Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 31 okt 2018 06:27 #4841

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 491
  • Primljenih Zahvalnica: 9477
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Nicisy1, Cookie, Buck, limanac, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, mdinic, DL i ovaj član ima 6 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 31 okt 2018 10:01 #4842

• Mr.M
  • Mr.M's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 78
  • Primljenih Zahvalnica: 77
^^
Jesu li te cevi na prvoj slici izvadjene iz ove skalamerije ili donete nove?
Poslednja izmena: 31 okt 2018 10:02 od Mr.M.

Novi Žeželjev most 31 okt 2018 15:34 #4843

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 305
  • Primljenih Zahvalnica: 817
Mr.M napisao/la:
^^
Jesu li te cevi na prvoj slici izvadjene iz ove skalamerije ili donete nove?

Pretpostavljam da jesu. Trenutno kao što na fotografijama možemo videit, skidaju ograde, pešačku stazu, i te cevi sa druge strane "pešačke" staze koja je služila upravo za te cevi.. :)
Zahvalnici: valjan

Novi Žeželjev most 01 nov 2018 07:30 #4844

• Fruškogorac™
  • Fruškogorac™'s Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 784
  • Primljenih Zahvalnica: 687
Te "cevi" su ustvari šipovi.

Poslednja izmena: 01 nov 2018 07:35 od Fruškogorac™.
Zahvalnici: Zex021, Inzenjer

Novi Žeželjev most 01 nov 2018 08:08 #4845

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Fruškogorac™ napisao/la:
Te "cevi" su ustvari šipovi.

Svaka cast inzenjerima na tome sto je jedan sklepan, privremeni most doziveo punoletstvo, sluzeci svrsi bez problema.
Zahvalnici: BIOLOGBIOLOG

Novi Žeželjev most 01 nov 2018 11:56 #4846

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
Da li je nizak vodostaj minus ili plus za skidanje mosta?

Re:Novi Žeželjev most 01 nov 2018 12:31 #4847

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Trebalo bi da je uvek plus.Sporija raka sa manje virova.Laksi zaron za secenje sipova.Realno,mislim da im je svejedno

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Ambasador

Novi Žeželjev most 01 nov 2018 15:29 #4848

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Oni nisu sada izvadjeni nego se pripremaju za demontazu privremenog mosta evo jedna fotka za ilustraciju .

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, cipacar, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Djordje Cvarkov, valjan, lala021ns, Savke, slobasum, Ambasador

Re:Novi Žeželjev most 02 nov 2018 17:20 #4849

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Provozao sam se juče do mosta.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, mlata, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, Dalmatinac i ovaj član ima 9 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 03 nov 2018 15:14 #4850

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: limanac, cipacar, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, ChobbyNS, DL, lala021ns, srdjanyo, kuburicsrdjan, Kajpers_belt i ovaj član ima 5 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 03 nov 2018 18:15 #4851

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Buck, limanac, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion, ChobbyNS, DL, lala021ns, kuburicsrdjan, Savke, slobasum i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 04 nov 2018 07:44 #4852

• AeroDron
  • AeroDron's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
Zahvalnici: Nicisy1, solimns, limanac, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Inzenjer, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, DL, vlajcho93, Kajpers_belt, Savke, slobasum i ovaj član ima 1 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 04 nov 2018 10:05 #4853

• Ambasador
  • Ambasador's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 206
  • Primljenih Zahvalnica: 469
Šta rade sa tim peskom koji odvoze?

Novi Žeželjev most 04 nov 2018 10:45 #4854

• Kusavac
  • Kusavac's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 46
  • Primljenih Zahvalnica: 28
Ne znam, svi ovi radovi se odvijaju jako sporo, mislim da ce opet probiti rokove...ajde demontaza je ozbiljan posao ali tempo rada na saobracajnicama je ispod svakog minimuma...

Novi Žeželjev most 04 nov 2018 12:32 #4855

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Ambasador napisao/la:
Šta rade sa tim peskom koji odvoze?

Dele besplatno mačkama.
Zahvalnici: Duja, mlata, valjan

Novi Žeželjev most 05 nov 2018 00:57 #4856

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-11-05.

Naš Most više nije tema za medije. To je očekivano i normalno. Živi svoj život već rutinski – vozove i autobuse koji slede svoje redove vožnje, teške kamione na svojim dalekim putevima, putničke automobile ....
Pešaci i građani ga sve više doživljavaju i kao deo svog življenja. Divne fotografije sa Deskgrama to i ilustruju.

