolom i zapocela tema o muslimanima. Drugi put je bilo kada sam bio (ako se dobro secam) pred kraj srednje skole, kod drugara i tada se trebala graditi dzamija negde u gradu, nisam siguran gde. Tada mi je drugar jedan ispricao kako su oni u Bosni, kad god se trebala graditi dzamija, zaklali prase i nosili ga do temelja dzamije, i tu ga bacili. I dosta njih je mislilo da je to sasvim ok ideja. Ovako iz secanja je to to.
Poslednja izmena: 29 okt 2012 15:47 od Yokai.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 16:25 #167

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa ja tebe citiram, ne poturam ti.
citirao sam i predsednika Islamske zajednice u NS koji kaže da ne treba da se gradi džamija u Adicama.
I ja tvrdim da ne treba da se gradi džamija u Adicama. Zašto: Nije po urbanističkom planu.
Ali ako je crkva na Detelinara u Urbanističkom planu onda sam za poštovanje istog. Nisam protiv gradnje te crkve samo zato jer je pravoslavna.

E sad da li je puno ili malo pravoslavnih objekata. Reći ću nešto: Najlepši su gradovi sa puno verskih objekata. Prag ih ima na stotine, Sarajevo ima oko 100 džamija, Kijev na stotine pravoslavnih hramova, Rim katoličkih. U New Yorku ima predivna pravoslavna crkva na Menhetnu. Gde je puno različitih verskih objekata ti gradovi su lepši.

da rezimiram: ti si napisao ovo
Da je ovo pravna drzava, sad bi tu dosli bageri i porusili. Al ne, to je crkva, to ne sme da se dira. Da je dzamija rusili bi je pa da ima ne znam mi ja koliko dozvola.

Ja to nikad ne bi napisao za neku katoličku crkvu. I nikad ne bi tvrdio da bi mi odma porušili džamije. Jer su takve tvrdnje uvredljive i netačne.

ovo je moj poslednji post po ovom pitanju.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 16:37 #168

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
pa ja tebe citiram, ne poturam ti.
citirao sam i predsednika Islamske zajednice u NS koji kaže da ne treba da se gradi džamija u Adicama.
I ja tvrdim da ne treba da se gradi džamija u Adicama. Zašto: Nije po urbanističkom planu.
Ali ako je crkva na Detelinara u Urbanističkom planu onda sam za poštovanje istog. Nisam protiv gradnje te crkve samo zato jer je pravoslavna.

E sad da li je puno ili malo pravoslavnih objekata. Reći ću nešto: Najlepši su gradovi sa puno verskih objekata. Prag ih ima na stotine, Sarajevo ima oko 100 džamija, Kijev na stotine pravoslavnih hramova, Rim katoličkih. U New Yorku ima predivna pravoslavna crkva na Menhetnu. Gde je puno različitih verskih objekata ti gradovi su lepši.

da rezimiram: ti si napisao ovo
Da je ovo pravna drzava, sad bi tu dosli bageri i porusili. Al ne, to je crkva, to ne sme da se dira. Da je dzamija rusili bi je pa da ima ne znam mi ja koliko dozvola.

Ja to nikad ne bi napisao za neku katoličku crkvu. I nikad ne bi tvrdio da bi mi odma porušili džamije. Jer su takve tvrdnje uvredljive i netačne.

ovo je moj poslednji post po ovom pitanju.
Ok, bio sam malo nagao kada sam rekao da je treba porusiti, i za to se izvinjavam. A sto se tice dzamija rekao sam da je bilo figurativno i objasnio sam zasto (veoma iscrpno rekao bih). I rekao sam zasto sam protiv gradnje dodatnih pravoslavnih crkava. Po mom misljenju, ima ih vise nego dovoljno (A da ne pricamo koliko prelepih pravoslavih bisera barokne i renesansne aritekture ima na Fruskoj gori), a mnogi vernici nemaju krov nad glavom i hleba da jedu. Tako da bi to trebao biti prioritet crkve, umesto gradnje dodatnih crkava barem po meni (koje su po koji vec put ponavljam) prazne veci deo godine.

Eto, kao sto rekoh ranko, postujem te, i ova rasprava nece promeniti moj dosadasnji stav prema tebi. Ako je promenila tvoj stav prema meni, zao mi je, ali tu ne mogu nista.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 16:49 #169

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Treba sve srušiti.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 17:28 #170

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
bitno je da nema zle namere. :cheers:

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 17:36 #171

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Religija je razlog za mnoge ratove i bas zbog toga pesma od John Lennona - Imagine treba da bude obavezna u osnovnoj skoli.

a moze i ova obrada

Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...
Poslednja izmena: 29 okt 2012 17:36 od Otis Driftwood.
Zahvalnici: kimi

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 20:06 #172

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Juuu al ste zapenili..`ble vas crkve..
Iskreno meni religija ide na onu stvar,i svaki novi objekat istih mi ide na ganglije!!!!

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 29 okt 2012 22:19 #173

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Izvinjavam se svima sto je tema ispamovana. Na vecini foruma bismo za ovo popili po ban. Tako da se apsolutno necu buniti ako to bude slucaj.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 09:30 #174

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Malo me strah da kacim, ali sta sad, jednom se zivi!
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Dukelander, ranko su ns, SZPDNEVEN

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 09:38 #175

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
mrnjavi napisao/la:
Malo me strah da kacim, ali sta sad, jednom se zivi!

oho, vidljiv napredak!
Jel' te strah s neba ili od forumaša? :troll:

Nego, osmougaoni toranj sa rombičnim prozorima shall be interesting.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 09:54 #176

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Madrfakin gad!
Poslednja izmena: 05 dec 2012 22:42 od TurboMaximus.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 10:38 #177

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 11:07 #178

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ko ovo gradi? Hobiti?
Poslednja izmena: 05 dec 2012 11:07 od kasko.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 13:48 #179

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Ajao :pinch:
Poslednja izmena: 05 dec 2012 13:48 od limanac.

Odg: Sakralna arhitektura, crkve i drugi verski objekti 05 dec 2012 14:43 #180

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Auuuuu sunce ti poljubim
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru