Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 09:44 #641

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
evo slike NS gradnje
Изградња станова смањена за 59,4 одсто

22. април 2012. | 11:31 | Извор: Танјуг
БЕОГРАД - Према броју грађевинских дозвола издатих у фебруару, у Србији је пријављена је изградња 531 стана, за 59,4 одсто мање него у истом месецу 2011, објавио је Републички завод за статистику (РЗС).
Просечна површина нових станова износи 70,6 квадратних метара.

Од укупног броја, 14,9 одсто станова биће грађено у зградама с једним станом, с просечном површином 127,5 квадратних метара (м2), а 76,6 одсто у зградама с три и више станова, а њихова просечна површина биће знатно мања и износиће 60,9 м2.

У фебруару је укупно издато 359 грађевинских дозвола, за 16,9 одсто мање него у фебруару претходне године, док је предвиђена вредност радова мања за 25,2 одсто.

Од укупног броја издатих дозвола, 72,4 одсто је за зграде и 27,6 одсто за остале грађевине.

Уколико се посматрају само зграде, 60 одсто односи се на стамбене и 40 одсто на нестамбене, док се код осталих грађевина највећи део односи на цевоводе, комуникационе и електричне водове, 73,7 одсто.

Предвиђена вредност радова новоградње у фебруару је 70,5 одсто од укупно предвиђене вредности радова.

Највећа грађевинска активност, забележена је у Граду Београду, на који отпада 40,3 одсто од предвиђене вредности новоградње.

Следе моравичка област са 12,6 одсто, сремска са 10,6 и нишка са 5,6 одсто, док се учешћа осталих области крећу до 3,8
одсто.

www,rtv,rs
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 22 apr 2012 09:45 od ranko su ns.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 10:36 #642

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
ranko su ns napisao/la:
evo slike NS gradnje
Изградња станова смањена за 59,4 одсто

22. април 2012. | 11:31 | Извор: Танјуг
БЕОГРАД - Према броју грађевинских дозвола издатих у фебруару, у Србији је пријављена је изградња 531 стана, за 59,4 одсто мање него у истом месецу 2011, објавио је Републички завод за статистику (РЗС).
Просечна површина нових станова износи 70,6 квадратних метара.

Од укупног броја, 14,9 одсто станова биће грађено у зградама с једним станом, с просечном површином 127,5 квадратних метара (м2), а 76,6 одсто у зградама с три и више станова, а њихова просечна површина биће знатно мања и износиће 60,9 м2.

У фебруару је укупно издато 359 грађевинских дозвола, за 16,9 одсто мање него у фебруару претходне године, док је предвиђена вредност радова мања за 25,2 одсто.

Од укупног броја издатих дозвола, 72,4 одсто је за зграде и 27,6 одсто за остале грађевине.

Уколико се посматрају само зграде, 60 одсто односи се на стамбене и 40 одсто на нестамбене, док се код осталих грађевина највећи део односи на цевоводе, комуникационе и електричне водове, 73,7 одсто.

Предвиђена вредност радова новоградње у фебруару је 70,5 одсто од укупно предвиђене вредности радова.

Највећа грађевинска активност, забележена је у Граду Београду, на који отпада 40,3 одсто од предвиђене вредности новоградње.

Следе моравичка област са 12,6 одсто, сремска са 10,6 и нишка са 5,6 одсто, док се учешћа осталих области крећу до 3,8
одсто.

www,rtv,rs
Nesto bas ne verujem u ove brojke. Kruzila je ova vest pre par meseci. Iako se ne gradi vise kao do pre dve godine, jos uvek se gradi koliko toliko. U moravicku oblast spadaju Sabac i Cacak od vecih gradova. Kome se tamo nesto gradi?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 13:51 #643

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
Kosovska.

I ovi nisu čuli da je nedelja.

Ovi su čuli.

Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 14:00 #644

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
Nesto bas ne verujem u ove brojke. Kruzila je ova vest pre par meseci. Iako se ne gradi vise kao do pre dve godine, jos uvek se gradi koliko toliko. U moravicku oblast spadaju Sabac i Cacak od vecih gradova. Kome se tamo nesto gradi?

pa iskreno ni ja ne verujem. Ne znam odakle su podaci novinaru, ali sam ja još prošle godine video da su i podaci RZS u vezi visokogradnje potpuno netačni. Da li oni samo onako izbacuju neke cifre, ili nisu ažurni ili im ne šalju ažurno podatke, to ne znam, ali su ti podaci nekako enormno i u neskladu sa stvarnošću u korist Beograda.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 14:18 #645

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4226
  • Primljenih Zahvalnica: 3199
ranko su ns napisao/la:
pa iskreno ni ja ne verujem. Ne znam odakle su podaci novinaru, ali sam ja još prošle godine video da su i podaci RZS u vezi visokogradnje potpuno netačni. Da li oni samo onako izbacuju neke cifre, ili nisu ažurni ili im ne šalju ažurno podatke, to ne znam, ali su ti podaci nekako enormno i u neskladu sa stvarnošću u korist Beograda.

