Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 10:34 #1261

• Djordje Cvarkov
  • Djordje Cvarkov's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 361
  • Primljenih Zahvalnica: 1486
Bogdus napisao/la:
Iz tolike daljine tesko je reci dal se radi ili ne osim ako dizalica ne dize segmente luka. Pa cak i iz blizine nekad deluje da se nista ne desava jer su radnici unutar luka al se cuje brusenje, zakivanje...
Otisao sam i do gradilista, pa zato kazem da se radi jer sam video sigurno tridesetak radnika i jos je gore bilo zavarivaca.
Pozdravite Vašu mamu
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 10:35 #1262

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Duke iz tvoje izjave deluje kao da sam ja hteo da kažem da se ne radi. Naprotiv - radi se ali se ukoliko ne dižu segment luka iz tolike daljine odakle je slikao Đoka Čvarkov teško može utvrditi. I ja sam juče video da je segment luka spreman za dizanje i drago mi je da se i taj posao nastavlja.
Poslednja izmena: 13 okt 2015 10:38 od Bogdus.

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 10:40 #1263

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Ne znam ja o čemu pričate, a i ko ste vi uopšte? :troll:

Nisam hteo tako zvučati. Samo nek' se radi.
Pravi problem ćemo imati kad budu sastavili i drugi luk, jer nećemo moći lako da konstatujemo kvantitativni napredak.

Lično me interesuje šta ih sprečava da počnu montažu kablova sa sremske strane.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Bogdus

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 10:42 #1264

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:

Dobro pitanje...

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 20:07 #1265

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 310
  • Primljenih Zahvalnica: 3472
Dukelander wrote:

Dobro pitanje...

Vec je Inzenjer govorio o ovome :))

Post #1145 od Inzenjera
...
Bogdus, pitanje 2:
Takođe kada treba da se montiraju oni džinovski kablovi koji valjda treba da drže lukove mosta? Stoje već dosta dugo zapakovani na sremskoj strani obale a deluje da nema prepreka da se montiraju na završeni luk na sremskoj strani.

Odgovor:
Dobro zapažanje.
Uslov za montažu vešaljki od kablova je potpuno završena konstrukcija lučnog mosta, tj. da su svi segmenti konstrukcije u potpunosti ispravno zavareni, a konstrukcije primljena od strane nadzora.
Taj momenat za manji lučni most na desnoj obali se vrlo brzo približava, (zavarivanje poslednjih segmenata pešačkih staza je u toku, uskoro se završava). Sa te strane gledano, montaža kablova bi uskoro mogla da počne, ali ...

Montaža kablova se indirektno ukršta sa još dve velike pozicije radova: montažom opreme za monitoring konstrukcije i izradom i montažom privremenih stubova za lansiranje, (videti ih na slici iz posta #1093/str.55), označeni kao TCL).
Kako je izvođač rešio ova uklapanja radova ne znam, pošto to zavisi i od ugovora Izvođač/Podizvođač (sa definisanim plaćanjima i vremenskim terminima izvršenja).
(Gotovo sam siguran da je prošle godine do februara, odnosno početka ćutanja naše strane o stavovima Izvođača, sve bilo tačno definisano, radovi su odlično tekli, a most bi ovih dana bio završen).

Moguća su, po mom mišljenju, dva načina nastavka:
1) uključivanje montažera kablova recimo dva meseca pre završetka većeg lučnog mosta, kako bi se tim za montažu kablova premestio sa manjeg na veći lučni most bez zastoja; (reč je o firmi koja radi u mnogo zemalja i ne možete tek tako da pozivate kad vam odgovara (pogotovo, pretpostavljam, posle prošlogodišnjeg iskustava za zastojem radova, kad su verovatno rezervisali termine za naš most); ovo naravno treba uklopiti i sa terminima druge dve pomenute pozicije radova;
2) montaža kablova odmah, ali verovatno bez montirane opreme za monitoring; rezonski je potrebno da oprema za monitoring počne da prati život mosta od „rođenja“, tj. upravo od montaže kablova koja je jedna od dve ključne operacije za uspeh izgradnje mosta u celini, (druga je lansiranje preko Dunava).

Po meni, verovatnija je 1. opcija.

I meni zvuci logicno da dodju malo pre nego sto ce se zavrsiti veci luk, pa da onda kada zavrse manji luk samo prebace ljude i opremu na veci luk, pogotovo jer ima jos dosta da se radi na trecem stubu, a dok njega ne zavrse slabe koristi od zavrsenog manjeg luka.

Inace sada mi se cini da je najveci problem treci stub, ne znam sta se u njemu desava, ali nadam se da racunaju na visoke vodostaje dunava koji mogu doci vec od januara, februara...
Zahvalnici: Dukelander, Trpovski, Bogdus

Novi Žeželjev most 13 okt 2015 22:48 #1266

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Izuzetno retko je Dunav problematican zimi:

www.hidmet.gov.rs/latin/hidrologija/izve...noza.php?hm_id=42035

Novi Žeželjev most 14 okt 2015 00:12 #1267

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
u postu #1104 sam prikazao vodostaje iz 2013 i 2014... i dok je tek u maju 2014 Dunav presao 300cm (na toj koti otprilike se nalazi vrh talpi (valjda sam se dobro izrazio) pogledaj situaciju iz 2013
www.nsbuild.rs/media/kunena/attachments/1377/vodostaj2013.jpg

znaci u periodu jan-feb trenutni zagat bi bio potopljen 50% vremena, a u periodu mart-jun Dunav bi bio toliko visok da se zagat gotovo uopste ne bi video 4 meseca u kontinuitetu

Svakako se slazem sa tobom da je Dunav retko problematican zimi, ali vreme brzo prolazi, jos ako bude nekih nepredvidjenih administrativnih problema zacas ce prolece, a onda mozemo samo da gledamo u vodostaj i nadamo se da ce Dunav dozvoliti zavrsetak treceg stuba na vreme.

Novi Žeželjev most 14 okt 2015 00:17 #1268

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Inzenjer je rekao kraj oktobra za neki veci napredak na trecem stubu a ja mu verujem jer je covek najstrucniji na forumu za ovu tematiku.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6030X уз помоћ Тапатока

Novi Žeželjev most 14 okt 2015 14:04 #1269

• Bridgeboy
  • Bridgeboy's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 77
  • Primljenih Zahvalnica: 281
Svakako da je najstrucniji za tematiku kada radi na tom projektu i ima direktna saznanja o gotovo svemu.
Naravno i znanje i dobru volju da to podeli sa nama ostalima.

Kako je sada polovina oktobra, a na osnovu dosadasnjih kretanja, predvidjam u optimistickom scenariju da ce se nesto uraditi vidljivo na tom stubu tek do kraja godine. Iskustveno ukoliko ne bude vecih pomaka u stabilizaciji kesona u dogledno vreme onda ni prolece nije daleko.

Novi Žeželjev most 14 okt 2015 17:27 #1270

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Postavljen je novi segment za luk mosta. Ne stigoh da slikam iz kola. Sada je ostalo valjda još 5 segmenata do spajanja dve strane luka.
Zahvalnici: limanac, ranko su ns, kasko, Blavak

Novi Žeželjev most 15 okt 2015 13:32 #1271

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Blavak

Novi Žeželjev most 16 okt 2015 10:47 #1272

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Poslednja izmena: 16 okt 2015 10:48 od Blavak.

Novi Žeželjev most 16 okt 2015 11:27 #1273

• Podbarac
  • Podbarac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 107
  • Primljenih Zahvalnica: 421
Da nije tužno, bilo bi i više nego smešno, mada se i ovako smejem od muke.

Novi Žeželjev most 16 okt 2015 16:39 #1274

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, ranko su ns, kasko, TurboMaximus, Novajlija, Bridgeboy, Blavak, Posmatrac, valjan

Novi Žeželjev most 18 okt 2015 19:04 #1275

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802

Prilog IMG20151018_002_2015-10-18.jpg ne postoji

Zahvalnici: Nicisy1, limanac, kasko, TurboMaximus, Novajlija, romanempire, Bridgeboy, Bogdus, Posmatrac, Light, valjan

Novi Žeželjev most 19 okt 2015 23:06 #1276

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Jedno pitanje za Bridgeboya i Inzenjera

Da li mozda znate sa kojim modelom letelice i kojom kamerom su snimani snimci iz vazduha koje ste okacili u postovima #1234, #1235, #1236 i #1241?

Novi Žeželjev most 24 okt 2015 14:11 #1277

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Slike od 23.10.2015.

Novi element se postavlja. Keson je skoro do vrha ispunjen vodom, ali nesto rade na njemu.
Poslednja izmena: 24 okt 2015 14:14 od Posmatrac.
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, ranko su ns, kasko, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija, Bridgeboy, Trpovski, Blavak, Bogdus, Mikins, Light, valjan

Novi Žeželjev most 25 okt 2015 20:10 #1278

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 795
  • Primljenih Zahvalnica: 1909
Dugo me nije bilo na ovoj temi sa fotografijama te se vraćam sa novom serijom od 31 fotografije od 23.10.2015. godine (prve dve su od 21.10.). Uživajte ;-)

Pogled na Sremsku stranu i novi Stadlerov voz na putu ka Beogradu.

Najlepše su fotke sa Suncem i tamnim obalcima u pozadini.

Još jedan pogled na Sremsku stranu.

Dodaje se novi segment. Ostalo je još 7 segmenata da se postavi.

Vreme me je lepo poslužilo pa su i fotografije super ispale. Jedna od lepših :-)
Poslednja izmena: 25 okt 2015 20:35 od Brane.
Zahvalnici: solimns, Cookie, limanac, kasko, sergio-m, mrnjavi, Blavak, Bogdus, Light, valjan

Novi Žeželjev most 25 okt 2015 20:18 #1279

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Montaža novog segmenta.

Luk sa Bačke strane u montaži.

Naišao je još jedan novi voz.

Kran u punom radu.
Poslednja izmena: 25 okt 2015 20:37 od Brane.
Zahvalnici: Cookie, limanac, kasko, mrnjavi, Trpovski, Blavak, Bogdus, valjan

Novi Žeželjev most 25 okt 2015 20:44 #1280

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Lepo izgleda na popodnevnom Suncu.

Radnici motre da montaža bude u zadatim granicama tolerancije.

Segmenti lukova koji čekaju montažu tj. ugradnju u luk. Vidi se odnos veličine čoveka i segmenta luka.

Još jednom Sremska strana. Mi Sremci kažemo kako smo vredniji od Bačvana pa smo brže napredovali sa poslom na luku. :lol:

Radi se punom parom.
Zahvalnici: solimns, Cookie, limanac, kasko, mrnjavi, TurboMaximus, Novajlija, Trpovski, Blavak, Bogdus, Light, valjan
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru