eegor84 napisao/la:
Ako se ne varam, sve kuce koje su renovirane u Gradicu i Almaskom kraju su obnovljene samo sa ulicne strane, bilo je tu objekata u mnogo gorem stanju pa nisu nikad pribegavali rekonstrukciji nego samo renoviranju. Dakle ako i drzava placa, neka placa deo koji se vidi sto i ima smisla, a ne da placaju unutrasnje radove i definitivno ne nadogradnju. Pogotovo po ovakvoj ceni i za instituciju koja vec sad ima i previse para i nekretnina da o tome ne mora nimalo da brine.Svestenici kao i svi ljudi trebaju negde da zive, ali to ne bi trebalo da je problem drzave (posao kao i svaki drugi, verujem da mnogi ovde rade mnogo bitnije i odgovornije poslove)
Ne znam koliko je dozvoljeno da se na ulicnoj fasadi dodaju jos dva ulaza, to skroz menja izgled zgrade ali ajde ako je zavod dozvolio onda je verovatno ok.
Разумем, наравно, и такав став, али шта је алтернатива? Да чекамо да се објекат уруши сам од себе? Такав пример имамо са оном вилом у Васе Стајића. Од ње на крају неће остати ни фасада, већ ће бити у потпуности срушена.
У медијима је ова прича представљена као да је неко из хира обуставио радове на реконструкцији и одједном, напрасно, изнео идеју о рушењу објекта и градњи новог, што уопште не одговара истини.
Градић сам дао као пример за начин финансирања, мада не знам да тамо постоји објекат који има проблем са статиком. Не верујем да би се надлежни оглушили о апеле уколико тај проблем постоји.
У случају Црквене општине, не би требало да буде надоградње, о томе је
neusatz! већ писао.