Dukelander napisao/la:
Pa eto na tom PDR-u je već nacrtano denivelisano rešenje.
Ne vidim u čemu bi bio problem sem što će u nivou drugog sprata na 20-30m prolaziti vozila.
Taj deo grada nikad neće biti elitan pa ni human sa tranzitnim saobraćajnicama koje se ukrštaju, nebitno da li u nivou ili denivelisano.
Zato mi baš i nije jasna forsirana gradnja stambenjaka po bulevarima, a ograničenje na 3-4 sprata još manje. Verovatno tek preko petog, šestog postaje snošljivo.
Čeoni niz na najprometnijim saobraćajnicama je trebalo rezervisati sa objekte druge namene uz dopuštene mešovite, sa stanovanjem na višim spratovima, jer i to neki vole. Iza takvog bedema može da se stanuje lepo humano na trećem spratu. Na bedem ne bih udarao ama baš nikakva ograničenja, sem u okolini starog jezgra i nekih vrednijih lokacija, što bi moglo da se rešava obaveznim konkursima. Rešenje parkiranja se može propisom nametnuti investitoru u vidu formule po koju, verujem, ne moramo na Jupiter.
Ali da se vratim na zemlju. Ugaoni objekti koji izlaze na ulice sa različitom zadatom spratnošću često zadržavaju onu višu i na kraku prema onoj sa nižom. Da li je i to obest ili rupa u propisima, ne znam, ali bode mi oči. To, na modifikovan način, važi i za ovu na krugu.