Ne mislim da je treće rešenje nešto posebno avangardno, pre mislim da je mnogo kreativnije i maštovitije prvo rešenje. Moj pristup ovome je drugačiji. Most i hotel mogu da povuku interes za tu lokaciju, koja ima poencijal i koja je neiskorištena. Luka neće doveka biti tu, cek kompleks Petra Drapšina će isto da se sklanja, zatim i stara azotara, sad je samo pitanje šta će se i kako duž kanala sve graditi? za sad gradnja u gradu je monotona i šablonska. Zgrade na Novoj Detelinari su kao preslikane sa Grbavice ili Petrovaradina. Po meni, različiti delovi grada trebaju da imaju specifične sadržaje i izgled i da budu prepoznatljivi. Prvo rešenje teško da bi povuklo takvu gradnju, koja bi imala i šarma i duha i bila estetski i kulturološki zanimljivija i izgledom i sadržajima. Jednostavno, investitori nemaju za to sluha. Ali Dubai stil razmetanja može da potakne elitniju zgradnju i ako neko već skupo plaća kvadrat u "baštama" i "palatama" koje su tip zgrada u kojima u inostranstvu se nalaze socijalni opštinski stanovi i gde nije kvalitet života koji neko skupo plaća, taj neko bi onda platio kvadrat za nešto mnogo bolje blizu novog mosta i hotela. Luka može da postane nagurani skup zgrada gde ljudi loše žive, ili manje stanova, ali malo skupljih gde neko bolje živi. Čisto zato mi se dopada treće rešenje, jer je realno isplativije, po mojoj proceni, za taj deo.