Naravno, mora se na neki način veštački održavati previsoka cena kvadrata u Beogradu. Dosta bitnih ljudi je umešalo prste u stanogradnju. Uvek se raspametim kada vidim stanove na ekskluzivnim lokacijama u Malom Mokrom Lugu ili Kaluđerici, koji se prodaju za 1500-1800 evra/m2. :nuts: A, što je najgore, prodaju se brzo. :suicide:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 16:56 #646

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 809
  • Primljenih Zahvalnica: 1940
Uz ovu statistiku da napomenem da ciglana u Karlovcima ne radi od decembra meseca! Da li je zbog pada u gradnji ili zbog dugova u kojima se nalazi, ne znam, ali ne radi. Radnici su na plaćenom odsustvu a proizvodnje nema.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 19:07 #647

• NShronika
  • NShronika's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 161
  • Primljenih Zahvalnica: 289
Brane napisao/la:
Uz ovu statistiku da napomenem da ciglana u Karlovcima ne radi od decembra meseca! Da li je zbog pada u gradnji ili zbog dugova u kojima se nalazi, ne znam, ali ne radi. Radnici su na plaćenom odsustvu a proizvodnje nema.

Ne radi, jer niko vise ne kupuje gradjevinski materijal. Zato je i stala proizvodnja.
Bilo je nedavno u nekim novinama, ne znam gde tacno, intervju sa direktorom koji je objasnjavao situaciju.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 apr 2012 22:14 #648

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
NShronika napisao/la:
Brane napisao/la:

Ne radi, jer niko vise ne kupuje gradjevinski materijal. Zato je i stala proizvodnja.
Bilo je nedavno u nekim novinama, ne znam gde tacno, intervju sa direktorom koji je objasnjavao situaciju.
Drugar mi je radio u toj ciglani. Veruj mi, nije to jedini razlog zasto je stala sa radom.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 apr 2012 12:51 #649

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Najevropljanin u završnici u Mornarskoj!

A nešto dalje u istoj ulici, naš omiljeni lik nacrto nešto dosta oku primamljivo!!!

Poslednja izmena: 24 apr 2012 12:53 od Sasa.
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 apr 2012 14:05 #650

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4226
  • Primljenih Zahvalnica: 3199
Sasa napisao/la:
A nešto dalje u istoj ulici, naš omiljeni lik nacrto nešto dosta oku primamljivo!!!

Meni se ne dopada.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 apr 2012 14:43 #651

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5689
  • Primljenih Zahvalnica: 8903
Erker - Bulevar

Ona dobra u Petra Drapsina
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 apr 2012 19:08 #652

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 809
  • Primljenih Zahvalnica: 1940
SSJ5 napisao/la:
NShronika napisao/la:
Brane napisao/la:

Drugar mi je radio u toj ciglani. Veruj mi, nije to jedini razlog zasto je stala sa radom.

Mnogo su dužni za gas i struju! Nije mi samo jasno kako se dozvoli da duguju toliko i ne isključuju kao građane posle prvog neplaćenog računa!?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 24 apr 2012 20:03 #653

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Nisam nesto odusevljen ali se, za razliku od ostalih bljuvotina, ovo bar moze komentarisati. Ne zasluzuje da se odmah sa gadjenjem odbaci!FUTOG napisao/la:
Sasa napisao/la:

Meni se ne dopada.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 26 apr 2012 10:37 #654

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ova u Danila Kiša raste kao posle kiše

vidim počeli temelje u Futoškoj preko puta crkvice blizu Bulevara, a u Tolstojevoj donose mehanizaciju, materijal, kučicu...
Poslednja izmena: 26 apr 2012 11:35 od ranko su ns.
Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, limanac, Pripadnik, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 26 apr 2012 14:34 #655

• nani021
  • nani021's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 89
  • Primljenih Zahvalnica: 39
A yasto mislis da je kao posle kise!?
Pa tu ygradu mrljave mesecima, zar ne? Takva zgrada se slupa za godinu dana max. ovde ja ne vidim neki veliki pomak u kontinuitetu a i zivim u ulici...
nista spec ;)

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2012 17:06 #656

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
evo M. Miljanova, neko je trazio,nazalost samo ovo,nisam mogao dalje da udjem, radilo se gore

Poslednja izmena: 29 apr 2012 17:07 od Nixivoje.
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Pinki, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2012 06:07 #657

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Nixi, priča se po gradilištima da ih obilaziš :lol:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2012 15:04 #658

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
Bravo Nixivoje nek si usao i u druge zgrade,pocecu da mislim da si poceo verovati da nije samo Nesic dobar investitor :)))

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2012 19:36 #659

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Evo da dopunim Nixivoja ;)

Isti objekat, slike su od pre cca 10 - ak dana...
Poslednja izmena: 30 apr 2012 19:37 od Buck.
Zahvalnici: Dukelander, limanac, Pinki, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2012 19:56 #660

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4976
  • Primljenih Zahvalnica: 8420
Jesu'l to otvori za prozore ostavljeni do slemena?
Baš me zanima kako će to izgledati.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru