Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Razni predloženi projekti

Razni predloženi projekti 30 mar 2015 20:40 #261

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
bla bla bla....

kostenlose bilder
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Blavak

Razni predloženi projekti 31 mar 2015 11:09 #262

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
^^ Kako autonomasi to nikad nisu dali B) :troll: Svugde ih ima, al nece u glavnom gradu :D

Razni predloženi projekti 19 apr 2015 21:00 #263

• Oniks
  • Oniks's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 195
  • Primljenih Zahvalnica: 909
Zahvalnici: Blavak

Razni predloženi projekti 14 maj 2015 15:20 #264

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Posto je ranzirna stanica pod zastitom sad, a i grad kao planira da kupuje zemlju oko nje, resio sam da vam pokazem koliko je objekata trenutno nakarikirano na istu i na sta to lici. Sledeci put cu uslikati i trenutno stanje ostatka ranzirne. Nisam mogao sad jer je zabranjeno slikanje, a portiri su bili na suprotnoj strani.

Sve u svemu:

Imajte u vidu da je ovo samo jedna polovina ranzirne.
Poslednja izmena: 14 maj 2015 15:21 od Yokai.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, limanac, ranko su ns, TurboMaximus, Brane, Novajlija, Blavak, Bogdus

Razni predloženi projekti 14 maj 2015 21:02 #265

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1241
  • Primljenih Zahvalnica: 1666
mnogo manja hala u majncu

www.lokhalle-mainz.de/

i sta sve moze od starih fabrika hala iu sl da se uradi kad se ima ideja i para

www.location-award.de/die-award-bewerber...der-industriekultur/
Zahvalnici: Yokai

Razni predloženi projekti 14 maj 2015 21:52 #266

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Sreća da je ranžirna stavljena pod zaštitu, objekata koji su dograđeni da se ona ne bi srušila. :troll:

@sergio lepo si to napisao kad se ima novca, ideje nam kao što znaš ne manjkaju. Treba još par detalja uključiti, ali kao što ti i svi ostali znate, nema "političke volje".

Razni predloženi projekti 15 maj 2015 09:04 #267

• naopako
  • naopako's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 9
  • Primljenih Zahvalnica: 11
čitam pre neki dan intervju sa direktorom ns sajma i na kraju kaže čovek ovo:

koliko je uopšte realno da se ovako nešto uradi? mislim, kontam da lupeta pred izbore ali da li je već ranije bilo govora o ovome od strane nekih drugih ljudi?

Razni predloženi projekti 15 maj 2015 10:07 #268

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Mislim da uopste nije realno, ali takodje mislim da bi bilo dobro (bez Master Centra, naravno. Njega treba ostaviti gde je). Juce sam prolazio kroz bolnicu i osetio se jak smrad stoke sa sajma.
Zahvalnici: naopako

Razni predloženi projekti 31 avg 2015 22:26 #269

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Ove nove informacije nismo propratili, vest je od 22. avgusta, ali nema veze... :P

voice.org.rs/sprema-se-novo-urbanisticko...stavanje-novog-sada/

Razni predloženi projekti 01 sep 2015 00:14 #270

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5687
  • Primljenih Zahvalnica: 8894
Nisam mogao da citam koliko je iritantno i tendenciozno napisano, a i nastavlja se s tom anti-kampanjom i ovih dana :dunno:

Razni predloženi projekti 01 sep 2015 06:59 #271

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Postojao je i bolji način da se sve to uradi.
Npr. objaviš kupio sam lokaciju i sad raspisujem konkurs.
Onda se dogovoriš sa ljudima iz struke da se to obavi profesionalno, usput se možda i glasa za predloge samih gabarita objekta itd.

I onda umesto da na frku probaš da promeniš PDR i na frku kupiš lokaciju i sve to, pa te jure nevladine i strukovne organizacije, pojedinci i građanske grupe, imaš kampanju za svoj objekat.
Još jedna stvar. Meni se ne sviđa da na tom mestu uopšte bude stambena zgrada, bilo koje veličine. Dakle isključivo poslovna namena.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 01 sep 2015 07:00 od Dukelander.
Zahvalnici: ranko su ns, Yokai, Sasa, TurboMaximus, Blavak, Billy

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 11:31 #272

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Otkriven je nacrt solitera u centru.

Prilog Soliter.jpg ne postoji

Prilog soliter1.jpg ne postoji

prenosi radio 021 odakle sam i preuzeo fotografije
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Galens-ot...ntru-Novog-Sada.html
Zahvalnici: Dukelander, limanac, Sasa, TurboMaximus, Novajlija, Bogdus

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:01 #273

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 476
  • Primljenih Zahvalnica: 1503
Sledeće godine gradnja solitera od 13 spratova - u centru Novog Sada

Firma "Galens invest" najavila je da će sledeće godine početi gradnju 13-ospratne zgrade kod Glavne pošte, na mestu sadašnjeg parkinga, predstavivši ujedno idejni projekat zgrade.

Galens planira da sagradi višespratnicu od 45.000 kvadrata, a procenjena vrednost investicije je 50 miliona evra. Direktor "Galens invest" Aleksandar Galić kaže da će čim stignu sve dozvole, a to će biti krajem godine, krenuti radovi na gradnji ovog stambeno-poslovnog kompleksa.