Aerodron nastavlja svoju dragocenu misiju foto-praćenja radova na i oko Mosta. Veliki dokumentarni značaj, iako sa nepretecioznim namerama. Važnost ovog dokumentarnog materijala tek će videti u narednim godinama i decenijama. Sve čestitke Aerodronu, njegov doprinos Forumu je ogroman!

Aktuelna događanja u pozadini, koja su povezana sa Mostom:

- Komisija za tehnički prijem privodi kraju svoj rad. Koliko sam čuo, nema ni jedne jedine iole ozbiljnije primedbe na sam Most. Rad Komisije bi trebao da se završi Upotrebnom dozvolom.
(Koliko sam čuo iz dva krajnje pouzdana izvora, stari most nije imao upotrebnu dozvolu do svog rušenja 1999! Neverovatno! Još jedna od prećutanih stvari, uz brojne izmišljene u medijima!)

- Pripreme za demontažu Privremenog mosta uveliko teku. Ne znam detalje, mi projektanti Mosta ne učestvujemo u tome. Izvođač (španski Azvi), koliko sam čuo, angažovao je razne podizvođače, između ostalog i firmu ALE koja je izvela i lansiranje Mosta u septembru i oktobru 2017. Generalno, demontaža Privremenog mosta je ozbiljan tehnički zadatak, koji mora da se najdetaljnije razmotri, planira i izvede. Sve operacije na velikoj reci su potencijalno vrlo opasne. Ne sumnjam da je izvođač svestan svih rizika i da će uspeti.

- Most je sve poznatiji u stručnom svetu:
U septembru je predstavljen na Konferenciji 9th International Symposium on Steel Bridges u Pragu. Napisali smo rad o projektu i izgradnji Mosta. Prezentaciju je održao španski kolega – menadžer projekta, u elitnom terminu koji nam je dodeljen na Konferenciji. (Trebao sam ja, ali nisam mogao na put.) Most je izuzetno povoljno primljen među inženjerima iz sveta i usledili su mnogi pozivi za učešća na drugim međunarodnim stručnim i naučnim skupovima.

U oktobru je naš Most predstavljen pozvanim radom na Konferenciji XVIII International Scientific Conference VSU’2018 u Sofiji. Nažalost, ostalo je samo na radu, bez prezentacije uživo. Niko od nas nije mogao da otputuje.

U decembru Most će biti predstavljen, po pozivu za učešće, na Konferenciji u Portu (Portugalija). Rad smo poslali, a prezentaciju će opet kao u Pragu održati španski kolega, (ja opet ne mogu).

Imali smo i poziv iz Tokija, (na kom smo se samo ljubazno zahvalili), poziv poznatog američkog stručnog časopisa za članak, mnoga pisma kolega iz sveta preko Linkedin-a ...

Ovo su, bez sumnje, značajna priznanja za naš rad. Tehnički svet ih ne deli olako i zaista morate da postignete svetski rezultat da bi vas uopšte zapazili. Nažalost, naše skromne materijalne mogućnosti nas veoma ograničavaju u „skupljanju lovorika“. Sva ta putovanja su vrlo skupa, (često veliki iznosi kotizacija, skupi hoteli u kojima se održavaju konferencije, za nas veliki troškovi puta i smeštaja, ...). Rečju, dorasli smo svetu po znanju, ali ne i po parama, gde smo za red veličine ispod potrebnog nivoa.

U Srbiji raste interesovanje za naš Most. Malo kasno, (po meni zahvaljujući dugogodišnjoj negativnoj i uglavnom neistinitoj kampanji u medijima).
27. oktobra sam održao predavanje o Mostu na skupu u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inženjerske komore Srbije. Bilo je oko 100 slušalaca, uz veliko interesovanje i mnogo pitanja.
Naredno predavanje o Mostu, takođe u organizaciji Inženjerske komore Srbije, treba da bude u decembru ili januaru u Novom Sadu, (tačan termin još nije utvrđen).

U međuvremenu, bila je dodela i Oktobarske nagrade Novog Sada. Mene je kandidovao Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Odbornici Skupštine Novog Sada su međutim smatrali da je predlog Mesne zajednice Kać i lokalnog šah-kluba za kandidatata zaslužnog „za izuzetan doprinos društvenom i privrednom razvoju, kao i za promovisanje šaha u Novom Sadu“, sa mnogo većom težinom, pa je tako i odlučio u dodeli nagrade.

Najzad, pet fotografija sa Deskgrama, po mom izboru.
Momci i devojke sa Deskgrama, inspirisani Mostom, napravili su puno lepih radova, zaista vredi pogledati.
Poruka mladima sa fotosa Božice Mihajlović: Deco, divna fotografija trenutka iz verovatno najlepšeg doba vaših života, ali ne biste smeli da budete na tom mestu! Biti van pešačkih staza je potencijalno vrlo opasno!

