Nastavljamo, pa sa mosta skrećemo desno i zatim opet desno prema Devinu preko Karlovke ( Blava IV )
Devinska tvrđava/zamak je uz Nitrianski jedan od najstarijih u SK. Prvi put se u pisani dokumentima spominje 1254. godine. Nalazi se na vrhu iznad ušća Morave u Dunav. Ovde je nekada bila "gvozdena zavesa " između istoka i zapada Evrope. Obzirom na malu širinu Morave, mnogi su pokušavali, ili uspevali da pobegnu na zapad. Onima koji nisu uspeli, podignut je spomenik ( šuma koja se vidi u pozadini pripada Austriji).
Vraćamo se prema Karlovoj vesi. U ovoj opštini se nalazi ZOO, zgrada državne Televizije,...
Prilog SAM_7164.JPG ne postoji
ZAnimljiva reklama u ZOO. Televizija je lokalna, kao naša novosadska
Prilog SAM_7180.JPG ne postoji
Prilog SAM_7183.JPG ne postoji
Prva fotka ( posle reklame ) prikazuje pogled prema vrhu Kamzik na kome se nalazi TV toranj, a druga u prvom planu nudi zgradu STV, dok se u pozadini vide stambene zgrade na Krasnoj horki i deo kliničkog centra Kramare
Prilog SAM_7203.JPG ne postoji
U ZOO vrtu nemorate samo gledati životinje, neku možete i upecati u Vidrici.
Prilog SAM_7210.JPG ne postoji
Za vreme letnjih vrućina ( leta su kao ovogodišnje kod nas
) možete se osvežiti na Rosnički.
Prilog SAM_7410.JPG ne postoji
Prilog SAM_7411.JPG ne postoji
Prilog SAM_7413.JPG ne postoji
Prilog SAM_7446.JPG ne postoji
Ukoliko vam je dosadilo sunčanje/kupanje, možete na miru uzeti časopis/knjigu, koju vam nudi Gradska biblioteka, i čitati u hladovini. Naravno nema potreba da se učlanite u biblioteku, kad pročitate, samo vratite u kutiju iz koje ste uzeli.
Prilog SAM_7442.JPG ne postoji
Prilog SAM_7444.JPG ne postoji