Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
neusatz! napisao/la:
Otis.Driftwood.Ressurected napisao/la:
Jedino mi se dopada izbor materijala. Lokacija je lose a dvorisni deo zgrade je ocajno resen, tj prilicno je nehumano.
Lokacije su veoma diskutabilna stvar zato što se odnos dobro - loše tu menja vremenom. Nešto što je bila loša lokacija pre 10 godina sada može da bude veoma atraktivna i skupa Mislim da je Futoški put urbanistički tragičan deo grada, za sada, ali da će se to menjati u budućnosti. U narednih deceniju i po, kada industrijski deo u produžetku i kuće preko puta ulice, kada tu bude velika ponuda različitih roba i usluga, uveren sam da će ta lokacija biti atraktivnija i da teško da će je karakterisati kao lošu. Što će pokazati cene i tražnja, mada to naravno neće biti realan pokazatelj kvaliteta života. Samo će govoriti kako tržište tretira taj deo grada.
Pobrkao si lokaciju. Vojvodjanka je u Futoskoj Ulici, a ne Futoskom Putu a iza Vojvodjanke je Urgentni centar.
Ti pricas o Futoskom Putu koji pocinje od raskrsnice sa Bulevarom Evrope.
Za tu transformaciju Futoskog puta ja se slazem sa tobom.
U pravu si, izvinjavam se. Bio sam neprecizan. Veći deo od raskrsnice kod pijace pa do iza GRAS-a je još uvek urbanistička katastrofa i tu ima puno potencijala da se to promeni. Od zgrade Vojvođanke, pa do Bulevara Evrope je malo rastojanje. Već sada na Bulevaru Evrope su preko dana i uveče restorani i kafei puni ništa manje nego u centru, a lokali poput Korpe i ovih oko Pjata su čak popularniji nego oni u centru. Možda grešim, ali mislim da će daljom izgradnjom Bulevara Evrope sa obe strane raskrsnice kod Higijenskog zavoda, kao i strane ulice preko puta Vojvođanke, koja će sama sa svojih 20-tak poslovnih prostora veoma promeniti sliku tog dela grada, atraktivnost te lokacije veoma da se poveća. I da će se to desiti u narednih 10-15 godina, ako se nastavi ovakav rtempo izgradnje. Video sam odgovor koji neki investitori često daju na pitanje "od kad je to ekskluzivna lokacija", a koji glasi "kad mi završimo sa gradnjom biće". To je naša realnost, investitori kreiraju atraktivnost nekih lokacija, pa mi se čini da će tako biti i ovde za deceniju ili dve, dok se sve to dovrši.