Da iznesem neke svoje licne impresije o Sarajevu, kad se vec pokrenula ova tema.
Sarajevo sam imao prilike da posetim vise puta nakon rata,zadni put sam bio 2009.Generalno grad se jos uvek oporavalj od posledica rata, skoro svaka gradejevina ja u " oziljcima" od metaka, ili granata...
Sudar dve civilizacije,razlicite kulture, taj grad cine jedinstvenim i specifinim na ovim prostorima, i mislim da je numesno ga porediti sa NS,ZG,BG itd. Sarajevo je jednostavno prica za sebe,neko moje vidjenje.
Obzirom da se nalazi u kotlini, okruzen brdima, pogled na Sarajevo je fantastican, prvo sto vam zapadne za oko kad ulazite u grad. U samom gradskom jezgru, starom gradu, niz gradjevina iz atrougarsog perioda vladavine, jedan od simbola je gradska "vijecnica" medjutim jos uvek je u fazi obnove jer je porusena u ratu, tu su mnogobrojne dzamije, po mom misljenju ima ih i previse,prakticno na svakom cosku po celom gradu, no necu o tome.
Tu je svakako nezaobilazna Bascarsija, mnogobrojne zanatske radnje cine je specificnim.
Naravno hrana je obavezna! cevapi, sarajevske pite, kojekakva bosanaska jela( sad mi podje voda na usta akd se setim)
I da naglasim da nisam doziveo nikakvu netrpeljivost, obzirom na ekavicu, tako da ste strane sve pohvale.
Sarajevo je grad koji sigurno treba posetiti!