- Atraktivno zemljište u najstrožem centru Novog Sada kupili smo od Erste banke i na njemu se trenutno nalazi parking. Ovih dana privodimo kraju zatvaranje finansijske konstrukcije, a sami gabariti zgrade još nisu precizno određeni, tim pre što planiramo da ih definišemo kada dobijemo precizne uslove, odnosno, kada se završe poslovi oko izmene regulacionog plana ovog dela grada - naveo je Galić.

www.novisadinfo.info/2015/09/sledece-god...-solitera-od-13.html

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:04 #274

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 476
  • Primljenih Zahvalnica: 1503
Zahvalnici: Dukelander, djaso

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:16 #275

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Nemam nista protiv te zgrade od 13 spratova,bolje nek se pozabave brzinom izdavanja gradjevinskih dozvola,korupcijom raznoraznom na putu do iste!Na bulevarima,pogotovo gde su predvidjeno slobodnostojeci objekti bi dozvolio spratnost uslovljenu jedino statickom stabilnoscu zgrade!Ne vidim zasto ne bi tako bolje bilo!Red bi bio da NS postane moderan grad,jer ima investitora koji zele da grade vise objekte,a ne palanka sa palanackim mentalitetom!Vidim da je Leo Nesic najbucniji protiv izgradnje ovog objekta,a nije bio dok je sebi dizao spratnost,a drugima vracao projekte bez ikakvog zakonskog osnova!Investitor sedi u komisiji za planove?!To je po meni mnogo veci problem!

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:41 #276

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Pretpostavio sam, nadao se, da će viši deo biti tu gde je i na slici. To mogu da progutam.
Deo na uglu deluje preglomazno. Već me dovoljno nervira to što je pošta bezvezno poluzaklonjena otpatkom banke. Da mene neko pita stara fasada (možda i šalter sala) bi bila preseljena petnaestak metara u rikverc ili ukoso. To bi otvorilo i vidik ka pošti i sam ugao. Rešenje sa slike nadograđuje već nakaradno stanje.
Kao alternativu vidim, u približnim gabaritima bivše banke, inoviran ugaoni deo, s prolazom od Interservisa ka Železnočkoj. Drugi deo uličnog dela objekta bi mogao da nastavi stepenasti niz u M. Pupina, zadržavajući pravac, čime bi nasilje nad postojećom vizurom bilo umanjeno. Kad bolje razmislim, kula deluje potpuno benigno. Mogla bi da bude i nešto viša.
Infrastukturni problemi su uvek rešivi nametanjem odgovarajućih uslova investitoru. Tu sam već skeptičniji.
Poslednja izmena: 07 sep 2015 12:45 od TurboMaximus.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, Dunavski, Brane

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:43 #277

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
Priznajem da ne izgleda toliko strašno koliko sam zamislio.
Parcela jeste izgrađena 90%, i index izgrađenosti jeste 500% ali očekivao sam strašnije nešto.

Ovako na prvi pogled zamerke:
- najviši objekat se nalazi na mestu sporednog objekta tj. šupe, umesto na frontu. Ujedno, taj objekat mi i najmanje smeta jer je jednostavan i mala je šansa da će biti gadan.
- bočni traktovi se nikako ne nadovezuju na postojeće visine venaca objekata na koje se naslanjaju. Da su viši za jedan sprat od postojećih, pa da se može izvući kao neka nadstrešnica i povučeni sprat (onako kako i jeste ali dva sprata niže) to bi moglo i pristojno da izgleda. Inače u principu nemam ništa protiv njih.
- budžica na samom kraju objekta u železničkoj izgleda kao neka ilegalna nadogradnja
- šta se događa sa spomenikom i ostacima kripte jermenske crkve?
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Zahvalnici: Dunavski, Brane

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 12:58 #278

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Na mreži
  • Administrator
Da ne bismo pisali na dva mesta o ovome, sve sam skupio na gomilu, mislim da je ova tema prigodna za priču.
Zahvalnici: limanac, Blavak, ZoxInTheBox

Razni predloženi projekti 07 sep 2015 13:09 #279

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Uh pa ogromno je to, 45000 metara kvadratnih, poredjenja radi, Aleksandar bulevar centar ima 52000, a Zoned 25000 kvadrata. Samo da ne bude na kraju taj kompleks ofarban u retardiranu zelenu boju.

Gradske vesti 07 sep 2015 13:19 #280

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
@Djaso
ne cini 13 spratova moderan grad. Eno dobili smo moderan hotel u blizini, "radijatorku", pa nismo postali moderan grad

GUP bi trebalo da je svetinja, ustav jednog grada. Mi menjamo GUP kako se kome prohte i kako ko plati.

E sad na stranu vizuelni efekat, infrastrukturni problemi u najavi i ostalo o cemu je vec dosta receno

stambeni deo kompleksa = zatvaranje terasa, klime na fasadi, ves i pelene na uzetu. Ovo grad NE MOZE da spreci.
poslovnih kvadrata ima viska u gradu. Aleksandar na bulevaru je prazan, "Poslovni Prostor" ima nezakupljenog prostora u neposrednoj blizini, u zgradi izmedju DDOR-a i Singidunuma.

45000 kvadrata na ovo:
Poslednja izmena: 07 sep 2015 13:26 od Billy.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru