dobro, istina obilaznica nije autoput vec brza cesta (btw poprilično uska, i uvek se tripujem kada se vozi blizu džerzi blokova) i ima radova i guđve su ali ipak se prodje nekako, doduše u povratku je bilo kriminalno kolika je gužva bila, ali o tom potom.
elem da nastavimo
Vozimo se na M1 i pratimo putokaze za Bratislavu i izlazimo na izlaz prema Rajki, tj graničnom prelazu. Tu prestaje autoput i dalje je polu-autoput (glupavog li naziva), mada se strane ima ostavljen prostor za još jednu traku, ali sudeći po intenzitetu saobraćaja i ova jedna je dovoljna. Tom deonicom se dosta kratko ide. Mislim da je max 20 km do granice od izlaza ako i toliko.
Na granici samo prolecemo i kroz fancy madjarski (dzabe bacene pare kad nema granice) i kroz raspadnuti, zardjali slovački terminal.
Ko nije kupio vinjetu za Slovačku u Mađarskoj, može to tu da uradi.
Od granice se nastavlja autoput koji vodi direktno u Bratislavu do koje ima isto možda max 20 km.
Pratimo tablu "Mlynska dolina" sto je naziv za deo grada gde se nalaze studentski domovi, međutim u jednom trenutku shvatamo da te table više nema i isključujemo se na prvom izlazu da ne bi kao i prošli put kada smo išli promašili i prošli kroz Bratislavu pa posle tražili izlaz da se vratimo.
sišli smo sa puta sad da nadjemo gde idemo. Table nigde, bar ne one koja nama treba. Sva sreća sa nama je u kolima devojka koja živi tamo pa ćemo se snaći, bar smo tako mislili
. U autu frka, gde?, kako?, kuda?... ovde smo već bili... telefoni zvone zovemo jednog, drugog, trećeg, svi znaju gde smo ali niko ne zna kako da dođemo do njih
... Mi u neverici... lutamo već 20 minuta... na kraju drugarica prepozna tramvaj i za njim.. problem je što on ide u suprotnom smeru kao i mi a ne možemo da pređemo na drugu stranu preko šina i tako dobrih možda dva kilometra do prvog prelaza...
Snalazimo se nekako i dolazimo pred dom. Evo kako to izgleda... slike nisu moje posto mi nije bas bilo do slikanja vec su sa zvanicnog sajta
mlyny.uniba.sk/
Mi smo bili bas u ovoj zgradi i to na 10-tom spratu. Ima tu jos dosta manjih domova i zgrada ali ovo je centralna
Sve u svemu Komunizam i renesansa
Sad je problem parking, a posto smo mi cigani, nema sanse da platimo zvanicni nego idemo okolo kole nekim uličicama i dolazimo sa zadnje strane doma i tu se parkiramo, fino u ladovini skoro ispod prozora bez da smo dali i dinar iliti cent
Vadimo stvari i pravac služba smeštaja, vec je 8 sati, u glavi nam je samo krevet i kako ćemo da spavamo ko zmajevi.
Ako ste prvi put tamo treba vam pasoš i studentska kartica iliti isic, mada poslužiće i naš index.
Smeštaj u domovima je 5e noć + 20 evra kapra koja vam se vraća kada vratite ključ od sobe... Sačuvajte račun inače ništa od 20e
...
Nema cimanja oko prijave boravka pošto oni to odrade sve za vas. Tu odma u istoj kancelariji uzimate posteljinu i dobijete propusnicu za ulaz u dom.
Idemo direktiva soba, umiremo... oci držimo jedva otvorene...
nastavice se...
p.s. Pripadnik, kada ce putopis?