Nastaviće se ...

Zahvalnici: Nicisy1, solimns, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, ranko su ns, kasko, cipacar, mrnjavi, chepa, Duja, TurboMaximus, Brane, das ivon, Zex021, sasar, Blavak, Bogdus, Billy i ovaj član ima 14 ostalih zahvalnica

Novi Žeželjev most 05 nov 2018 08:45 #4857

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
Inzenjer napisao/la:
- Komisija za tehnički prijem privodi kraju svoj rad. Koliko sam čuo, nema ni jedne jedine iole ozbiljnije primedbe na sam Most. Rad Komisije bi trebao da se završi Upotrebnom dozvolom.
(Koliko sam čuo iz dva krajnje pouzdana izvora, stari most nije imao upotrebnu dozvolu do svog rušenja 1999! Neverovatno! Još jedna od prećutanih stvari, uz brojne izmišljene u medijima!)

Otac mog drugara je bio u toj komisiji za tehnički prijem starog mosta, i u vreme bombardovanja, kada se okupi društvo pa između ostalog krene i priča o mostovima, drugar je često iznosio tu činjenicu o tome da most nikad nije dobio upotrebnu dozvolu. Sada se retko srećemo jer drugar već godinama radi u jakim IT firmama pa je više po inostranstvima nego ovde, ali kada ga jednom "ukebam" pitaću ga za više detalja o tome. Nisam siguran, mislim da mu je otac još uvek živ, tako da možda dobijemo i info iz prve ruke.
Zahvalnici: Dunavski, Inzenjer, Kajpers_belt

Novi Žeželjev most 05 nov 2018 12:48 #4858

• Brane
  • Brane's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 795
  • Primljenih Zahvalnica: 1905
@Inzenjer, da li će moći da se prisustvuje toj konferenciji o mostu u Novom Sadu i ako hoće, da li nam možeš javiti datum?
Zahvalnici: Inzenjer

Novi Žeželjev most 05 nov 2018 12:58 #4859

• Ljube
  • Ljube's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 264
  • Primljenih Zahvalnica: 794
Stari most nije imao upotrebnu dozvolu. To su nam profesori u gradjevinskoj skoli nekoliko puta spomenuli. Navodno je razlog bio otezano rusenje sto se i na ovom forumu vise puta spominjalo.

Novi Žeželjev most 07 nov 2018 00:28 #4860

• Inzenjer
  • Inzenjer's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 417
  • Primljenih Zahvalnica: 6587
Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-11-07.

O predavanju o ŽDM-NS u Novom Sadu

O terminu mog predavanja o ŽDM-NS u Novom Sadu, u organizaciji Inženjerske komore Srbije, svakako ću izvestiti na Forumu, čim ga budem saznao.
Pristup je slobodan, ali za članove IKS. Držao sam već takva predavanja, nisam primetio nikakva legitimisanja na ulazu. Ne mislim ipak da vas pozivam na ovo predavanje, jer to nije u redu. Skup organizuje IKS, a ja kao član svoje esnafske organizacije ne mislim da joj pravim bilo kakve probleme.

Umesto pomenutog predavanja za inženjere mislim da bi mnogo bolje bilo da organizujemo predavanje za posetioce našeg Foruma, (naravno i za građane Novog Sada).
To bi bila prilika da se upoznamo i lično, a onda i za slobodnu razmenu mišljenja o Mostu, a ako treba i šire.
Verujem da je to moguće, pogotovo posle godina naših razgovora na Forumu. Ja lično bih se veoma radovao tome.
Predlažem diskusiju o ovom predlogu, a ako postoji interesovanje, onda bih molio administratore Foruma da naprave anketu, kako bi došli do bar približnog broja učesnika. Dalje bi sledila tehnička organizacija – sala, termin, ... Predavanje bi trajalo do 40 minuta, a onda bi sledili pitanja, odgovori, razgovor – koliko treba.

Pišite šta mislite o ovom predlogu.

U prilogu Novi Sad i naš Most u rano jutro – još jedan divan fotos sa Deskgrama.

Nastaviće se ...

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, Buck, limanac, Pripadnik, kasko, cipacar, mrnjavi, Duja, TurboMaximus, Brane, Zex021, sasar, Blavak, Mikins, Light, Djordje Cvarkov, valjan, Eldarion i ovaj član ima 9 ostalih zahvalnica
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru