Cookie napisao/la:
Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Pa problem je sto je ovo naselje pravljeno za ljude koji nemaju reseno stambeno pitanje i to sto mnogi nemaju ni prebivaliste u Novom Sadu a dobili su stanove.
Ako je tebi to ok, onda nista. Izvini sto sam pisao.
Dobijali su stanove pre mnogo vremena i na Limanima. Nekom je srušena kuća na Podbari, pa je dobio tri stana kada je počela masovna gradnja. Možda i oni izdaju sve to, sram ih bilo. A, još gore ako im pradeda nije rođen u Novom Sadu. Nemojte te dvostruke aršine.... Student iz Bijeljine mi je super ako mu izdam stan za 300€, ali je prljavi dođoš ako nemam svoj stan.
Ništa lično, ali pročitao sam desetine ovakvih komentara u temi (ne samo tvoje postove), i morao sam reagovati. Ovo je prvi put u poslednjih 30-40 godina da se gradi na ovakav način. Jednom policajcu je to bio ceo radni vek, a neko je juče ovo dobio i rešio je stambeno pitanje, ili malo popunio budžet. Isto kao što je neko pre 50 godina kupio njivu i ta njiva danas vredi milione, a on je možda prodao istu pre 20 godina za vrednost dva stana u gradu.
Nije ovo loše, a meni je samo problematično to što su odabrali policiju i vojsku pre medicinskih radnika.
Ionako ovo neće poremetiti tržište nekretnina u gradu.
Niko normalan ne osporava nikome pravo da izdaje stanove. Ovde je reč o tome da su građeni stanovi koji su po povlaštenoj ceni nuđeni odgovarajućim državnim zaposlenicima. Ako je deo stanova uzet da bi se izdavao, to znači da neko prvi profit na stanovima koje nisu dobili neki drugi, a kojima trebaju da u njima oni žive sa porodicama. Ja recimo znam neke koji su u podstanarima i koji su konkurisali, ali nisu bili dovoljno brzi, ili šta već, da bi oni bili ti koji bi mogli da uzmu te stanove. Meni je tu problematičan način dodele stanova, zato što neko kome bi trebalo nije dobio, a neko drugi sada izdaje. To što neko dogovori sa investitorom da dobije za kuću i plac određen broj stanova je ugovor između vlasnika nekretnine i investitora. To nema nikakve veze sa ovim i ne može da se poredi. Ovo je između države i zaposlenih u vojsci, policiji, vatrogascima i službi bezbednosti gde ti nisu ustupili svoje kuće i placebe, već su kupovali po povlaštenoj ceni. I u redu je da dobiju povlaštene cene, ali je još više u redu da svaki stan bude naseljen onima koji time rešavaju svoje stambeno pitanje.