Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 maj 2012 16:15 #681

• Pripadnik
  • Pripadnik's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1172
  • Primljenih Zahvalnica: 716
Slažem se sa ovim viđenjem stuacije... dakle, potpuno je normalno na trenutnoj lokaciji "videti" ovakav objekat (ne ulazim još u vizuelni kvalitet samog objekta) jer na ovakvim lokacijama i u okoini su planirani slični (možda malo viši) pa je i razumljivo čak menjati planove...
Na uglovima ulica, bulevara su znači landmark objekti i to je ok, ali mene zanima šta će se desiti kada se izvedu planirani radovi odnosno podizanje BE na most i denivelisana raskrsnica... jer ovaj kružni tok je "privremeno" rešenje?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 maj 2012 16:43 #682

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
Pripadnik napisao/la:
... ali mene zanima šta će se desiti kada se izvedu planirani radovi odnosno podizanje BE na most i denivelisana raskrsnica... jer ovaj kružni tok je "privremeno" rešenje?

Imaš odgovor kod Manuala.

PS: Može denivelacija i pod zemlju.
Poslednja izmena: 02 maj 2012 16:49 od TurboMaximus.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 maj 2012 17:05 #683

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4976
  • Primljenih Zahvalnica: 8420
Pa eto na tom PDR-u je već nacrtano denivelisano rešenje.
Ne vidim u čemu bi bio problem sem što će u nivou drugog sprata na 20-30m prolaziti vozila.

Taj deo grada nikad neće biti elitan pa ni human sa tranzitnim saobraćajnicama koje se ukrštaju, nebitno da li u nivou ili denivelisano.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 maj 2012 22:05 #684

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
Dukelander napisao/la:
Ne vidim u čemu bi bio problem sem što će u nivou drugog sprata na 20-30m prolaziti vozila.

Taj deo grada nikad neće biti elitan pa ni human sa tranzitnim saobraćajnicama koje se ukrštaju, nebitno da li u nivou ili denivelisano.

Zato mi baš i nije jasna forsirana gradnja stambenjaka po bulevarima, a ograničenje na 3-4 sprata još manje. Verovatno tek preko petog, šestog postaje snošljivo.
Čeoni niz na najprometnijim saobraćajnicama je trebalo rezervisati sa objekte druge namene uz dopuštene mešovite, sa stanovanjem na višim spratovima, jer i to neki vole. Iza takvog bedema može da se stanuje lepo humano na trećem spratu. Na bedem ne bih udarao ama baš nikakva ograničenja, sem u okolini starog jezgra i nekih vrednijih lokacija, što bi moglo da se rešava obaveznim konkursima. Rešenje parkiranja se može propisom nametnuti investitoru u vidu formule po koju, verujem, ne moramo na Jupiter.

Ali da se vratim na zemlju. Ugaoni objekti koji izlaze na ulice sa različitom zadatom spratnošću često zadržavaju onu višu i na kraku prema onoj sa nižom. Da li je i to obest ili rupa u propisima, ne znam, ali bode mi oči. To, na modifikovan način, važi i za ovu na krugu.
Poslednja izmena: 03 maj 2012 08:16 od TurboMaximus.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 02 maj 2012 23:38 #685

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
Dunavski napisao/la:
Moju malu studiju ne treba shvatiti kao želju za apsolutnim preslikavanjem „kula i gradova“ već jednom zdravom komparativnom analizom se upoznati sa urbanim principima koji su USTALJENI u urbanoj praksi pa samim tim bi mogli i kod nas jer u svetu daju dobre rezultate.

Meni je bilo bitno da pokažem PRINCIPE URBANOG PROJEKTOVANJA a ne da se zalažem da naš grad izgleda kao Berlin ili neki Hindu grad. Jednostavno, ovo je kritika važećih propisa i borba za prezentovanje jedne zdravije urbano arhitektonske logike koje bi smo svi mogli biti svesni u onom trenutku kada red za odlučivanje i delovanje dodje na nas.

Nadam se da ce taj red za odlucivanje i delovanje doci sto pre do ljudi koji razmisljaju poput tebe. Ovaj grad je zasluzio da o njegovoj arhitekturi odlucuju najsposobniji, a ne mamini i tatini sinovi(u nasem slucaju kćeri) i politicki tj. stranacki poltroni.
Zahvalnici: Dunavski

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 03 maj 2012 01:13 #686

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
TurboMaximus napisao/la:
Dukelander napisao/la:

Zato mi baš i nije jasna forsirana gradnja stambenjaka po bulevarima, a ograničenje na 3-4 sprata još manje. Verovatno tek preko petog, šestog postaje snošljivo.
Čeoni niz na najprometnijim saobraćajnicama je trebalo rezervisati sa objekte druge namene uz dopuštene mešovite, sa stanovanjem na višim spratovima, jer i to neki vole. Iza takvog bedema može da se stanuje lepo humano na trećem spratu. Na bedem ne bih udarao ama baš nikakva ograničenja, sem u okolini starog jezgra i nekih vrednijih lokacija, što bi moglo da se rešava obaveznim konkursima. Rešenje parkiranja se može propisom nametnuti investitoru u vidu formule po koju, verujem, ne moramo na Jupiter.

Ali da se vratm na zemlju. Ugaoni objekti koji izlaza na ulice sa različitom zadatom spratnošću često zadržavaju onu višu i na kraku prema onoj sa nižom. Da li je i to obest ili rupa u propisima, ne znam, ali bode mi oči. To, na modifikovan način, važi i za ovu na krugu.
Kod nas ljudi imaju neku potrebu da budu na prometnom mestu (govorim o Srbiji). Umesto da se ide ka periferiji (sto ustvari neki sada i rade), dobar deo njih hoce da je sto blizi centru ili bulevarima. Verovatno zbog toga sto je onda sve blizu, a benzin i prevoz su za nas jako skupi. Ali ipak je ludost. A ogranicenja spranosti stvarno ni ja ne razumem. Mada ne verujem da bi ijedan investitor gradio kule u ovo vreme. Mozda dva, ili tri, ali i to je dovoljno. Fale nam visokospratnice u gradu.
Poslednja izmena: 03 maj 2012 01:15 od Yokai.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 04 maj 2012 05:22 #687

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Dukelander napisao/la:
Jesu'l to otvori za prozore ostavljeni do slemena?
Baš me zanima kako će to izgledati.

Evo Duke, slika iz objekta (preuzeta sa fb stranice DBA).

Zahvalnici: Dukelander

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 13:45 #688

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 5689
  • Primljenih Zahvalnica: 8903
Erker se otkriva, fino je

I dve u Augusta Cesarca

Zahvalnici: Dukelander, Buck, ranko su ns, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 13:47 #689

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Sta se ovde u Jevrejskoj desava?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 13:59 #690

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Dve najpropraćenije zgrade (posle one Nešićeve :lol: )

Iz Svetosavske, pomalja se novi komšija

Iz Zemljane Ćuprije

Untouchables

Prozori

Lamela 4

Inače, sigurno je da će se graditi i lamela 3 na mestu one perionice kad se završe ove što su započete.
Malo sam se raspitao :)

Evo je i ova druga.

Ako se ne varam, krovne grede su obojene u belo, što znači da su premazane ekspandirajućim protivpožarnim premazom. U slučaju da je tako, ova zgrada ima veliki + od mene. Ne viđa se to često.

I ona odnekud izviruje :P
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, Buck, limanac, ranko su ns, Pripadnik, Pinki, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 14:21 #691

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Fin si djir danas napravio :cheers: Ono za rogove bi bilo vrlo pohvalno :okay:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 14:32 #692

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
limanac napisao/la:
Fin si djir danas napravio :cheers: Ono za rogove bi bilo vrlo pohvalno :okay:

Heheh, nisi ni ti malu šetnju napravio :) Taman smo pokrili obe strane centra.
Ja sam samo obišao parohiju, mrzelo me je da idem dalje.

Reci, šta je završni sloj fasade na Erkeru? Meni liči na neku keramiku.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 14:39 #693

• limanac
  • limanac's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Eternit ploce, neka cementna vlakna pecena, bude elasticnije od keramike. To su iste one i na Zonedu sive, a Diemme ih kod nas uvozi.
Poslednja izmena: 08 maj 2012 14:42 od limanac.
Zahvalnici: Dukelander

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 maj 2012 15:50 #694

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Dr Svetislava Kasapinovića Nova Detelinara

i ova Erkerova na Bulevaru zaslužuje još jednu fotku

KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Pripadnik, Yokai, Pinki, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 09 maj 2012 18:58 #695

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Evo sličica nekoliko obližnjih zgrada koje su u različitim fazama izgradnje.

Zgradica u Đorđa Servickog 1 trenutno stoji, ali radili su ovih nedelja dosta:

Zgrada blizu ugla Cara Dušana i Miše Dimitrijevića je pri kraju, bar što se tiče eksterijera:

Počeli su sa radom na malom placu na uglu Cara Dušana i Trga 27. marta, naspram parka kod medicinske:
Zahvalnici: mukyz, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, ranko su ns, Yokai, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 10 maj 2012 00:18 #696

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Pinki napisao/la:
Počeli su sa radom na malom placu na uglu Cara Dušana i Trga 27. marta, naspram parka kod medicinske:
Jel to onaj plac sto stoji godinama ogradjen?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 10 maj 2012 02:54 #697

• Pinki
  • Pinki's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Festina lente
  • Poruka: 903
  • Primljenih Zahvalnica: 896
Tako je. Mogao sam baš i bolje da se "odrazim", recimo pored Aleksandrove zgrade i preko puta Dvora :D

Btw vidim da se ne slažu nazivi ulica na GE (gde stoji Atanasija Gereskog) i na Planplusu (gde stoji Trg 27. marta), mogli bi ipak malo da se usklade, ali za to treba otići na licino mesto... Baš ću da pogledam sutra kako se vodi ta uličica do parka.

Poslednja izmena: 10 maj 2012 02:57 od Pinki.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 10 maj 2012 19:38 #698

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 10 maj 2012 19:39 #699

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Zahvalnici: solimns, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Pripadnik, Duja, Pinki, TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 12 maj 2012 11:58 #700

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1244
  • Primljenih Zahvalnica: 1669
par coskica oko socijalnog od pre par godina i od pre par dana...nesto se menja a nesto i ne bas....

Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Pinki, TurboMaximus, Dunavski
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru