Ako su Aerodronovi snimci sveži (poslednjih par dana), onda ova moja analiza ima smisla. Ako nisu sveži, onda situacija može da bude bolja od moje procene.
Interesantno je da mi koji smo osuđeni na hodanje (nemamo krila
) nismo mogli da primetimo ogroman posao koji je urađen:
postavljene su ploče po kojima ćemo voziti, naravno nakon što ih pokrije beton i asfalt.
Ne znam kako su nam to sakrili, ali vidim da je posao u toku, a niko ga nije prokomentarisao u poslednjim postovima.
Na sremskoj strani postavljeno je skoro sve, preostao je samo deo mostića (oko 95% je gotovo).
Na bačkoj strani urađeno je oko 20% posla.
Ukupno, po mojoj proceni, urađeno je malo više od 50% posla.
Da smo primetili kada su počeli, mogli bismo da procenimo kada će da završe.
Očigledno je to posao (jedan od poslova) koji prethodi lansiranju, i pre završetka nema lansiranja.
Pregledavao sam starije postove i vidim da se u Posmatracevom postu #2420 (na slikama od 16.06. 2017.) vidi da sunce prolazi kroz most, tj. da table na sremskoj strani tada nisu bile postavljene, bar ne do kraja mosta.
Dakle, da su tada počeli, prošlo je 38 dana, treba im još oko 35.
Ako su počeli kasnije, treba im manje dana od 35, ali ako su počeli ranije, treba im više.
Interesantno je da mi je radnik Mostogradnje (više ne rade na mostu) rekao pre desetak dana da su mu kolege rekli da su (sadašnji izvođači) montirali ploče na most, ali ja to nisam hteo da objavim jer nisam imao dokaze.
Kad nemam(o) krila.
Sada ću samo jednu stvar da posmatram na bačkoj strani: da li se providi kroz most, naročito kroz cik-cak krajeve i kroz mostić, njega će verovatno raditi na kraju.
Meni se cini da lansiranje ne moze da se ocekuje pre septembra.